Tregti algorithmic Analiza e Tregut

Kriptovalutat më premtuese në 2019

Viti që sapo përfundoi doli të ishte shumë i zhurmshëm për të gjithë ata që investuan në kriptovaluta pasi shumica e aseteve pësuan humbje midis 80 dhe 95% nga nivelet më të larta të të gjitha kohërave.

Ky ishte një mësim i ashpër për investitorët e rinj që kërkonin fitime të lehta, duke detyruar një numër të madh prej tyre të largoheshin nga tregu pasi nuk ishin në gjendje të mbanin humbje të mëtejshme.

Megjithatë, çfarë ndodhi me parabolikën e kriptomonedhave ngrihen dhe bien në vitin 2018 nuk ndryshon nga ajo që kanë përjetuar më parë shumë aktive të tjera në tregjet financiare: një mbiçmim i shpejtë i çmimit, duke fryrë një flluskë, e cila kur shpërthen, ka efekte në të gjitha kompanitë e përfshira.

Në kohën e depresionit të çmimeve, shkëlqyeshëm lindin mundësitë për ata që mund të zgjedhin ato projekte me potencial më të mirë dhe me propozime me vlerë më solide. Ajo që vijon është përzgjedhja ime e argumenteve dhe monedhave të kriptomonedhave që shoh se kanë potencialet për të qenë shumë të suksesshëm në 2019.

Monedha Binance (BNB)

Mjetet e tregtimit të kriptomonedhave janë bërë të thjeshta

Binance është pa dyshim shkëmbimi numër një i kriptove në botë sipas shumë metrikave. Përveç regjistrimit të vëllimit më të lartë të tregtuar (30 ditë vëllim sipas Coinmarketcap), Binance pozicionohet si një nga sipërmarrjet më inovative dhe transparente në kriptohapësirën. Qëllimi i tyre nuk është vetëm të veprojnë si një shkëmbim për tokenat dhe monedhat, por të bëhen një katalizator i vërtetë për zhvillimin e industrisë së kriptomonedhës dhe blockchain dhe të punojnë për adoptimin e saj global.

Krijimi i Binance Labs të krijuar për të financuar dhe mbështetur startup-et e reja, Binance Academy promovon një njohuri të thelluar të teknologjisë Blockchain, Binance Kërkimet që ofrojnë analiza dhe raporte me cilësi të lartë dhe Fondacioni Bamirës Binance janë të gjitha projekte anësore, por do të kontribuojnë në një avantazh të rëndësishëm strategjik ndaj konkurrentëve sa më gjerë. adoptim e kriptomonedhave vazhdon.

Katalizator

Në fillim të vitit 2019, Binance do të jetë shkëmbimi i parë "i centralizuar" që do të kalojë funksionimin e tij në një sistem plotësisht të decentralizuar, duke shfaqur ekzekutim tregtar me performancë të lartë të mundësuar nga një kohë konfirmimi transaksioni 1 sekondë.

La BNB token ka luajtur një rol qendror në suksesin e kompanisë (stimulimi i garave dhe inkurajimi i mbajtjes së argumenteve për të marrë zbritje në tarifat e transaksionit) me një tokenomikë dhe së shpejti do të luajë një rol edhe më të rëndësishëm në operacionet e bursës.

Zinxhir (LINK)

Coinrule bën mjete të tregtimit të kriptomonedhave

Një nga sfidat më të mëdha për kriptovalutat dhe në përgjithësi për teknologjinë Blockchain, është mungesa e aplikimit të përditshëm në rastet e përdorimit të botës reale dhe lidhja minimale aktualisht midis botës “reale” dhe asaj “kripto”.

Ndër projektet që ka më shumë gjasa për ta zgjidhur këtë së shpejti është Chainlink, i cili është një "orakël i kontratës së zgjuar" për aplikacione të decentralizuara. Një orakull është një vërtetues i të dhënave që kontrollon nëse të dhënat e futura në një Blockchain janë të sakta. Vetëm Blockchain mund të vërtetojë vetëm të dhënat që janë tashmë "në zinxhir", që do të thotë ngjarje që kanë ndodhur në Blockchain. Kjo është, nga ana tjetër, një zvarritje e konsiderueshme në zbatimin e veçorive dhe zhvillimeve të reja që lidhin Blockchains me rastet e përdorimit të botës reale.

E thënë thjesht, vlera e propozimit të shumë Blockchains të bazuara në kontrata inteligjente është të përmirësojë rrënjësisht efikasitetin në vendosjen e marrëveshjeve midis dy ose më shumë kompanive falë natyrës së paprekshme të Blockchains.

Në realitet, kjo aktualisht shpesh dështon sepse kompanitë operojnë në "botën reale" dhe shumica e marrëveshjeve përfshijnë të dhëna "jashtë zinxhirit" siç janë transfertat e parave (p.sh., përmes SEPA sistemi), të dhënat e prodhimit të produktit, dërgesat e mallrave fizike, të dhënat e inflacionit, e kështu me radhë. Në kontrast me të dhënat 'on-zinxhir', të dhëna të tilla 'jashtë zinxhirit' nuk janë të paprekura dhe mund të manipulohen, duke minuar kështu propozimin qendror të vlerës së Blockchain. Për të adresuar këtë, Blockchains kanë nevojë për një lloj furnizimi të të dhënave të palëve të treta (orakulli) për të importuar të dhëna të jashtme dhe për të shkaktuar ekzekutime inteligjente të kontratave.

Chainlink lejon aplikacione të decentralizuara, të njohura gjithashtu si dApps, për të bashkëvepruar me të dhënat e "botës reale" dhe për të kryer transaksione përmes API-ve të palëve të treta. Chainlink e zgjidh problemin falë lidhjeve API me të gjitha të dhënat me të cilat aplikacionet e decentralizuara ndërveprojnë përmes Kontratat inteligjente Chainlink, duke hapur më në fund mundësinë e zhvillimit të sistemeve hibride të arkitekturave të bazuara në Blockchain që ndërveprojnë në mënyrë aktive me ngjarjet që ndodhin në "botën reale". Por ka edhe më shumë për të shtuar në potencialin e Chainlink.

Projekti synon jo vetëm të lidhë Blockchains me botën reale, por gjithashtu do të ofrojë një zgjidhje ndërveprueshmërie për botën e kriptove, duke 'lidhur' zinxhirë të ndryshëm me njëri-tjetrin që përndryshe nuk do të ishin në gjendje të ndërveprojnë me njëri-tjetrin. Për të dhënë një shembull, thjesht imagjinoni përfitimet për të gjithë industrinë e kriptove nëse zinxhirët Ethereum dhe Bitcoin mund të shkëmbejnë të dhëna me njëri-tjetrin në një mënyrë të sigurt, të sigurt dhe të decentralizuar.

Katalizator

Rrjeti kryesor i Chainlink pritej të lansohej në fund të vitit 2018 dhe së shpejti pritet një njoftim i madh për datën e re të nisjes. Kur të ndërmerret ky hap i madh, ai do të japë vlerë shtesë dhe do të tërheqë më shumë investitorë. Për t'u theksuar, çmimi i tokenit postoi një performancë të jashtëzakonshme në muajt e fundit, duke shënuar nivele të reja të larta të të gjitha kohërave në terma BTC, diçka që nuk është e lehtë të gjendet gjatë një Tregu Bear.

Për më tepër, kompania ka një histori të gjatë të krijimit të partneriteteve me ofrues të fortë API dhe ka shumë të ngjarë, ky trend do të vazhdojë të rrisë numrin e rasteve të mundshme të përdorimit në të ardhmen.

Valët

Coinrule bën mjete të tregtimit të kriptomonedhave

Një tjetër kritikë e gjerë për kriptovalutat në 2018 ka qenë mungesa e progresit të ofruar nga ekipet e zhvillimit. Nga ana tjetër, ekipi i Waves mblodhi 16 milionë dollarë në 2016-ën (shumë përpara 2017 Great ICO-Hype) dhe ofroi me sukses një shkëmbim të decentralizuar plotësisht funksional në 2017   vazhdoi të shtonte veçori që atëherë.

Përveç një DEX me porta të shumta kripto dhe FIAT, Waves është një Blockchain i shpejtë dhe i shkallëzuar që lejon transaksione të lira, duke lejuar një vendosje të qetë të argumenteve të personalizuara në pak minuta, një sistem efikas të bastimeve të bazuar në qindra nyje dhe dhjetëra Pools, Multi - nënshkruani kuletat dhe prezantoi së fundi Llogaritë inteligjente dhe Asetet inteligjente në rrjetin e tij kryesor.

Veçanërisht aktivizimi i aktiveve inteligjente është i rëndësishëm pasi ato përmbajnë skripta që do të bëjnë të mundur ngrirjen e aseteve, lejojnë vendosjen në listën e bardhë/zgjedhjen e adresave specifike për të zbatuar kontrolle dhe kufizime për transferimet e aktiveve, tatimin dhe kontrollin e çifteve të aktiveve, në mënyrë që tokenët të tregtohen vetëm kundrejt monedhave të zgjedhura . Ndërsa shumë nga kjo bien ndesh me etikën thelbësore të zinxhirëve publikë të decentralizuar dhe rezistente ndaj censurës, pozicionimi i Waves synon rastet e përdorimit të biznesit që kërkojnë pajtueshmëri të plotë rregullatore dhe jashtë kutisë.

Waves pozicionohet si një kripto-ekosistem gjithëpërfshirës i mbështetur nga një kompani e strukturuar dhe e aftë pas tij. Gjithçka në Valët është i menaxhueshëm përmes një aplikacioni Desktop, Klienti Online, Aplikacioni celular dhe një Shtesë Chrome, duke demonstruar një fokus në dizajnin e përvojës së përdoruesit që është i rrallë në botën aktuale të kriptomonedhës.

Katalizator

Ekipi i Waves njoftoi nisjen e Tokenomica, një platformë që synon të thjeshtojë rrënjësisht lëshimin e Tokens së Sigurisë. Kjo ka qenë një "temë e nxehtë" kohët e fundit dhe do të jetë gjithnjë e më e rëndësishme pasi lojtarë të tillë si kompanitë private, institucionet dhe fondet e investimeve do të kenë më në fund mjetet që u nevojiten për të kaluar drejt një tokenizimi real të aseteve të tyre.

Implikimi i parë i rëndësishëm do të jetë mundësia e ekzekutimit të një Oferte Token të Rregulluar globale në përputhje me rregulloret lokale dhe të jetë në gjendje të zbatojë të gjitha kufizimet e nevojshme të kërkuara për aktivin. Ky ka të ngjarë të jetë jo vetëm një moment historik i rëndësishëm për Udhërrëfyesin e Valëve, por për ekosistemin e gjerë të kriptove në përgjithësi.

Për më tepër, Waves ka siguruar një raund financimi prej 120 milionë dollarësh për zhvillimin e Vostokut. Vostok do të lejojë krijimin e Blockchain-eve të bazuara në leje private bazuar në protokollin e shpejtë dhe të besueshëm Waves-NG dhe do të përfaqësojë mjetin e përsosur të orientuar drejt ndërmarrjes që u mundëson kompanive të përfitojnë plotësisht nga siguria dhe privatësia e teknologjisë Blockchain.

Sipas ekipit në zhvillim, ky zhvillim i ri do të shënojë një hap të rëndësishëm drejt WEB 3.0, ku teknologjitë e reja të bazuara në internet do të formësojnë dhe përmirësojnë format e reja të bizneseve.

enigmë (ENG)

Coinrule bën mjete të tregtimit të kriptomonedhave

Privatësia ka qenë një temë qendrore që nga fillimi i epokës Blockchain. Megjithatë, të pakta janë projektet që mund të ofrojnë vërtet një shkallë reale të fshehtësisë për transaksionet. Projektet kryesore të fokusuara në "privatësinë" si Monero, Zcash dhe Dash janë ende të fokusuara vetëm në transaksione, që do të thotë se rastet e përdorimit të tyre janë të kufizuara.

Një nga projektet kryesore, qëllimi i të cilit është të shtojë një shkallë të lartë privatësie në llogaritjet më komplekse (Smart Contracts) është Enigma. Ekipi i zhvillimit pretendon se po "ndërton Enigma për të qenë shtresa e privatësisë për ueb-in e decentralizuar". Më shumë se kurrë në kohë si këto, kjo duket si diçka që është një nevojë urgjente. Aplikimi i parë më i dukshëm do të jetë vendosja e marrëveshjeve ndërmjet palëve që kombinojnë natyrën e paprekshme të Kontratave Smart dhe mbrojtjen e privatësisë të ofruar nga protokolli Enigma.

Për më tepër, kompanitë e Big Data analizojnë një sasi të madhe informacioni çdo sekondë dhe shumica e këtyre të dhënave mund të konsiderohen shumë "të ndjeshme" dhe ia vlen të mbrohen me një shkallë të konsiderueshme të privatësisë. Disa rasteve të biznesit duhet t'u kërkohet të shtojnë këtë shtresë të privatësisë në operacionet e tyre, përkatësisht kompanitë që merren me farmaceutikë dhe gjenomikë, të dhëna personale, kredi ose në përgjithësi me Internetin e Gjërave.

Kur Enigma vendos plotësisht Kontratën e tyre Sekrete Smart, aplikacionet e decentralizuara do të mundësohen të trajtojnë të dhëna të ndjeshme duke reduktuar ndjeshëm rrezikun e ekspozimit të të dhënave të ndjeshme ndaj palëve të paautorizuara. Potenciali i plotë i këtij mjeti do të lëshohet në kombinim me Enigma's Data Marketplace, i cili tashmë është i drejtpërdrejtë dhe funksional, ku këto të dhëna do të shkëmbehen pa rrezik për të cenuar privatësinë e tij.

Katalizator

Ekipi i zhvillimit deklaroi se vonesa në vendosjen e Milestone tjetër në Udhërrëfyes, Discovery, u shkaktua nga fakti se partnerët nuk ishin gati të vepronin si nyje aktive. Zgjedhja u bë për t'i dhënë përparësi rritjes afatgjatë mbi rreziqet afatshkurtra. Ky version është në thelb MVP i kontratave sekrete dhe do të shënojë integrimin e plotë të Enigma me Ethereum Mainnet.

Me siguri kjo do të jetë një ndryshim i lojës dhe do të dëshmojë potencialin real të projektit. Për më tepër, një tjetër stimul i madh mund të vijë nga ana e partneritetit. Kompania mbështetet shumë në partnerë të qëndrueshëm dhe të besueshëm (më i dalluari është Intel) dhe partnerë të rinj pritet të shtohen në muajt e ardhshëm.

Zinxhirë HOLO (HOLO)

Coinrule bën mjete të tregtimit të kriptomonedhave

Holochain është një nga ato projekte që janë aq vizionare sa është pothuajse e pamundur t'i përshkruani ato pa harruar të përmendni disa aspekte (madje vendimtare) të thelbit të tyre. Ne mund ta përmbledhim Holochain si një sistem kompjuterik që u mundëson zhvilluesve të ndërtojnë çdo lloj aplikacioni pa kërkuar ndonjë organizim të centralizuar. Këto aplikacione do të funksionojnë përmes një rrjeti peer-to-peer, nyjet e të cilit do të jenë një gamë e gjerë pajisjesh, duke përfshirë çdo smartphone modern.

Është e rëndësishme të theksohet se Holochain është jo i bazuar në Teknologjia Blockchain, por është shumë më e lidhur me rrjetet tradicionale peer-to-peer si Tor. Ndryshe nga Blockchain që varen nga gjetja e një konsensusi midis të gjitha nyjeve për statusin e një libri, Holochain është i fokusuar në gjetjen e një konsensusi mbi infrastrukturën dhe ADN të çdo aplikacioni të caktuar dhe më pas i lejon përdoruesit të ndërtojnë këtë aplikacion bazuar në atë konsensus. Si i tillë, Holochain nuk është i përqendruar tek të dhënat, por i përqendruar te përdoruesi, duke marrë një qasje (të decentralizuar) - aplikacionet e para ndaj problemit të centralizimit gjithnjë e më të madh të internetit.

Një nga ndryshimet kryesore midis Holochain dhe çdo projekti tjetër të lidhur me kripto-kriptet qëndron në filozofinë që qëndron si themeli i tij. Holochain e përkufizon veten si një rrjet "i shpërndarë" më shumë sesa si një protokoll "i decentralizuar" për dApps si Ethereum. Ndërsa ndryshimi mund të duket i vogël, ai është një nga shtyllat kryesore të projektit.

Duke shpërndarë fuqinë llogaritëse në shumë nyje dhe duke i lënë ata të veprojnë si lojtarë të pavarur në sistem, Holochain synon të zgjidhë problemet e shkallëzueshmërisë që prekin protokollet e bazuara në Blockchain. Ashtu si në rrjetet e shkollës së vjetër peer-to-peer, sa më shumë aplikacione të zhvillohen në Holochain, aq më shumë nyje do të kenë një nxitje për të marrë pjesë dhe aq më shumë fuqi llogaritëse do t'i shtohet rrjetit, duke e bërë atë më të shpejtë dhe më të sigurt. .

Një tjetër ndryshim domethënës që e dallon Holochain nga projektet e tjera të Blockchain është refuzimi i mekanizmave të konsensusit, të tillë si Prova e Punës ose Dëshmia e Aksioneve në favor të një qasjeje de-fakto të Provës së Shërbimit në të cilën ata përdorues që kryejnë detyra për përdoruesit e tjerë shpërblehen në Holo Fuel. Rreth kësaj “paraje” të re, projekti pret të ndërtojë një ekosistem dhe komunitet krejtësisht të ri të orientuar drejt vlerave.

Katalizator

Edhe një herë, ashtu si për projektet e tjera, lëshimi i Mainnet do të shënojë një moment vendimtar për zhvillimin e Holochain. Megjithatë, ndoshta më shumë se për projektet e tjera, kjo do të përfaqësojë gjithashtu një mundësi për të demonstruar se ideja e mrekullueshme që frymëzoi ekipin themelues të Holochain është teknikisht e realizueshme. Ndoshta kjo do të vijë më vonë këtë vit, por ndërkohë, ekipi i zhvillimit pritet të japë etapa të tjera të rëndësishme.

Një nga më të rëndësishmet mes tyre është shpërndarja e HoloPort-eve të para, pajisje specifike të konfiguruara paraprakisht që do të ofrojnë fuqi ruajtjeje dhe përpunimi të nevojshme nga aplikacionet që funksionojnë në rrjet dhe që do t'u japin shpërblime Holo Fuel pronarëve të tyre. Disa nga aplikacionet e para që do të ekzekutohen do të jenë HoloVault, HoloChat, Fractal Wiki dhe Errand të cilat do të ndihmojnë në rritjen e komunitetit tashmë të madh dhe shumë aktiv Holo.

Të gjitha argumentet për të cilat kam shkruar më lart mund të tregtohen në Binance dhe të përdoren Coinrule ju mund të përmirësoni përvojën tuaj tregtare në një nivel më të avancuar!

Çfarë është Coinrule

Coinrule ju lejon të krijoni rregulla tregtare që funksionojnë automatikisht në shkëmbimet tuaja të preferuara.
 
me Coinrule ju mund të zhvilloni lehtësisht rregullat dhe strategjitë tuaja tregtare dhe t'i vendosni ato të funksionojnë automatikisht. Është "nëse-kjo-atëherë-ajo" për tregtimin e kriptomonedhave që ju lejon të planifikoni tregtimin tuaj të kriptove në vend që të uleni për orë të tëra përpara grafikëve. Më e mira nga të gjitha? 

Nuk kërkohen aftësi kodimi, që do të thotë se çdokush mund të përdorë Coinrule.

Regjistrohu për një provë falas: www.coinrule.io
Na ndiqni:
Twitter: @CoinRuleHQ
Instagram: @CoinruleHQ

DISCLAIMER

Unë nuk jam analist apo këshilltar investimesh. Gjithçka që unë ofroj këtu në faqe është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në postimin tim duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Unë nuk mund të jem përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar duke u mbështetur në një informacion të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave. Unë zotëroj pozicione në monedhat e cituara në artikull si pjesë e një portofoli më të gjerë të larmishëm të aseteve kripto.