Tregtim i automatizuar i kriptove

Tregu i arinjve, tregu i demave, apo?

Bitcoin / Dollar Amerikan (COINBASE:BTCUSD) Bear Market apo Bull Market?

Investitorët dhe tregtarët janë njerëz me emocione, frikë dhe paragjykime. Për të kapërcyer pasigurinë e çdo aspekti të jetës së përditshme, ata kanë nevojë për gjëra që u japin një ndjenjë sigurie. Tregu i ariut, tregu i demave, Apo?

Caktimi i një "etikete" specifike për ngjarjet, objektet ose sjelljen e njerëzve të tjerë i ndihmon të gjithë të kategorizojnë atë që ndodh rreth nesh për t'iu përshtatur skemave tona mendore.

Kur tregtoni, shpesh ndodh i njëjti proces. Ka javë që tregtarët luftojnë për t'iu përgjigjur pyetjes, jemi në një treg bear?

Pse është kaq e rëndësishme të caktoni një etiketë për kushtet aktuale të tregut kur duhet të shikoni çmimin?

Është interesante se në vitin 2019, çmimi i Bitcoin u rrit me 200%, por askush nuk kujton një treg Bull në 2021, edhe nëse performanca të tilla në çdo klasë tjetër aktivesh mund të jenë etiketuar mirë kështu. Kjo ka të ngjarë sepse lëvizjet e çmimeve të kriptove kanë një shkallë të ndryshme.

Ndryshimi i Fibonaccit është një mënyrë e vlefshme për të vlerësuar madhësinë e një lëvizjeje çmimi. Pavarësisht rritjes 200%, Bitcoin riktheu vetëm 61% të rënies së përjetuar gjatë tregut Bear. Duke aplikuar të njëjtën logjikë për veprimin aktual të çmimit, Bitcoin ka gjetur mbështetje pikërisht rreth të njëjtit nivel 61% i llogaritur nga fundi në shtator 2020.

Nëse mbështetja aktuale qëndron, etiketa "Bear market" do të arkivohet shpejt, përsëri.