Tregtim i automatizuar i kriptove

Ne darkojmë në ferr?

Tregjet janë rikuperuar disi pas njoftimeve të papritura shtrënguese që dolën nga takimi i Komitetit të Tregut të Hapur të Rezervës Federale të së mërkurës, i cili u prit shumë.

Megjithatë, fryrjes së relievit tashmë i ka mbaruar avulli. Duket se disponimi më i gjerë në treg mbetet pesimist për momentin.

Pyetja kryesore tani është: sa poshtë mund të shkojmë? Në nivelin më të ulët të verës 2021, BTC preku shkurtimisht nivelin e 30 mijë dollarëve, dhe më poshtë në disa shkëmbime, vetëm për t'u rikthyer nga ai. Ajo që pasoi ishte tubimi i vjeshtës në 69 mijë dollarë.

Shumë vëzhgues të zgjuar, si themeluesi i Bitmex Arthur Hayes, shihni mbështetjen e BTC me 28,500 dollarë dhe mbështetjen e ETH me 1,700 dollarë. Por, çka nëse biem më poshtë? Historikisht, as BTC dhe as ETH nuk e shkelën nivelin më të lartë të të gjitha kohërave nga një cikël i mëparshëm në Tregun Bear vijues. Që kjo të ndodhë, BTC do të duhet të bjerë në 20 mijë dollarë dhe ETH në nën 1,400 dollarë.

Nëse kjo ndodh, gjendja shpirtërore do të kthehej jashtëzakonisht negative pasi kjo do të shkatërronte pritshmëritë e rëndësishme të mbështetjes të mbajtura nga shumica e lojtarëve të tregut. Për fat të mirë, ne jemi ende larg skenarëve të tillë të Kiametit. Potenciali përmbys mbetet një Rezervë Federale më e keqe, e cila për ironi mund të pasojë nëse tensionet gjeopolitike përshkallëzohen në Evropën Lindore.

Gjithashtu, çfarë do të ndodhte nëse më shumë shtete ndjekin shembullin e El Salvadorit dhe reagojnë ndaj inflacionit në USD duke shpallur BTC-në një mjet ligjor? Fjala në rrugë është se disa lojtarë të mëdhenj presin që kjo të ndodhë në vitin 2022. Pasoja me siguri do të ishte një rivlerësim i BTC-së si një klasë aktivesh: nga një lojë teknologjike me rrezik të lartë në një aktiv makro, jo ndryshe nga ari apo nafta. Rrallëherë linja midis Ferrit dhe Parajsës ka qenë kaq e ekuilibruar. Ecni me kujdes.