Rrjedhat e të ardhurave me Crypto
Tregtim i automatizuar i kriptove

5 rrjedhat më të mira të të ardhurave me Crypto

Në ditët e sotme, rrjedhat tradicionale të të ardhurave kanë kthime të pakta dhe investitorët janë në kërkim të alternativave. Nuk është kurrë herët për të filluar të konsideroni burime të reja të të ardhurave pasive. Siç thotë citati i famshëm i Warren Buffet, "Nëse nuk mëson të fitosh para ndërsa fle, do të punosh derisa të vdesësh.” Me revolucionin e kriptomonedhës që ka përfshirë botën, a keni marrë parasysh rrjedhat e ndryshme të të ardhurave me kriptomonedha?

Zhvillimi i shpejtë i tregjeve të kriptomonedhave i shtyn entuziastët e përditshëm të kriptomonedhave të hidhen në lëvizje për të fituar shpejt para të lehta. Duhet të keni parasysh se kthimet e qëndrueshme por më të ulëta janë mënyra më e mirë për të arritur fitime që ndryshojnë jetën afatgjatë. 

Sot, ne eksplorojmë mënyra të ndryshme se si mund të fitoni të ardhura përmes kriptomonedhës.

Si të fitoni të ardhura me Crypto

Secila prej qasjeve të paraqitura më poshtë ka të mirat dhe të këqijat. Nuk ka asnjë mënyrë të vetme më të mirë për të marrë një rrjedhë pasive të të ardhurave. Duke i kombinuar ato dhe duke shpërndarë burime sipas nevojave tuaja specifike, do të jeni në gjendje të krijoni një burim të qëndrueshëm afatgjatë të të ardhurave pasive.

Crypto Minierave

Minierat e kriptomonedhave u bënë një gjë në vitin 2009 pas prezantimit të Bitcoin. Që atëherë, ka pasur një rritje eksponenciale të monedhave dixhitale. Nëse mund të kishit filluar të nxirrnit minierat në vitin 2009, mund të jeni në rrugën tuaj për t'u bërë një multi-milioner dollarësh. Edhe nëse miniera ka të ngjarë të mos ju bëjë të pasur brenda natës nëse hyni në biznes sot, ajo përsëri ofron mundësi emocionuese.

Bitcoin është kriptoma më e mirë për të minuar nëse po filloni në një shkallë të vogël. Mënyra më e lehtë për të bërë të ardhura pasive me kriptomining është duke u bashkuar me një pishinë minierash. Këta janë faktorët që duhen marrë parasysh përpara se të zgjidhni një pishinë minerare:

 • Siguria dhe besueshmëria – sigurohuni që pishina e minierave të jetë e sigurt nga hakerat dhe që individët që e drejtojnë atë të jenë të besueshëm.
 • Madhësia e pishinës – sa më i madh të jetë grupi, aq të shpeshta janë pagesat, por shumat mund të jenë më të vogla. Pishinat më të vogla do të kenë një pagesë më të lartë, por më rrallë.
 • Tarifat - shumica e pishinave të minierave do të paguajnë tarifa, dhe ato mund të paguajnë deri në 4% 

Sidoqoftë, do t'ju duhet të vendosni pritshmëri të arsyeshme. Është një proces i shtrenjtë dhe kërkon burime masive. Për këtë arsye, do t'ju duhet të punoni dhe të vazhdoni me mësimet që mësoni gjatë rrugës.

Më e mira nëse 

 • ju keni akses në një burim të lirë të energjisë elektrike 
 • ju jeni i aftë për teknologjinë
 • ju jeni "këtu për teknologjinë".

Stacking

Staking është procesi i mbajtjes së një kriptomonedhe ose argumentesh për të mbështetur një operacion rrjeti. Më pas do të fitoni një shpërblim me përqindje në kohë. Ashtu si minierat, do t'ju duhet të bashkoheni me një pishinë staking

Duke vendosur monedha në blockchain, ju do të kontribuoni në sigurinë e rrjetit dhe do të vërtetoni transaksionet. Në këmbim, ju merrni kompensim. Kriptovalutat përdorin një "mekanizëm konsensusi", i njohur si prova e kunjit

"Dëshmia e aksioneve" siguron që të gjitha transaksionet të sigurohen dhe verifikohen pa një ndërmjetës që vepron si përpunues i pagesave. Aksioni është i ngjashëm me të bërë që asetet tuaja të funksionojnë për ju. Për më tepër, staking ju lejon të kontribuoni në efikasitetin dhe sigurinë e projekteve blockchain. Nuk ka një shumë të caktuar të aksioneve dhe mund të filloni me një shumë të vogël dhe të rrisni investimin tuaj për një pagesë më të mirë. 

Më e mira nëse

 • ju kërkoni një kthim të qëndrueshëm dhe të parashikueshëm me kalimin e kohës
 • ju besoni në zhvillimin afatgjatë të një projekti

Miniera e likuiditetit

Minierat e likuiditetit janë bërë një nga flukset më të mira të të ardhurave me kripto, veçanërisht në hapësirën/protokollin e financave të decentralizuara (DeFi). Këto hapësira DeFi varen nga përdoruesit për t'i mbajtur ato të lëngshme. Përdoruesit e tjerë më pas mund të përdorin argumentet për të tregtuar argumente të tjerë ose për të marrë hua me likuiditetin aktual. 

Përdoruesit që ofrojnë likuiditet në hapësirat DeFi njihen si ofrues të likuiditetit ose minatorë të likuiditetit. Nxitja që merrni nga miniera e likuiditetit është interesi nga fondet që injektoni në grup dhe tarifat e transaksionit të ngarkuara.

Ndërsa miniera e likuiditetit është një nga rrjedhat më të mira të të ardhurave me kripto, do t'ju duhet të tregoni pak kujdes. Një e metë në kod mund të jetë porta e pasme e përdorur nga hakerat për të vjedhur fonde nga pishina e minierave. 

Për më tepër, do të ishte më mirë nëse do të hulumtoni gjerësisht përpara se të bashkoheni në një grup të minierave të likuiditetit. Do të ndihmonte nëse merrni parasysh protokollet e sigurisë të përdorura në pishinë, besueshmërinë e tij dhe kthimet që do të merrni. Për fat të mirë, do të gjeni të gjithë informacionin që ju nevojitet duke bërë kërkime të gjera. 

Më e mira nëse

 • ju dëshironi të arrini kthime fikse të qëndrueshme mbi mesataren
 • ju dëshironi të zbuloni potencialet e vërteta të ekosistemit DeFi

kreditimi

Mbajtësit e kriptomonedhave shpesh inkurajohen të mbajnë argumentet e tyre të ruajtura në kuleta derisa të rritet çmimi i monedhës. Megjithatë, kjo është një strategji me rrezik të ulët që gjeneron interes të ulët. 

Kreditimi kripto jo vetëm që ju lejon të merrni interes, por edhe ju mund të zhbllokoni vlerën e monedhës tuaj dhe ta përdorni atë si kolateral për një kredi. Ky koncept u ngrit në vitin 2020 në mes të pandemisë COVID-19 dhe kreditë e kriptove u bënë një nga mënyrat më të lehta për të hyrë në monedhat fiat.

Ndryshe nga huatë tipike, kreditë e kriptove janë të mbikolateralizuara dhe kjo siguron siguri për huadhënësin nëse çmimi i monedhës bie. Nga ana tjetër, kjo do të ketë një goditje masive për huamarrësin nëse platforma e tyre kërkon që ata të mirëmbajnë një raport kredie ndaj vlerës (LTV).

Më e mira nëse

 • ju dëshironi të shtoni një rrjedhë pasive të ardhurash në krye të zotërimeve tuaja afatgjata

Automated Trading

Tregtimi është ndër rrjedhat më të përdorura të të ardhurave në kripto. Edhe nëse nuk jeni një tregtar profesionist, falë tregtimit të automatizuar, ju mund të tregtoni kriptovaluta pa monitoruar vazhdimisht platformat tuaja tregtare në mënyrë aktive. Platformat përdorin algoritme për të tregtuar monedhat në kohë të caktuara. 

Ju do të duhet të formuloni një strategji tregtare. Platforma e automatizuar e tregtimit të kriptove do të ekzekutojë tregtitë bazuar në treguesit teknikë, çmimin e aseteve ose thjesht ribalancimin e portofolit tuaj për të optimizuar kthimin me kalimin e kohës.

Nëse jeni fillestar në tregtimin e kriptomonedhave, do t'ju duhet të studioni strategjitë e ndryshme të tregtimit dhe të zgjidhni platformën e duhur. Për të përdorur një platformë të automatizuar të tregtimit të kriptove, do t'ju duhet të hapni një llogari me një bot tregtar dhe të zgjidhni një nga strategjitë e disponueshme të tregtimit. 

Përpara se të gërmoni në tregtimin e kriptove, lexoni më shumë për disa këshilla që duhet të mbani gjithmonë parasysh.

Ka shumë strategji tregtare që mund të përdorni, secila prej tyre ka një qëllim specifik.

 • Strategjia mesatare e kostos së dollarit – Blini aktivet tuaja të preferuara në mënyrë periodike për të marrë çmimin më të mirë të mundshëm të blerjes afatgjatë, duke zbutur efektin e paqëndrueshmërisë afatshkurtër.
 • Momenti Trading – Kapni aktivet në një tendencë të qëndrueshme rritëse për fitim nga ana e mëtejshme lart ose poshtë. Kur tendenca është mjaft e fortë, fitimet nga strategji të tilla mund të jenë mjaft të rëndësishme.
 • Ribalanconi portofolin tuaj – optimizoni shpërndarjen e aktiveve në portofolin tuaj në varësi të mënyrës se si lëviz tregu. Ju, për shembull, mund të rrisni ekspozimin ndaj atyre që performojnë tepër dhe të zvogëloni balancën e tendencës në rënie.
 • Skalping afatshkurtër – Tregtoni automatikisht luhatjet e vogla të çmimeve të tregut për të bërë fitime të vogla por të shpeshta.

Përsëri, asnjë qasje nuk është më e mirë se një tjetër. Qasja më e mirë ka të ngjarë të përziejë shpërndarjen e portofolit tuaj në të gjitha këto qasje të ndryshme për të reduktuar paqëndrueshmërinë dhe për të rritur rrjedhën e të ardhurave që mund të arrini pa përpjekje të konsiderueshme afatgjatë.

Mësoni më shumë rreth strategjive në të cilat mund të ekzekutoni automatikisht Coinrule.

Filloni sot!

Tregtoni në mënyrë të sigurt

DISCLAIMER

Unë nuk jam analist apo këshilltar investimesh. Gjithçka që unë ofroj këtu në faqen e internetit është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në postimin tim duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Unë nuk mund të jem përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar duke u mbështetur në një informacion të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.