janë kriptovalutat e ardhmja e Financave
Tregtim i automatizuar i kriptove

A janë kriptovalutat e ardhmja? Këtu është Pamja Afatgjatë

Duke shkuar në vitin 2021, me siguri keni dëgjuar për kriptovalutat në një farë mënyre ose formë. Duke marrë parasysh vëmendjen dhe publicitetin në rritje që rrethon sferën e kriptos, tregtarët dhe investitorët po kërcejnë në lëvizje, duke kërkuar të pranojnë të ardhmen e re të financave. Studimet raportojnë se pothuajse 15% e amerikanëve zotërojnë kriptovaluta si Bitcoin, Ethereum dhe Dogecoin. Po, monedha meme.

Është interesante se një pjesë e konsiderueshme e këtyre investitorëve kanë investuar në këto asete gjatë dy viteve të fundit. Pra, pavarësisht se çfarë mendojnë të gjithë, ka një shans të madh që kriptovalutat të mund të ndikojnë tek ju, në të ardhmen e transaksioneve të biznesit dhe në ekonominë globale.

Me pothuajse 10,000 kriptovaluta unike të listuara në shkëmbime të ndryshme, forma të reja të kriptomonedhave po krijohen vazhdimisht. Për më tepër, kompanitë e mëdha si Tesla, Paypal dhe Microstrategy kanë treguar të gjitha interesin e tyre për kriptovalutat përmes investimeve, adoptimeve dhe më shumë në muajt e fundit. Lajme të tilla bëjnë dikë të mendojë. A janë kriptovalutat e ardhmja? Le të zbulojmë.

Arefarë janë monedhat Cryptocur?

Për ata që janë ende të rinj në kriptovalutat, mos u shqetësoni; ju kemi mbuluar. Pa hyrë në shumë detaje, kriptovalutat janë një formë e monedhës dixhitale e bazuar në teknologjinë blockchain. Ajo që i bën kriptovalutat kaq unike është teknologjia themelore: blockchains. Prezantuar si një zgjidhje për DDoS, shkurt për mohimin e shërbimit të shpërndarë, Teknologjia blockchain zbatoi një libër të pandryshueshëm, të gjurmueshëm, të shpërndarë për vulat kohore të dokumenteve të saj.

Duke shkuar në vitin 2009, Satoshi Nakamoto, një figurë misterioze, prezantoi kriptomonedhën e parë të njohur për njeriun, Bitcoin, duke publikuar një letër të bardhë në internet pas krizës financiare të vitit 2008. Që atëherë, bota e financave nuk ka qenë kurrë e njëjtë. Bitcoin u prezantua për të trajtuar çështjet e qenësishme të instituteve financiare të centralizuara që kontrollojnë ekonomitë globale përmes krijimit të një sistemi të decentralizuar. Kjo do të thotë që kriptovalutat nuk janë të rregulluara, të moderuara ose të kontrolluara nga një autoritet qendror. Në vend të kësaj, një mekanizëm konsensusi që ndjekin të gjithë në rrjet mban dhe rregullon mënyrën se si funksionon çdo kriptomonedhë.

Duke vendosur monedhën e tij dixhitale në teknologjinë blockchain, Bitcoin siguroi që të gjithë pjesëmarrësit në rrjet të mund të kenë akses në përfitime si siguria, transparenca dhe besimi. Bitcoin e bëri këtë duke krijuar një version peer-to-peer të parave elektronike që mundëson dërgimin e pagesave në internet drejtpërdrejt nga një organ në tjetrin pa pasur nevojë të kaloni nëpër telashet e ndërmjetësve të centralizuar.

Si janë e ardhmja e kriptomonedhave?

Gjatë dekadës së fundit, kriptovalutat janë rritur ndjeshëm. Me rritjen e numrit të përdoruesve, investitorëve dhe tregtarëve që i bashkohen ekosistemit, tregu mbulohet me mundësi. Duke marrë parasysh përparimet e kriptomonedhave ndër vite, industria vlen mbi 2 trilion dollarë, me 3 miliardë dollarë të tregtuar çdo ditë vetëm me Bitcoin.

Vëllimi ditor i tregtisë së Bitcoin USD sipas Blockchain.com

Kriptomonedhat sot po udhëheqin botën e financave, me monedhat dixhitale si Bitcoin dhe Ethereum që ecin jashtëzakonisht mirë. Ndërsa kriptovalutat janë relativisht të reja për asetet tradicionale, ato kanë shumë potenciale për t'u rritur, zhvilluar dhe përfundimisht zëvendësuar paratë siç i njohim ne. Pra, tani mund të pyesni veten, a do të jenë kriptovalutat monedha e pranuar gjerësisht së shpejti.

Bitcoin vazhdon të sundojë tregun pasi u prezantua më shumë se një dekadë më parë; Në mënyrë të ngjashme, Ethereum nuk është shumë prapa. Pavarësisht rrëzimeve të tij fatkeqe gjatë viteve, gjasat që asetet të arrijnë vlerën e 1 milion dollarëve duket joreale për disa ekspertë. Ekspertët sugjerojnë se dollari i ka rrënjët thellë pasi monedha kryesore e shlyerjes në botë dhe kriptovalutat ende nuk janë adoptuar globalisht. Megjithatë, mund të duket e pashmangshme.

Pamja makro si një erë pozitive e pasme

Me ndikimin e dollarit që po përkeqësohet ngadalë dhe aftësia e Shteteve të Bashkuara për të paguar borxhet përkeqësohet, kriptovalutat fitojnë miratimin e zakonshëm në tremujorin e dytë të 2021. Edhe pse investitorët kryesisht i mbajnë kriptovalutat si investime fitimprurëse dhe të vlefshme, bizneset dhe organizatat e mëdha po e adoptojnë monedhën si një mjetet e pagesës.

Me gjithnjë e më shumë biznese që pranojnë dhe përdorin kriptomonedha për tregtinë ndërkombëtare, veçanërisht për vendet e pazhvilluara, kriptovalutat që zëvendësojnë monedhat fiat mund të duken më reale pasi gjigantët e pagesave, Paypal, Mastercard, Visa dhe Venmo lejojnë miliona tregtarë të pranojnë kriptovalutat si një opsion pagese. vit.

Shumë njerëz në mbarë botën po i bashkohen sferës së kriptos bazuar në frikën dhe spekulimet se bankat qendrore në mbarë botën po zhvlerësojnë vlerën e monedhave të tyre. Përkundrazi, në përpjekjen e kësaj frike të përhapur, çmimi i Bitcoin dhe Ethereum është më shumë se katërfishuar që nga qershori i vitit të kaluar, duke e vlerësuar aktivin në 39,000 dollarë dhe 2700 dollarë, përkatësisht në kohën e shkrimit.

E ardhmja e kriptomonedhave duket e ndritshme duke parë grafikët

Sipas FMN-së, me rritjen e borxheve, pandemia parashikon fillimin e një krize tjetër. Aktualisht, borxhi i vendeve të zhvilluara dhe të pazhvilluara është rritur në mbi 70% të prodhimit të tyre ekonomik, duke i dhënë më shumë hapësirë ​​kriptomonedhave për të përpunuar qëllimin e tyre për të zëvendësuar monedhat fiat si një mjet këmbimi.

Pse kriptovalutat nuk e kanë zëvendësuar ende paranë tradicionale?


Pra, çfarë i mban asetet si Ethereum dhe Bitcoin të mbretërojnë suprem në botë. Epo, nga të gjitha kufizimet që zinxhiri i kriptomonedhave është paqëndrueshmëria dhe ndjeshmëria e tyre famëkeqe ndaj spekulimeve. Për shembull, çmimi i Bitcoin ra nga 59,000 dollarë në 39,000 dollarë në një javë. Në mënyrë të ngjashme, Ethereum ra nga niveli i tij më i lartë i të gjitha kohërave, 4,300 dollarë, në 2,700 dollarë në më pak se një javë.

Ekspertët sugjerojnë që shumica e investitorëve të kriptomonedhave besojnë fuqishëm se paqëndrueshmëria, paparashikueshmëria dhe ndjeshmëria e aktivit ndaj spekulimeve është arsyeja kryesore pse aktivet nuk kanë zëvendësuar ende monedhën tradicionale.

Paqëndrueshmëria e aktivit luan një rol vendimtar në adoptimin e kriptomonedhave për transaksionet e përditshme. Për shembull, vlera e Bitcoin ka rënë 27%, dhe çmimi i Ethereum është ulur me 25%.

Nuk është e qartë se si kriptovalutat nuk janë infiltruar ende në adoptimin global, duke marrë parasysh se sa agresivisht mund të ndryshojë vlera brenda natës. Për momentin, të gjitha përfundimet tregojnë se kriptovalutat janë të pamundura; megjithatë, zgjidhja qëndron në kohë. Me Ethereum dhe kriptovaluta të tjera si PolkaDot që nxjerrin inovacione në treg, ka të ngjarë të shohim kriptomonedha të pranuara gjerësisht në një shkallë globale.

Shënime përfundimtare

Me prezantimin e Crypto ETFs, Tokenized Stocks, NFTs, ndër të tjera, kriptovalutat po shkojnë drejt një të ardhmeje ku ka të ngjarë të ndryshojë jetën tonë në mënyrë dramatike. Investimi në kriptovaluta është bërë më i lehtë se kurrë. Megjithatë, kufizimet e teknologjisë dhe rreziqet e qenësishme janë të vetmit faktorë kufizues në rritjen e kriptomonedhave. Në të kundërt, ka shumë gjasa që zhvillimet e reja të kapërcejnë këto kufizime do të kapërcehen me kalimin e kohës. Përparimet dhe risitë teknologjike ndodhin shpejt në sferën e Kriptove. Çfarë mendoni ju? A janë kriptovalutat e ardhmja e financave?

Jeni duke kërkuar për monedhat më premtuese në 2021? Lexo më shumë këtu.