Tregtim i automatizuar i kriptove

AI takon kripto-n

Javën e kaluar, CEO i OpenAI, Sam Altman shprehu dëshirën e tij për të mbledhur 7 trilion dollarë ose 3.5 herë kapitalin total të tregut të kriptove për të financuar dizajnimin dhe prodhimin e çipave për të përmbushur kërkesën në rritje për teknologjinë e inteligjencës artificiale (AI). Ky investim është aq i madh sa i ka frymëzuar pjesëmarrësit të mendojnë më shumë në drejtim të rritjes eksponenciale. Pse po flasim për këtë në një buletin të fokusuar në kripto? Sepse tregtarët e kriptove e kuptojnë mirë rritjen eksponenciale. Gjithashtu, sepse narrativa Crypto-AI ka marrë hov. Çmimet e monedhave të AI në javët e fundit kanë reflektuar këtë prirje. Shenja TAO e Bittensor, e përshkruar në grafikun e mësipërm, është rritur në mënyrë eksponenciale që nga dhjetori. Megjithatë, sipas CoinGecko, argumentet e AI kanë një kapak tregu prej vetëm 16 miliardë dollarësh, që është më pak se 1% e kapitalit total të tregut të kriptove. Shenjat meme kanë vlerë 23 miliardë dollarë.

Crypto dhe AI ​​kanë qenë dy teknologjitë më të përfolura në pesë vitet e fundit. Duke pasur parasysh adoptimin në rritje, ka kuptim që ato të mbivendosen. Por shumë besojnë se të dy teknologjitë janë thelbësisht të kundërta me njëra-tjetrën. Crypto lehtëson decentralizimin. Ndërsa AI lulëzon dhe mundëson centralizimin përmes modeleve ku bazohet.

Kryqëzimi është vendi ku teknologjia Blockchain mund të fuqizojë modelet e decentralizuara të AI. Crypto shpërblen pjesëmarrjen përmes stimujve financiarë. Struktura nxitëse e Crypto-s mund të inkurajojë decentralizimin e AI duke shpërblyer burime të balancuara dhe të ndryshme të të dhënave. Ai gjithashtu mund të ndihmojë në mbajtjen e kontrollit mbi AI nga duart e teknologjisë së madhe. Bittensor dëshiron ta arrijë këtë duke krijuar një rrjet të inteligjencës makine. Këto rrjete kanë aftësinë për të ndarë dhe komunikuar informacion gjatë vlerësimit dhe renditjes së pjesëmarrësve të tjerë të rrjetit.

Ndërsa AI vazhdon të përshtatet në narrativën Crypto, të kuptuarit se si të shfrytëzohen në mënyrë efektive këto teknologji bëhet thelbësore. Për ata që kërkojnë të lundrojnë me lehtësi në këtë kryqëzim kompleks, Vipat e shpejta ofron njohuri dhe mjete për thjeshtimin e përdorimit të AI gjeneruese.

Crypto është sheshi i fundit i lojërave për eksperimentimin ekonomik dhe teorinë e lojës. Ai gjithashtu mund të shërbejë si një motor financiar për transaksionet makinë me makinë pa u mbështetur në aktorë të besuar dhe të centralizuar. Ka kuptim vetëm atëherë që AI do të përshtatet në narrativën Crypto. Nga pikëpamja e tregjeve, duket qartë se ky tregim ka filluar të marrë hov. Shikoni këtë hapësirë.