ekip

Divergjenca e ëmbël

Që nga fillimi i janarit, shumica e tregjeve makro lider kanë përjetuar një ndryshim rreth niveleve të tyre të korrigjimit të Fibonaccit prej 38.2%. Megjithatë, BTC ka treguar elasticitet dhe ka luftuar kundër shitjes së aktiveve. Kjo divergjencë ka të ngjarë të nxitet nga fakti se ka pasur mbi 1 trilion dollarë likuiditet neto të shtuar në treg që nga fundi i tetorit, i nxitur kryesisht nga Banka Popullore e Kinës dhe Banka e Japonisë, duke ndihmuar në kompensimin e dëmit …

Vazhdo te lexosh

ekip

Mos e Luftoni Fed

Të dhënat e inflacionit të IÇK-së në SHBA u publikuan të martën. Në bazë të një viti në vit (vv), të dhënat e inflacionit rezultuan të larta në 0.21% mbi pritjet. Pavarësisht ngadalësimit të inflacionit në vit, pritshmëritë kishin qenë që të dhënat aktuale do të dilnin më të ulëta. Rrjedhimisht, aktivet me rrezik dhe aksionet kanë marrë një goditje afatshkurtër, ndërkohë që dollari fitoi një vrull rritës pasi këto të dhëna rritin mundësinë e rritjes së ardhshme të normës së Rezervës Federale (Fed). Ajo që ka më shumë rëndësi në tregti është shpesh se si…

Vazhdo te lexosh

ekip

Fuqia e Crypto Trading Bots

Hyrje në Crypto Trading BotMe siguri keni dëgjuar për Bitcoin dhe kriptovaluta të tjera. Kriptovalutat janë një formë dixhitale parash që po bëhet gjithnjë e më popullore. Ata janë një mënyrë e re revolucionare e të bërit biznes dhe janë këtu për të qëndruar. Një nga mënyrat kryesore për të blerë dhe shitur kriptomonedha është përmes tregtisë së kriptove. Tregtimi i kriptove është procesi i blerjes dhe shitjes së kriptomonedhave në shkëmbime. Mund të jetë një biznes i rrezikshëm, por mund të…

Vazhdo te lexosh

ekip

Lufta ose fluturimi?

Më 1 shkurt, u publikuan procesverbalet e takimit të Komitetit Federal të Tregut të Hapur (FOMC) dhe Fed njoftoi një rritje të normës prej 25 bps. Si i tillë, tregjet filluan të rriten. Një shënim interesant është se procesverbali i takimit të FOMC-së dhe konferenca e shtypit e shoqëruar dukeshin kontradiktore në natyrë, sepse nuk kishte një tregim të drejtpërdrejtë skifter ose dëshpërues në të dyja. Deklarata ishte e ashpër. Ndërkohë, gjuha e kryetarit të Fed-it, Powell, në konferencën për shtyp ishte jashtëzakonisht e çuditshme, duke përshkruar…

Vazhdo te lexosh

ekip

Ringjallja

Në dy javët e fundit, tregu ka parë një rritje të konsiderueshme të momentit rritës, duke bërë që shumë njerëz të besojnë se "flluska e jehonës" e propozuar që shumë parashikuan për vitin 2023 mund të funksionojë vërtet. Fillimisht ishte e paqartë se çfarë e nxiste këtë vrull, por tregu fitoi besimin se CPI do të vazhdojë të ulet, si dhe një rritje e përkohshme e likuiditetit falë krizës së vazhdueshme të rritjes së tavanit të borxhit të SHBA-së, duket se janë faktorë të rëndësishëm. Të…

Vazhdo te lexosh

ekip

Futja CoinruleProgrami i Filialit

Mendoni mirë dhe bëhuni një partner filial me të Coinrule dhe rriteni së bashku me një nga liderët në hapësirën e automatizuar të tregtimit. Bashkohuni tani Çfarë është një program filial? Programi ynë i filialeve ju jep kredi për dërgimin e klientëve në faqen tonë të internetit. Programet shoqëruese si ky i yni nuk kërkojnë asnjë tarifë dhe janë të lehta për t'u vendosur, kështu që nuk ka asnjë rrezik për ju. Merrni vlerë të madhe për ju dhe trafikun tuaj. Veçori Coinrule dhe fitoni si profesionist. Me…

Vazhdo te lexosh

ekip

Flluskë ose asgjë

Dy javët e fundit kanë qenë kryesisht pa ngjarje pasi tregu ka parë një periudhë të qëndrueshme të paqëndrueshmërisë së ulët dhe Bitcoin ka qenë duke u tregtuar midis mbështetjes prej 16,250 dollarë dhe rezistencës prej 17,000 dollarësh. Nga një këndvështrim teknik, treguesi MACD sapo kaloi mbi vijën e tij të sinjalit. Herën e fundit që ndodhi kjo, tregu pa një rritje afatshkurtër të momentit rritës. Demat do të shpresojnë se ky moment mund të funksionojë dhe bitcoin më në fund mund të shpërthejë mbi…

Vazhdo te lexosh

ekip

Viti i Mjellmës

Në datat 13 dhe 14 dhjetor respektivisht, Byroja e Statistikave të Punës dhe Rezerva Federale (FED) publikuan njoftimet e tyre mbi shifrat e inflacionit dhe normat e interesit. Inflacioni i IÇK-së në SHBA u zbut në 7.1%, më pak se 7.3% që pritej. Si e tillë, FED iu përmbajt rritjes prej 50 bps që u la të kuptohet më parë. Edhe pse tregu pa një fryrje të vogël në lidhje me këto ngjarje, ai është korrigjuar që atëherë…

Vazhdo te lexosh

ekip

Koha Powell

Dy javët e fundit kanë qenë relativisht të qeta pasi Bitcoin tregtohej në intervalin prej 16,000 deri në 17,500 dollarë. Dukej se efektet ngjitëse nga kolapsi FTX po fillonin ngadalë të zbeheshin, megjithatë në ditët e fundit janë shfaqur më shumë informacione rreth Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) dhe falimentimit të tij të mundshëm. Të mërkurën GBTC u mbyll -7.42%, duke u dhënë blerësve të mundshëm një zbritje rekord prej 43% në Bitcoin. Shumë po hipotezojnë se një investitor i madh institucional është…

Vazhdo te lexosh

ekip

Futures KuCoin Live në Coinrule!

Coinrule është i ngazëllyer të njoftojë se Futures KuCoin tani janë drejtpërdrejt! Filloni të tregtoni të ardhmen Coinrule tani! Aftësia për të shkurtuar Me integrimin e KuCoin Futures, tani do të jeni në gjendje të shkurtoni aktivet në KuCoin pa zotëruar në fakt asetet themelore. Marrja e një pozicioni të shkurtër ose të shitjes në KuCoin Futures është në thelb një bast që çmimi i aktivit do të bjerë. Kur ju "shitni shkurt" një kontratë të së ardhmes, ju jeni duke blerë një kontratë për të…

Vazhdo te lexosh