Tregtim i automatizuar i kriptove

Një përrallë e dy tabelave

Ndonjëherë, për të marrë një pamje 360 ​​gradë të kushteve aktuale të tregut të kriptove, një tabelë e vetme nuk mjafton. Duke kombinuar trendin e çmimeve të Bitcoin dhe dominimin e tij mbi pjesën tjetër të kriptomonedhave, ju mund të merrni informacion të detajuar se ku po shkon tregu më pas.

Grafikët e çmimit të Bitcoin dhe dominimit të Bitcoin ofrojnë një pasqyrë të dobishme se si po rrjedh kapitali në tregun e kriptove. Siç thuhet rëndom, ndjekin paratë.

Mund të ketë katër skenarë kryesorë që mund të ndodhin. Identifikimi i tyre do t'ju japë një të dhënë për dinamikën e vazhdueshme. 

"Bitcoin është Mbreti“. Kur çmimi dhe dominimi i Bitcoin rriten, kjo është një shenjë se kapitali po i lë Altcoins për t'u rialokuar në Bitcoin. Kjo zakonisht ndodh kur çmimi i Bitcoin thyen rezistencat kryesore dhe fillon rritjen parabolike. Altcoins nuk janë në gjendje, në tërësi, të kapin një rritje të tillë të çmimeve, duke nën performuar Bitcoin në terma relativë.

"Kripto-euforia“. Nëse çmimi i Bitcoin rritet ndërsa dominimi i tij bie, kjo do të thotë se ka një fluks të kapitalit të ri në kripto, shumica e të cilave derdhet në Altcoins.

"Korrigjim i lehtë“. Kur euforia fillon të qetësohet, është gjithmonë Bitcoin në krye. Në fillim, kur tregu pret vetëm një tërheqje kalimtare, investitorët dhe tregtarët përpiqen të mbrojnë dhe të marrin një kthim shtesë nga Altcoins. Në këtë mënyrë, në tërësi, çmimi i tyre bie më pak ndjeshëm se Bitcoin. 

"Shitje paniku“. Kur rënia e Bitcoin bëhet e rëndë dhe dominimi rritet, kjo do të thotë se tregu po largohet nga Altcoins dhe po kërkon siguri relative në Bitcoin. Kjo zakonisht sinjalizon pika e dhimbjes maksimale në treg, i cili gjithashtu mund të përfaqësojë mundësinë më të mirë të blerjes.

Duke parë grafikun e mëposhtëm, mund të shihni se dy herët e fundit që dominimi i Bitcoin ra në fund, që erdhi në gjysmë të rrugës gjatë korrigjimit aktual.

Çmimi i Bitcoin kundrejt dominimit të Bitcoin

Kjo ndodh sepse investitorët fillojnë të shqetësohen për gjasat në rritje të rënies së mëtejshme.

Rreth fundit të korrikut, çmimi i Bitcoin u rrit pa një rritje të ngjashme në dominimin e tij, duke nënkuptuar se kjo ishte faza e rrezikut për Altcoins. Ndërsa Bitcoin filloi të konsolidohej për disa muaj, Altcoins pati më shumë përmbysje.

Përsëri, në shtator, investitorët e kthyen kapitalin në Bitcoin. Në fillim, ata e bënë këtë për të mbrojtur nga rreziku i një tendence rënëse më të qëndrueshme. Më pas, me një rikthim të fuqishëm të Bitcoin, tregu priste një ecuri parabolike drejt niveleve të reja të të gjitha kohërave për Bitcoin.

Cila ishte një nga shenjat kryesore që prirja rritëse nuk ishte e qëndrueshme në atë kohë? Kapitali fluturoi përsëri në Altcoins. Thjesht nuk kishte kërkesë të mjaftueshme duke u fokusuar vetëm në Bitcoin për ta rritur atë. Tregu humbi avullin dhe, përfundimisht, tendenca u përmbys.

Pse është e rëndësishme kjo?

Të kuptuarit se ku rrjedh kapitali ju ndihmon të menaxhoni më mirë rrezikun e portofolit tuaj. Kjo ju ofron udhëzime të vlefshme se si të shpërndani fondet tuaja për të krijuar vlerë me të gjitha kushtet e tregut.

Grafiku na tregon dy histori të ndryshme. Së pari, Bitcoin po rrotullohet rreth mbështetjes kritike. Çmimi mund të bjerë të paktën 5 deri në 10% nga këtu nëse kjo prishet. Nga ana tjetër, pavarësisht nga pasiguria e përhapur, Altcoins janë ende me çmime historikisht të larta në krahasim me Bitcoin, duke i lënë ato veçanërisht të prekshme në rast të paqëndrueshmërisë së konsiderueshme të Bitcoin, si në anën e sipërme ashtu edhe në atë negative.

Lajmi i mirë? Menaxhimi i portofolit tuaj automatikisht në të gjitha kushtet e tregut nuk ka qenë kurrë më i lehtë Coinrule.

Tregtoni të sigurt!