Gabimet e zakonshme tregtare
Tregtim i automatizuar i kriptove

5 gabime të zakonshme që bëjnë tregtarët e kriptove

Fillimi i çdo viti të ri vjen me mundësinë për të analizuar atë që keni arritur në vitin e kaluar dhe për të vendosur objektiva për vitin e ri. Nëse po e lexoni këtë, atëherë shanset janë që të kuptoni se ka një kufi të caktuar përmirësimi që ju të bëheni një tregtar ose investitor më i mirë. Epo, është koha e duhur për të vendosur disa objektiva për këtë vit të ri në Crypto dhe për të përmirësuar sistemet tuaja tregtare. Këtu janë disa këshilla tregtare për të shmangur gabimet më të zakonshme që bëjnë tregtarët e kriptove.

Viti 2020 duket si një vit premtues për kriptovalutat, kështu që pse të mos i afrohemi në mënyrën më të mirë për të kapur më të mirën e tij?

Këtu janë disa rezoluta që duhet t'i përfshini absolutisht në listën tuaj të Crypto që nuk duhet të bëni.

1) Shmangni rrezikun e më shumë parave sesa mund të përballoni të humbni.

Ju mund ta keni tashmë këtë në mendjen tuaj, por nuk mund të theksoni kurrë sa e rëndësishme është të keni rregulla të qarta për menaxhimin e parave në strategjitë tuaja.

Kjo vlen jo vetëm për kapitalin e përgjithshëm që vendosni të investoni. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që asnjë nga tregtitë tuaja nuk mund të shkaktojë një humbje të tillë që do të shkatërronte të gjithë portofolin tuaj. Mbani mend, duhet një fitim prej 25% për të balancuar një humbje të mëparshme prej 20%, dhe një fitim 100% për të balancuar rënien e çmimit prej 50%. Nëse e shihni nga kjo pikë e juaja, bëhet e qartë se si moshumbja e parave është një prioritet edhe më i lartë për të fituar para vetë.

Sa shumë duhet për të dalë nga humbjet e mëparshme
Sa shumë duhet për të balancuar humbjet e mëparshme

Sa më i lartë të jetë ekspozimi, aq më shumë mund të ndiheni nën presion dhe stres. Ideja për të humbur më shumë para sesa mund të përballoni do të komprometonte procesin tuaj të vendimit dhe do të ndikonte drejtpërdrejt në sistemin tuaj të tregtimit.

Një këshillë mund të jetë të filloni tregtimin me shuma shumë të ulëta dhe më pas të rritni gradualisht madhësinë e porosive. Mos nxitoni për fitime të mëdha shumë shpejt. Jini të kujdesshëm. Tregtimi është një maratonë, mos u tërhiqni pas disa kilometrash!

2) Asnjëherë mos veproni pa një plan të qartë tregtimi.

A do të mund ta bënit punën tuaj të përditshme pa orar apo ndonjë strukturë? Të gjitha aktivitetet njerëzore, në një mënyrë apo tjetër, duhet të organizohen dhe të funksionojnë sipas një plani pak a shumë të përcaktuar. Tregtimi nuk i nënshtrohet më pak këtij rregulli të përgjithshëm.

Në një artikull të mëparshëm, përcaktova hap pas hapi, cilët do të ishin elementët që çdo tregtar apo investitor duhet të marrë parasysh përpara se të marrë vendimet e tij për investime.

Së pari, ju duhet të analizoni kushtet e tregut dhe të kuptoni aspektet e veçanta të aktivit që do të tregtoni. Gjithashtu, në këtë fazë, do të ishte thelbësore të vlerësohej se cilët do të ishin variablat që mund të kenë ndikim në aktivin që do të tregtoni. Parashikimi i këtyre faktorëve në një mënyrë të qartë ju jep një kuptim më të mirë të "pamjes së madhe" në të cilën do të luani.

Ju duhet të vendosni strategjinë që besoni se mund të përfaqësojë përshtatshmërinë më të mirë për skenarin e tregtimit që keni përcaktuar në hapin e mëparshëm. Vlen të përmendet se rregulli i katër stinëve nuk ekziston dhe një plan tregtimi mund të sjellë fitime të larta në disa periudha, por të prodhojë humbje në të tjera. Jo vetëm që është e rëndësishme të dini se si të zbatoni një plan, por është thelbësore të dini se kur duhet ta përdorni atë. Ashtu siç e dini kur është më e përshtatshme të përdorni një vidë ose një çekiç.

Kur zgjidhni strategjinë tuaj, një hap shtesë do të ishte ta testoni atë në mënyrë që të mund të bëni rregullimet përfundimtare bazuar në rezultatet që vijnë nga të dhënat historike. Rregullimi dhe optimizimi i disa parametrave mund të përmirësojë ndjeshëm rezultatet tuaja.

Më në fund, ju jeni gati për të drejtuar strategjinë tuaj në treg!

3) Mos provoni shumë strategji të ndryshme tregtare.

Humbja në numrin e strategjive të disponueshme është gjithashtu ndër gabimet më të zakonshme që bëjnë tregtarët e kriptove. Ka dhjetëra tregues teknikë në ditët e sotme në dispozicion të tregtarëve, vetëm për të përfshirë ata më të njohurit. Ka mundësi të pafundme strategjish që tregtarët mund të zbatojnë.

Ju duhet të qëndroni të fokusuar në një numër të kufizuar strategjish tregtare duke vëzhguar me kujdes se si funksionojnë dhe çfarë kthimesh japin. Mbani në mend se rezultatet e para mund të mos ofrojnë dëshmi përfundimtare mbi besueshmërinë e strategjisë.

Siç thamë, nëse rregulli prodhon një humbje, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se është një strategji e dobët. Ndoshta koha ishte e gabuar dhe ju mund ta përdorni akoma në kushte të ndryshme tregu. Gjithashtu, asnjë strategji tregtare nuk ka një shkallë suksesi 100%. Vlerësimi i një strategjie shumë herët pa një analizë të duhur mund të jetë mashtruese.

Për më tepër, duke provuar shumë strategji mund t'ju çojë të tregtoni më shumë se ç'duhet. Tregtimi i tepërt është një gabim i zakonshëm, veçanërisht për fillestarët. Njihni më mirë strategjitë tuaja tregtare, shfrytëzoni pikat e forta dhe përmirësoni dobësitë e tyre!

4) Mos ndiqni verbërisht këshillat tregtare të dikujt tjetër.

Duke pasur parasysh përmbytjen masive të lajmeve ndaj të cilave jemi të ekspozuar çdo ditë, është e zakonshme të marrim këshilla tregtare ose sugjerime investimi nga shumë burime të ndryshme. Ju mund të merrni sinjale tregtare dhe objektiva çmimesh përmes cicërimave, grupeve të Telegramit dhe komenteve në diskutimet e forumit, vetëm për të përmendur disa.

Ju duhet t'i filtroni këto ide për t'u fokusuar vetëm në ato që mund të jenë vërtet të dobishme për ju. Ka dy aspekte kryesore që duhen marrë parasysh:

  1. Jo të gjitha idetë e tregtimit që do të lexoni ose shihni janë prodhuar nga tregtarë me përvojë. Nuk ka asnjë garanci se mund të ketë një bazë të shëndoshë që mbështet atë strategji tregtare.
  2. Edhe nëse strategjia ka një themel të fortë, kjo nuk do të thotë se do të ishte e zgjuar që ju ta zbatoni atë verbërisht.

Çdo strategji tregtare vjen me konsiderata specifike që lidhen me madhësinë e pozicionit, menaxhimin e rrezikut, horizontin kohor të investimit dhe fitimin e synuar. Shpesh, të gjitha këto variabla nuk janë të qarta dhe shumicën e kohës ju merrni një çmim hyrje dhe një çmim të synuar. Në rastin më të mirë, ju merrni gjithashtu një nivel të humbjes së ndalimit, por mund të ketë aspekte të tjera që ju mungojnë ende dhe që mund të jenë thelbësore për suksesin e planit.

5) Mos lejoni që ndjenjat të udhëheqin ndonjëherë vendimet tuaja!

Nga natyra e tyre, njerëzit priren të drejtohen nga emocionet dhe ndjenjat. Këta elementë janë deri tani armiqtë më të këqij për një tregtar.

Çdo tregtar i kriptomonedhave ka një reagim të ndryshëm ndaj lëvizjes së njëjtë të çmimeve. Frika, dëshpërimi, euforia dhe lakmia janë ndjenja që secili prej jush i përjeton edhe brenda së njëjtës ditë. Kjo slitë emocionesh do të ketë një efekt negativ në aftësinë tuaj për të marrë vendime racionale.

Kjo është arsyeja pse robotët e tregtimit, si ata me të cilët mund të ndërtoni Coinrule, keni potencialin për të përmirësuar ndjeshëm rezultatet tuaja të tregtimit nëse jeni tashmë një tregtar me përvojë, ose mund të ofrojë një mënyrë më të lehtë për t'u futur në tregti si fillestar.

Një nga mënyrat më të mira për të kapërcyer rrezikun për t'u pushtuar nga emocionet tona është të ndiqni me përpikëri të gjitha këshillat e mëparshme të paraqitura në këtë artikull. Zbatimi i një qasjeje të saktë të menaxhimit të rrezikut dhe vendosja e një strategjie racionale tregtare do t'ju ndihmojë të përmirësoni ndjeshëm performancën tuaj tregtare.

Shmangni 5 gabimet e zakonshme që bëjnë tregtarët e kriptove dhe jeni në rrugën drejt suksesit në 2020! Gati për të vënë në vend të gjitha këto këshilla? Krijoni rregullin tuaj të automatizuar të tregtimit tani!

Tregtoni të sigurt!