Tregtim i automatizuar i kriptove

Pse Algoritmet janë kaq të rëndësishëm për tregtimin e kriptomonedhave

Siç e dimë këtu në Coinrule, tregtia është një disiplinë e vështirë. Algoritmet janë vetëm një pjesë e tregtimit të kriptomonedhave për të cilën të gjithë duhet të dinë, veçanërisht për tregtarët e përqendruar në tregtimin e kriptove ditore.

Dikur një nga tregtarët më me përvojë që njoh, më tha se të bëhesh tregtar i mirë do të thotë gjithashtu të bëhesh një njeri më i mirë. Kjo dukej si një deklaratë mjaft e detyruar, dhe ndoshta ishte me të vërtetë, por një gjë që është 100% e sigurt është se Tregtimi ka nevojë për qëndrim, përkushtim, disiplinë dhe shumë studim dhe hulumtim.

Megjithatë, çdo ditë njerëzit në mbarë botën tregtojnë asete financiare me vetëm një qëllim të thjeshtë: BLINI ULËT, SHITNI LARTË! Dhe numri i njerëzve që ndjekin këtë objekt përfundimtar po rritet me shpejtësi, falë rritjes së klasës së re magjepsëse të aseteve të kriptomonedhave. Pse?

Sepse kriptovalutat përfaqësojnë të ardhmen e financave dhe me shumë mundësi ato do të prishin shumicën e industrive të biznesit siç i njohim ne. Përveç ideve inovative dhe revolucionare që mbështesin rritjen e kriptomonedhave, kjo klasë e re aktivesh u ofron tregtarëve karakteristika shumë të veçanta në krahasim me aktivet financiare "tradicionale". Tregjet moderne financiare mund të analizohen nga dy këndvështrime të kundërta: Themelore dhe Teknike. Disa tregtarë përdorin vetëm të parën, disa vetëm të dytën dhe disa të tjerë përdorin një përzierje të këtyre dy qasjeve.

Kriptomonedhat janë një klasë totalisht e re aktivesh, nuk ka mjaft modele ose korniza që mund të ndihmojnë në caktimin e tyre as edhe një vlerësim të një "vlere reale", është pothuajse e pamundur t'i analizosh ato duke përdorur Analizën Fundamentale klasike vetëm sepse në shumicën e rasteve ekonomia qëndron prapa ato janë shumë të ndryshme nga kompanitë tradicionale, dhe edhe nëse do të kishte ngjashmëri në nivelin e informacionit publik rreth tyre, do të ishte shpesh jo plotësisht e besueshme ose shumë e dobët për të formuluar një vlerësim të plotë të tyre.

Nga ana tjetër, i njëjti aktiv Crypto mund të tregtohet në shumë vende dhe shkëmbime të ndryshme, në mënyrë që tregtarët të kenë shumë të dhëna të lidhura me çmimin për t'u analizuar. Disa mund të thonë se vetëm duke analizuar se si një çmim lëviz në kohë, ne mund të konkludojmë për zhvillimin e ekuilibrit të forcave midis Kërkesës dhe Ofertës, të cilat janë shtytësit përfundimtarë të çdo lëvizjeje çmimi. Dhe vjen zbatimi i madh i dobishëm i Analizës Teknike për të tregtuar asetet kripto.

Rëndësia e këtij aspekti shpesh nuk nënvizohet sa duhet. Meqenëse shumica e njerëzve që tregtojnë kriptomonedha përfshijnë strategji teknike të mbështetura nga asetet, kjo e bën më të lartë mundësinë e shpalosjes së një modeli çmimi. E thënë thjesht, në shumicën e rasteve, çmimi shkon në një drejtim vetëm sepse shumica e tregtarëve mendojnë se do të shkojë pikërisht në atë drejtim. Nëse pjesa më e madhe e tregtarëve në një treg do të fillojë të blejë, çmimi do të rritet. KËRKESA DHE OFERTA, parë në këtë mënyrë, tregtimi nuk është aq i vështirë, apo jo?

Pra, çfarë e bën tregtimin kaq të vështirë? Natyra njerëzore, emocionet dhe ndjenjat mund të jenë armiqtë më të këqij të një tregtari. Çdo tregtar i kriptomonedhave mund të ketë një reagim të ndryshëm përballë lëvizjes së njëjtë të çmimeve: frika, euforia, lakmia dhe zhgënjimi janë ndjenja që një tregtar mund të përjetojë edhe në të njëjtën ditë dhe që do të kenë një efekt mjaft negativ në aftësitë e tij/saj për të. marrjen e vendimeve racionale.

Kjo është arsyeja pse një robot tregtar ka potencialin të përmirësojë ndjeshëm rezultatet tuaja të tregtimit nëse jeni tashmë një tregtar me përvojë, ose mund të ofrojë një mënyrë të thjeshtë për t'u futur në tregti si fillestar.

"Tregu nuk e di nëse je i gjatë apo i shkurtër dhe nuk mund të interesohesh më pak. Ti je i vetmi i përfshirë emocionalisht me pozicionin tënd. Tregu thjesht po reagon ndaj ofertës dhe kërkesës dhe nëse e brohorisni në një mënyrë, ka gjithmonë dikush tjetër e brohorit po aq fort sa do të shkojë në anën tjetër." Marty Schwartz

Kjo është Coinrule qëllimi kryesor, për ta bërë tregtimin e kriptomonedhave më efektive dhe më të lehtë. Tregjet funksionojnë 24/7, në të gjithë globin, kështu që është e pamundur të shfrytëzoni plotësisht potencialin e tij pa një algoritëm tregtimi që kujdeset për pozicionet tuaja, edhe kur flini!

Ndiqni ne në

Twitter @CoinRuleHQ

Linkedin https://www.linkedin.com/company/coinrule/

Shikoni librin tonë elektronik FALAS mbi tregtimin e kriptomonedhave – https://coinrule.io/blog/category/ebook/