Tregtim i automatizuar i kriptove

Bots më të mirë të automatizuar të tregtimit të kriptove në 2022

Ekzistojnë dy tipare të dallueshme të tregut të kriptomonedhave për të cilat tregtarët duhet të jenë të vetëdijshëm. Së pari, tregu është i hapur 24/7 në ditë gjatë 365 ditëve të vitit. Së dyti, tregu është jashtëzakonisht i paqëndrueshëm. Çmimet e aktiveve të kriptomonedhave luhaten ndjeshëm, duke u rritur ose duke u ulur. Kombinimi i këtyre dy veçorive e bën të domosdoshme që tregtarët të jenë gjithmonë vigjilentë dhe të monitorojnë tregun për ndryshime në mënyrë që të tregtojnë në mënyrë efektive dhe të kenë fitime. Nëse dikush nuk tregton për jetesën, kjo është një detyrë shumë e mundimshme. Peizazhi që ndryshon me shpejtësi të kriptos ka rezultuar në paqëndrueshmëri të lartë ndaj së cilës tregtarët manualë nuk mund të reagojnë. Më e rëndësishmja, këto lëkundje ndodhin rreth orës duke e bërë të pamundur monitorimin efektiv të tregjeve.

Pra, çfarë zgjidhje është në dispozicion për tregtarët hobi? 

Automatizuar CRYPTO TRADING BOTS

Ideja e një roboti tregtar të kriptomonedhave është të ndihmojë me kufizimet e tregtarëve njerëzorë. 

Botët e tregtimit të kriptomonedhave janë një grup programesh kompjuterike ose softuerësh që janë programuar për të ekzekutuar disa strategji ose rregulla të paracaktuara tregtare, duke ndihmuar kështu tregtarët të automatizojnë procesin e tyre të tregtimit. Crypto trading botkryen një sërë funksionesh si:

 • duke analizuar dhe interpretuar të dhënat e tregut, 
 • blerja, shitja dhe mbajtja e aseteve të kriptomonedhave 
 • duke analizuar tendencat e tregut
 • llogaritja e rreziqeve të tregut
 • duke reaguar ndaj tregut 24/7. 

Një gjë e rëndësishme për t'u theksuar është se këta robotë nuk veprojnë sipas dëshirës së tyre, ata kanë nevojë për një sërë rregullash të paracaktuara të cilat specifikohen nga tregtari individual. Këto rregulla të përcaktuara udhëzojnë se si roboti reagon ndaj ndryshimeve në treg.

SI FUNKSIONON VËRTETË BOTS

Robotët e tregtimit funksionojnë si rezultat i rregullave të ngulitura në kodin e tyre. Për shembull, ju mund t'i mësoni një roboti të kryejë analizë tregu që e bën atë të grumbullojë të dhëna nga burime të shumta, t'i interpretojë ato dhe të marrë vendime nëse do të blejë, shesë ose mbajë një aktiv të kriptomonedhës në një kohë të caktuar. Gjithashtu, ekziston komponenti i parashikimit të rrezikut të tregut që i lejon robotit të përdorë të dhëna nga tregu për të përcaktuar potencialet e rrezikut në treg dhe të vendosë se sa do të ishte e përshtatshme për të tregtuar bazuar në nivelin aktual të rrezikut. Ne kemi gjithashtu komponentin e ekzekutimit që lejon Bot-in të lidhet me shkëmbimet e kriptomonedhave nëpërmjet API-ve dhe të blejë ose shesë asetet e kriptomonedhave në mënyrë strategjike, drejtpërdrejt në bursë.

PSE ËSHTË TË DOBISHME TË TREGTOJMË ME CRIPTO BOTS TË automatizuara

Ka mjaft arsye që e bëjnë tregtimin me robotët Crypto shumë tërheqës. Ato përfshijnë:

 1. Nuk ka tregti emocionale

Si njerëz, ne jemi qenie shumë emocionale. Edhe tregtarët më të mirë janë të prirur për të marrë vendime emocionale. Ne të gjithë jemi të prirur për t'iu përgjigjur emocioneve si frika e humbjes, lakmia për fitime, eksitimi për një treg të mirë, stresi nga një treg i paqëndrueshëm 24/7, etj., dhe kjo mjegullon gjykimin tonë dhe rezulton në vendime të paarsyeshme tregtare. Duke përdorur crypto trading bots ndihmon për të siguruar që vendimet e tregtimit bazohen në logjikë dhe jo në emocione.

 1. Efikasitet

Përdorimi i robotëve të tregtimit është shumë më efikas dhe më i shpejtë sesa tregtimi manual. Tregu është i hapur në baza 24/7, vetëm robotët mund të kapin shpejt mundësitë në treg dhe ta ekzekutojnë atë me shpejtësi dhe saktësi. Nuk ka nevojë të shqetësoheni për vonesat apo gabimet njerëzore. Është një mënyrë më e besueshme për të përfituar nga mundësitë e tregut dhe për të bërë fitime.

 1. Time-Saving

Robotët e tregtimit të kriptove nuk kanë nevojë të bëjnë pushim ose të flenë. Ata shikojnë tregun në emër të tregtarëve. Me robotët, nuk keni nevojë të qëndroni të mbërthyer në ekranet tuaja, pasi të vendosni paraprakisht rregullat tuaja, robotët ekzekutohen dhe punojnë për ju ndërsa flini.

 1. Tregtim Demo / Backtesting / Tregtim letre

Një avantazh i shtuar i përdorimit crypto trading bots është se u jep tregtarëve mundësinë për t'u përfshirë në tregtimin Demo, gjë që i lejon ata të tregtojnë në të njëjtat kushte si tregtitë e drejtpërdrejta, duke ndihmuar kështu të testojnë se si do të funksionojnë rregullat ose strategjitë e tyre të tregtimit përpara se t'i hedhin në treg. Me tregtimin e letrës ose testimin prapa, tregtarët mund të përdorin të dhëna historike për të përcaktuar se sa mirë do të funksiononte një rregull i veçantë tregtimi në treg.

TË DOBËSITË E PËRDORIMIT CRYPTO TRADING BOTS

Ndërsa përdorimi i bots Crypto ka një bollëk avantazhesh, ka disa anë negative që tregtarët duhet të jenë të vetëdijshëm.

 1. Ndërtimi i një Crypto Trading Bot nga Scratch është Kompleks

Kjo është kështu sepse ndërtimi i një roboti kërkon njohuri të avancuara të programimit. Nëse nuk bëhet siç duhet, roboti nuk do të zbatojë rregullat siç duhet, duke çuar në humbje tregtare. Gjë e mirë është se ka një sërë startupesh, si p.sh Coinrule, që kanë ndërtuar robotë që mund të përdoren pa pasur nevojë të dinë të kodojnë. 

 1. Kërkohet një nivel monitorimi

Ka një kufi për pavarësinë e crypto trading bots. Bots nuk funksionojnë vetëm përgjithmonë pa asnjë formë të dhënash ose monitorimi nga tregtarët. Tregtarët ende duhet të kontrollojnë rregullisht dhe të vendosin rregulla ose strategji tregtare me të cilat funksionojnë robotët. Kështu, ekziston nevoja për njëfarë niveli të të kuptuarit të tregtisë së kriptove. Fatmirësisht, robotët e automatizuar të Crypto nga startups si Coinrule ndihmoni në këtë drejtim duke ofruar më shumë se 150+ rregulla tregtare të vërtetuara nga të cilat mund të zgjedhin fillestarët me njohuri të kufizuara.

 1. Çështjet e sigurisë

Shumica e robotëve Crypto ndihmojnë në automatizimin e tregtimit duke u lidhur me shkëmbimet e kriptomonedhave të përdoruesve përmes Ndërfaqeve të Programimit të Aplikacioneve (API) pa akses të drejtpërdrejtë. Sidoqoftë, kriminelët kibernetikë kanë më shumë gjasa të synojnë shkëmbimet e kriptomonedhave dhe robotët. Ky rrezik mund të minimizohet duke qenë shumë mbrojtës ndaj çelësave të tyre API dhe duke çaktivizuar tërheqjet automatike.

 1. Kujdes nga mashtrimet

Ka mjaft mashtrues në internet që pretendojnë se janë në gjendje t'ju ndihmojnë të krijoni bots të automatizuar tregtimi dhe premtojnë kthime qesharake. Barra i takon tregtarëve të kryejnë kujdesin e duhur dhe të konfirmojnë se kanë të bëjnë me kompani të besueshme, të inkorporuara dhe të licencuara siç duhet. 

LLOJET E BOTIT TË TREGTIMIT TË KRIPTOVALUTAVE

Në treg ekzistojnë bots të ndryshëm Crypto bazuar në strategjitë e tregtimit të përdorura. Ato përfshijnë:

 1. Arbitrazh Bot: Ky robot merr në konsideratë diferencat në çmime në shkëmbime të ndryshme dhe përdor variacionet për të marrë fitime duke blerë me një normë më të ulët në një treg dhe duke e shitur atë menjëherë me një normë më të lartë në një treg tjetër.
 1. Bot që ndjek trendet: Ky Bot monitoron dhe analizon momentin e një aktivi Crypto dhe ose ekzekuton një urdhër Blerje ose Shitje. Nëse treguesi parashikon një rritje të çmimit, Bot hyn në një pozicion të gjatë (duke e blerë atë). Nëse treguesi parashikon një rënie të çmimit, Bot hyn në mënyrë të ngjashme në një pozicion të shkurtër (duke e shitur atë).
 1. Bot Krijues i Tregut: Ky Bot krijon disa urdhra blerjesh dhe shitjesh për të bërë fitime si një "krijues tregu" që shet në të dy anët e librit të porosive. Për të bërë një fitim, boti i tregut bën një urdhër blerje me një çmim pak më të ulët se kostoja e aktivit kripto dhe një urdhër shitje me një çmim pak më të lartë. Nëse të dyja urdhrat përmbushen, fitohet një fitim.
 1. Robotët e huadhënies së monedhave: Një nga mënyrat për të bërë një fitim është t'u huazoni monedha tregtarëve të marzhit që paguajnë me interes. Ky robot ndihmon në automatizimin e procesit të huadhënies duke përfituar nga norma më e mirë e interesit dhe duke përfituar nga rritjet e mundshme në opsionet e kreditimit.
 1. Robotët e portofolit të automatizimit: Ky bot i ndihmon përdoruesit të krijojnë dhe menaxhojnë një portofol Crypto bazuar në preferencën e tyre të investimit në vend që të tregtojnë në mënyrë aktive për ta.

Ne do të japim një përmbledhje të detajuar të majës Crypto trading bots në treg sot. Për këtë rishikim gjithëpërfshirës, ​​ne konsiderojmë të gjithë faktorët dhe përbërësit e rëndësishëm të këtyre robotëve tregtarë. Ato përfshijnë nivelin e kompleksitetit, veçoritë e robotit, teknologjinë e botit të tregtimit, masat e sigurisë, reputacionin e ekipit, mbështetjen ligjore ose licencën, çmimet, mbështetjen/komunitetin e tregtimit, shkëmbimet e lidhura, lehtësinë e përdorimit, reagimet e përdoruesve dhe përfitimin e deritanishëm. .

 1. COINRULE
 1. Prezantimi

Coinrule është një asistent i zgjuar që fuqizon njerëzit që tregtojnë kriptovaluta për të ndërtuar bote tregtare pa pasur nevojë të programojnë një linjë të vetme kodi. Është një platformë e bazuar në renë kompjuterike që i lejon përdoruesit të automatizojnë plotësisht procesin e tyre të tregtimit, duke u mundësuar atyre të bëjnë fitime nga tregu i kriptomonedhave edhe kur flenë. Përdoruesit mund të krijojnë mjete tregtare ose të zgjedhin nga mbi 150 shabllonet e testuar të tregtimit të disponueshëm për ta. Coinrule mund të përshkruhet si një "kuti veglash Crypto lego" ku përdoruesit mund të krijojnë strategji të shumta tregtare, t'i zbatojnë ato dhe të gjurmojnë performancën e tyre me kalimin e kohës.

 1. Niveli i Kompleksitetit

Coinrule ka një ndërfaqe shumë të lehtë për t'u përdorur pasi është ndërtuar duke pasur parasysh tregtarët e rregullt. Ndërfaqja e përdoruesit është shumë intuitive e tillë që fillestarët mund të kuptojnë lehtësisht se si ta përdorin platformën për të automatizuar tregtimin e tyre. Platforma përdor një parim shumë të lehtë: Parimin "Nëse-ky-atëherë-Ajo" përmes të cilit përdoruesit mund të specifikojnë strategjitë e tyre të tregtimit bazuar në disa kushte të paracaktuara. Për shembull, 'Nëse çmimi i Bitcoin rritet 3% dhe vëllimi rritet 5% brenda 3 orëve, blini 500 dollarë BTC me portofolin tim USDC'. 

Përdorimi i deklaratave të kushtëzuara me të vërtetë çmitizon kompleksitetin e vendosjes së rregullave të tregtimit dhe e bën platformën miqësore për përdoruesit për fillestarët, tregtarët e rregullt dhe hobiistët.

 1. Teknologjia e robotëve të tregtimit (veçoritë)
 • Parimi Nëse-Kjo-Atëherë (kushtet dhe veprimet): Platforma funksionon duke përdorur parimin IFTTT. Një sistem përmes të cilit përdoruesit mund të vendosin disa kushte, të cilat kur plotësohen, kryejnë një veprim të caktuar. Një përdorues mund të zgjedhë nga një sërë nxitësish si koha, ngjarjet, etj. Në pjesën e kushteve, përdoruesi mund të zgjedhë nga monedhat aktualisht në portofolin e përdoruesit në bursë ose çdo monedhë që plotëson kriteret specifike. Më pas, përdoruesi zgjedh nga një numër opsionesh të personalizueshme dhe rregulla shabllonesh. Në hapin tjetër, përdoruesi mund të zgjedhë veprime të shumta të blerjes dhe shitjes në varësi të preferencave, përzgjedhjes dhe strategjisë. 

Operatorët si 'Dhe Pastaj', 'Ose' etj i japin përdoruesit kontrolle shtesë.

 • Strategjitë e Tregtisë: Ka mbi 10,000 strategji që përdoruesit mund t'i përdorin Coinrule duke filluar nga Dollar-Kosto-Mesatarja e deri tek ndjekja e trendit, humbjet e shumëfishta të ndalimit, Blini uljen, fitimin, tregtimin e Golden Cross, tregtimin e diapazonit, scalping, etj. Coinrule gjithashtu ofron më shumë se 150+ shabllone tregtare nga të cilat përdoruesit mund të zgjedhin. Këto shabllone të përgatitura paraprakisht janë renditur në bazë të kompleksitetit të tyre dhe preferencës së investimit, p.sh. mbrojnë, maksimizojnë, afatgjatë, afatshkurtra, ribalancojnë, etj.
 • Shkëmbimi Demo: Përdoruesit kanë mundësinë të testojnë rregullat e tyre përpara se t'i lançojnë ato drejtpërdrejt për të përcaktuar se sa të suksesshëm do të ishin. Shkëmbimi demo përdor të dhëna në kohë reale direkt nga Binance. Të gjithë përdoruesit ndahen praktikisht me 10 BTC dhe 100 ETH dhe marrin mundësinë të ekzekutojnë disa rregulla në platformën demo dhe të shohin se si t'i strukturojnë rregullat në mënyrën më të mirë për të bërë fitime.
 1. Masat e sigurisë

Coinrule shkon një milje shtesë për të garantuar sigurinë dhe sigurinë e Përdoruesve dhe informacionit të tyre. Masat e ndryshme të vendosura nga Coinrule përfshijnë:

 • Coinrule nuk ka të drejtë tërheqjeje në llogaritë e shkëmbimit të përdoruesve. Ata nuk kërkojnë çelësat privatë të përdoruesve ose qasje të drejtpërdrejtë në portofolin e tyre kripto për të përdorur platformën.
 • Coinrule përdor çelësat API për t'u lidhur me shkëmbimet. Coinrule ruan çelësat në një formë të koduar (kriptim AES 256 bit), të enkriptuar me çelësa privatë të dedikuar që krijohen për secilin përdorues veç e veç. Këta çelësa privatë ruhen në ruajtjen e të dhënave të shkëputura, e cila është gjithashtu e koduar me AES-256. 
 • Coinrule përdor gjithashtu enkriptimin e të dhënave në tranzit, që do të thotë se i gjithë komunikimi është i koduar duke përdorur TLS 1.2 ose më të lartë. Si një shtresë tjetër mbrojtjeje kundër DDoS dhe varianteve të tjera të sulmeve, ekipi përdor Cloudflare CDN
 • Në anën e pagesës, Coinrule nuk i përpunon drejtpërdrejt pagesat pasi përdorin Checkout.com si partner për përpunimin e pagesave. Të gjitha transaksionet janë shënuar si transaksione të iniciuara nga tregtari (MIT) që nënkupton se të gjitha detajet e pagesës dhe informacionet personale të identifikueshme të klientëve janë konfidenciale. 
 • Coinrule i lejon përdoruesit të mundësojnë vërtetimin me dy faktorë (2FA) si një shtresë shtesë mbrojtjeje kundër hakerëve.
 1. Reputacioni i ekipit

Coinrule u themelua në vitin 2018 dhe menaxhohet nga Gabriele Musella, Oleg Giberstein dhe Zdenek Hofler, të cilët kanë vite përvojë profesionale në banka, produkte, fintech, dizajn të përvojës së përdoruesit dhe zhvillim teknologjik të plotë. Ata kanë ndërtuar më parë kompani dhe kanë zbuluar mundësitë e tregtimit të aseteve dixhitale gjatë viteve. Coinrule është një startup i mbështetur nga Y Combinator që ka ngritur së fundmi një Seed Round që përfshin investitorë të shquar si themeluesit e Twitch, Kayak.com, Fitbit dhe fonde të ndryshme. 

 1. Mbështetja ligjore/Licenca

Coinrule është një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar e themeluar në MB me numër të kompanisë 11265766. Coinrule është gjithashtu i regjistruar në Autoritetin e Sjelljes Financiare të MB.

 1. çmimi

Ekzistojnë katër nivele çmimesh nga të cilat përdoruesit mund të zgjedhin. 

Plani fillestar është falas, por i kufizuar, duke i lejuar përdoruesit vetëm të tregtojnë 3,000 dollarë në muaj. Përdoruesit marrin një numër të kufizuar treguesish rreth të cilëve mund të ndërtojnë rregullat e tyre.

Tjetra është plani Hobbyist, i cili kushton 29.99 dollarë në muaj nëse blini në baza vjetore. Përdoruesit mund të tregtojnë deri në 300,000 dollarë në muaj dhe të përdorin më shumë tregues teknikë me opsionin e shtimit të dy shkëmbimeve në llogaritë e tyre.

Pas kësaj është plani i Tregtarit, i cili kushton 59.99 dollarë në muaj me një vëllim tregtimi deri në 3 milion dollarë në muaj. Përdoruesit kanë akses në të gjitha strategjitë e shablloneve, mund të lidhin tre shkëmbime dhe të marrin trajnime mujore një në një.

Plani përfundimtar është plani Pro me 449.99 dollarë në muaj. Përdoruesit mund të lidhen me një numër të pakufizuar shkëmbimesh dhe të krijojnë 50 rregulla menjëherë. Një pikë e veçantë e këtij plani është serveri i dedikuar me shpejtësi ekzekutimi ultra të shpejtë, i cili mund të bëjë diferencën për tregtarët me vëllim më të madh që kërkojnë të bëjnë tregti më shpejt.

 1. Mbështetja e Tregtisë/Komuniteti

Coinrule ka mbështetje 24/7 përmes ndërfaqes së bisedës për asistencë teknike dhe ndihmë në lundrimin nëpër platformë. Gjithashtu, ata u ofrojnë përdoruesve mbështetje të personalizuar dhe rregullojnë periodikisht telefonata me përdoruesit për t'u dhënë atyre një kuptim më të mirë të platformës, duke i ndihmuar ata të optimizojnë strategjitë e tyre. Ata kanë specialistë të tregtimit të brendshëm, të cilët janë gjithmonë të disponueshëm për t'u sugjeruar strategji fillestarëve dhe për të ndihmuar përdoruesit që hasin probleme me strategjitë e tyre. Coinrule gjithashtu ka një komunitet telegrami ku tregtarët profesionistë dhe fillestarët ndërveprojnë dhe ndajnë strategji.

Ekziston një bazë njohurish me shumë burime për përdoruesit dhe ata që kërkojnë të mësojnë më shumë dhe të përmirësojnë tregtinë e tyre.

 1. Shkëmbime të lidhura

Coinrule mbështet më shumë se dhjetë shkëmbime të ndryshme: Binance, Binance.US, Binance Futures, Coinbase Pro, Okex, HitBTC, Bitstamp, Bitpanda Pro, Kraken, Bitfinex, Liquid, Bitmex

2. BOTSFOLIO

 1. Prezantimi

Botsfolio është një Crypto trading bot që i ndihmon tregtarët të menaxhojnë portofolin e tyre të tregtimit Crypto në mënyrë efikase. Botsfolio përdor të njëjtën teknikë për menaxhimin e Crypto-s siç do të bënte një menaxher Hedgefund. Ata krijojnë automatikisht portofolet e tregtimit për përdoruesit bazuar në oreksin e tyre të rrezikut me qëllimin për të mbrojtur investimet e tyre kundër paqëndrueshmërisë së tregut të kriptove. Ata krijojnë strategji tregtare afatshkurtra dhe afatgjata për të ndihmuar në arritjen e diversifikimit. Ky bot tregtar është kryesisht për fillestarët që shqetësohen për menaxhimin e rrezikut.

 1. Niveli i Kompleksitetit

Botsfolio u ndërtua duke pasur parasysh tregtarët joprofesionistë. Përdoruesit e Botsfolio nuk kanë nevojë të shqetësohen për vendosjen e strategjive ose rregullave pasi platforma merr kontrollin e plotë të tregtimit për përdoruesit bazuar në qëllimet e tyre të investimit dhe oreksin e rrezikut. 

 1. Teknologjia Trading Bot (Veçoritë)

Bots: Botsfolio përdor një numër robotësh për të ekzekutuar grupe të ndryshme strategjish disa prej të cilave përfshijnë

 1. Scalper Bots: Ky robot ndihmon për të marrë fitime të shpejta kur ka një lëvizje të vogël në çmim
 2. Long Bots: Ky robot ndihmon në ekzekutimin e strategjive afatgjata të akumulimit të nevojshme për të ndërtuar portofolet e përdoruesve
 3. Trend Bots: Ky robot kërkon lëvizje të qarta çmimesh. Pastaj bën tregti kur tregu është në një trend të qartë.

Strategjitë Trading: Në krijimin e një llogarie, Botsfolio u jep përdoruesve një pyetësor përmes të cilit ata përcaktojnë se cilat strategji tregtare do të ishin ideale bazuar në rezultatin e tyre të dëshiruar dhe oreksin e rrezikut. Disa nga këto strategji tregtare përfshijnë:

 1. Strategjia e investimit me vlerë: Kjo është një strategji investimi afatgjatë dhe me rrezik të moderuar. Këtu, 80% e investimit ndahet për aktivet me performancë të lartë, ndërsa 20% e mbetur ndahet për aktivet e rritjes. Bot blen aktive me një vlerë më të ulët se vlera e brendshme.
 2. Strategjia e tregtimit të së ardhmes: Këtu, 100% e aktiveve ndahen për të ardhmen. Ky është një investim me rrezik të lartë me potencial për kthime të larta.
 3. Investimi për të ardhura fikse: Botsfolio ofron një llogari kursimi për përdoruesit duke i lejuar ata të fitojnë interesa në masën 6% deri në 8% duke përdorur USDT si kolateral.
 1. Masat e sigurisë

Botsfolio përdor API të koduara, për t'u lidhur me llogaritë e shkëmbimit të përdoruesve. Platforma nuk ka qasje të drejtpërdrejtë në asetet e kriptove të përdoruesve dhe as nuk kanë të drejtë të tërheqin ose transferojnë asete. Përdoruesit mbeten në kontroll të plotë të aseteve të tyre dhe mund të zgjedhin të tërhiqen në çdo kohë.

 1. Reputacioni i ekipit

Jay Sharma, me përvojën e tij në hapësirën e kriptove, themeloi Botsfolio në 2020.

 1. Mbështetja ligjore/Licenca

Nuk ka asnjë informacion në lidhje me regjistrimin apo ndonjë licencë financiare.

 1. çmimi

Çmimi i Botfolio varet nga vlera e tregtimit që përdoruesit kanë në kohë. Ekzistojnë 4 nivele me diapazon të ndryshëm të vlerave tregtare. Përveç kësaj, ata ngarkojnë një tarifë fikse tremujore të performancës prej 15% mbi fitimet. 

Niveli 1: Për vlerat e portofolit prej 1,000-3,000 dollarë, përdoruesit tarifohen 5 dollarë në muaj + 15% tarifë tremujore e performancës mbi fitimet

Niveli 2: Për vlerat e portofolit prej $3,000- $10,000, përdoruesit tarifohen 10 $ në muaj + 15% tarifë tremujore e performancës mbi fitimet.

Niveli 3: Për vlerat e portofolit prej $10,000- $50,000, përdoruesit tarifohen 15 $ në muaj + 15% tarifë tremujore e performancës mbi fitimet.

Niveli 4: Për vlerat e portofolit prej $50,000- $100,000, përdoruesit tarifohen 20 $ në muaj + 15% tarifë tremujore e performancës mbi fitimet.

Metodat e pranuara të pagesës nga platforma janë Ethereum, Bitcoin, Litecoin, BitcoinCash.

 1. Mbështetja e Tregtisë/Komuniteti

Nëse përdoruesit kanë ndonjë pyetje ose problem gjatë përdorimit të platformës, një email mund të dërgohet për mbështetje në adresën e listuar në faqen e internetit të Botsfolio.

 1. Shkëmbime të lidhura

Boti i tregtimit mbështet vetëm një shkëmbim: Binance

3. TRALITETI

 1. Prezantimi

Trality është një platformë tregtare që u mundëson tregtarëve të ndërtojnë robotët e tyre të tregtimit nga e para ose të përdorin rregullat tashmë ekzistuese në platformë. Trality është për tregtarët me përvojë, të avancuar dhe gjithashtu tregtarë të rastësishëm që kërkojnë të përdorin tregtimin algoritmik për të bërë një fitim. Trality ka një redaktues të kodit Python Bot për të mundësuar përdoruesit e python të krijojnë bot-et e tyre. Për përdoruesit më pak të avancuar që nuk dinë të kodojnë, ata kanë një ndërtues rregullash.

 1. Niveli i Kompleksitetit

Trality ka një UI/UX minimaliste dhe të lehtë për t'u përdorur për përdoruesit. Disa nga veçoritë e tij janë më të përshtatshmet për tregtarët e avancuar, por ndërtuesi i rregullave të tij mund të përdoret nga njerëz më pak të ditur në tregtimin e kriptove.

 1. Teknologjia e robotëve të tregtimit (veçoritë)
 • Redaktori i kodit Python

Trality u siguron përdoruesve një redaktues të integruar të kodit python që mund të përdoret për të krijuar bots nga e para dhe për të shkruar strategjitë e tyre. Kjo është e dobishme për tregtarët e avancuar që kanë njohuri të gjuhës së programimit. Redaktori i kodit përfshin disa biblioteka të njohura si NumPy, Pandas, Tulip, etj.

 • Ndërtuesi i rregullave

Për tregtarët që nuk dinë të kodojnë, Trality ofron ndërtuesin e rregullave, i cili është një ndërfaqe që lejon përdoruesit të ndërtojnë strategjitë e tyre të tregtimit duke zvarritur dhe hequr treguesit teknikë. Ky ndërtues rregullash bën të mundur krijimin e strategjive duke përdorur logjikën Boolean.

 • Prapatestimi 

Trality ka një veçori backtesting që lejon përdoruesit të testojnë rregulla të ndryshme kundrejt të dhënave historike për të konstatuar performancën e tyre përpara se të vendosin për daljen në treg.

 1. Masat e sigurisë

Trality përdor API-të për t'u lidhur me shkëmbimet e përdoruesve. Ata nuk kanë të drejta aksesi ose tërheqjeje të drejtpërdrejtë në fondet e kriptove të përdoruesve. Gjithashtu, informacioni i përdoruesve është i koduar nga fundi në fund, kështu që askush nuk mund të ketë akses në ndonjë informacion personalisht të identifikueshëm të ndonjë përdoruesi.

 1. Reputacioni i ekipit

Trality u themelua në vitin 2019 nga Moritz Putzhammer dhe Christopher Helf të cilët kanë ekspertizë përkatësisht në Financa dhe të mësuarit e makinerisë.

 1. Mbështetja ligjore/Licenca

Nuk ka asnjë informacion për regjistrimet apo ndonjë licencë financiare.

 1. çmimi

Trality ka një plan me katër nivele që përdoruesit mund të zgjedhin

 1. PAVN: Ky është një plan falas. Ai u siguron përdoruesve një vëllim maksimal tregtimi mujor prej 5,000 €, 1 bot live, 1 bot virtual dhe mbajtje të regjistrave për 1 javë.
 2. KALOR: Ky plan kushton 9.99 €/muaj. Përdoruesit kanë një vëllim tregtar mujor prej 25,000 €, 2 bote të drejtpërdrejta, 2 bote virtuale dhe mbajtje të regjistrave për 1 muaj.
 3. RRUG: Ky plan kushton 39.99 €. Ai u siguron përdoruesve një vëllim maksimal tregtar mujor prej 250,000 €, 5 bote të drejtpërdrejta, 5 bote virtuale dhe mbajtje të regjistrave për 6 muaj.
 4. QUEEN: Ky plan kushton 59.99 €. Ai u siguron përdoruesve vëllim të pakufizuar tregtimi, 10 bote të drejtpërdrejta, 10 bote virtuale dhe mbajtje të pakufizuar të regjistrave.
 1. Mbështetje/komunitet tregtar

Trality ka një faqe aktive telegrami për komunitetin e saj të tregtarëve/investitorëve. Përdoruesit mund të bëjnë pyetje dhe të marrin mbështetje tregtare nga biseda e mbështetjes së telegramit të Trality.

 1. Shkëmbime të lidhura

Trality mbështet shkëmbimet e mëposhtme: Binance, Coinbase Pro, Bitpanda Pro dhe Kraken.

4. MUDREX

 1. Prezantimi

Mudrex është një platformë e automatizuar e investimeve të kriptove që lejon përdoruesit të investojnë ose në strategjitë e bëra nga tregtarët, të përdorin shabllone të para-ndërtuara ose të ndërtojnë sistemin e tyre. Me Mudrex, ju ose përdorni bot-et e tyre të bazuara në tregues ose krijoni një bot nga e para, ose përdorni bot të krijuar nga tregtarët e tjerë.

 1. Niveli i Kompleksitetit

Mudrex ka vënë në punë për të siguruar që tregtarët fillestarë me njohuri zero të kodimit të mund të përdorin robotin e tyre me sukses dhe të bëjnë fitime. Ndërtuesi i rregullave bazohet në një logjikë bllok vizuale për të lidhur seksionet e ndryshme të sistemit të tregtimit. Çdo bllok mund të personalizohet sipas nevojave të përdoruesit. 

 1. Teknologjia bot/ veçoritë
 2. Mjeti zvarrit dhe lësho: Përdoruesit mund të konfigurojnë strategjitë e tyre të tregtimit duke përdorur mjetin zvarritës dhe lëshimit të vënë në dispozicion nga Mudrex.
 1. Te testit prove: Mudrex u jep përdoruesve mundësinë të testojnë strategjitë e tyre të tregtimit kundrejt të dhënave historike për të pohuar se sa efektive ose joefektive do të ishte përpara se ta lëshonin drejtpërdrejt. Veçoria e tërheqjes dhe lëshimit e bën këtë disi më të lehtë.
 1. Strategjitë e shablloneve: Mudrex ka 7 strategji kryesore tregtare nga të cilat përdoruesit mund të zgjedhin. Ato përfshijnë Ichimoku, Simple MA Crossover, Treguesi i Lëvizjes Drejtuese, Strategjia Bear Hangingman, Strategjia Aaron Oscillator, Bollinger Bands dhe Stable Coin Oscillator.
 1. Rezultati i performancës: Për të ndihmuar përdoruesit të zgjedhin një robot të mirë që i përshtatet oreksit të rrezikut dhe shpërblimit të tyre, Mudrex ofron një rezultat të performancës që varion nga 0 në 10. Sa më i lartë numri, aq më i mirë është rreziku dhe shpërblimi për strategjinë. Rezultatet nën ose të barabarta me 4 konsiderohen si të dobëta, 5-7 konsiderohen mesatare ndërsa 8 e lart konsiderohen të mira.
 1. Masat e sigurisë

Mudrex ruan të gjitha informacionet e rëndësishme duke përdorur enkriptimin AES-256 të nivelit bankar. I gjithë trafiku API është i siguruar dhe kalon përmes SSL dhe përdor TLS 1.2 për të parandaluar palët e treta që të përgjojnë lidhjen tuaj.

 1. Reputacioni i ekipit

Mudrex është themeluar nga Edul Patel, Alankar Saxena dhe Princi Arora të cilët kanë përvojë në ndërtimin e startupeve të mëparshme dhe duke punuar në sektorin financiar. Mudrex është një platformë tregtare e mbështetur nga Y CoCombinator.

 1. Mbështetja ligjore/Licenca

Nuk ka asnjë informacion në lidhje me regjistrimin apo ndonjë licencë financiare.

 1. çmimi

Mudrex operon një plan Bazë Falas dhe një plan premium të paguar. Në planin falas, një përdorues mund të hyjë drejtpërdrejt me rregulla, por ka një kufi investimi prej 500 dollarë. Sidoqoftë, kur regjistroheni për një plan premium të paguar, i cili është 19 dollarë në muaj, kufiri falas falas zgjatet në 2,500 dollarë.

Me arritjen e kufirit prej 2,500 dollarësh në planin e paguar, përdoruesit ngarkohen me një tarifë investimi prej 0.5% mbi shumën që investojnë në strategji përmes platformës së Mudrex me kalimin e kohës.

 1. Mbështetje/komunitet tregtar

Ato janë selektive në cilat plane kanë akses në shërbimin ndaj klientit. Për shembull, plani standard mund të kontaktojë shërbimin ndaj klientit vetëm nëpërmjet Email/Discord. Ata gjithashtu kanë një komunitet telegrami për përdoruesit e tyre. Sidoqoftë, ekziston një listë gjithëpërfshirëse e pyetjeve të përgjigjura në faqen e tyre të mbështetjes që është e dobishme për përdoruesit.

 1. Shkëmbime të lidhura

Mudrex mbështet 6 shkëmbime: Binance, Okex, Coinbase Pro, Bitmex, Bybit dhe Deribit.

5. Shrimpy

 1. Prezantimi

Karkaleca është një crypto trading bot platformë që ofron menaxhim të automatizuar të portofolit dhe veçori të tregtimit social për përdoruesit. Shrimpy u mundëson përdoruesve të lidhen me shkëmbimet e tyre dhe të automatizojnë tregtimin e tyre. Ata gjithashtu janë të mundësuar që të kopjojnë automatikisht tregtarët e kriptove në platformën Shrimpy. 

 1. Niveli i Kompleksitetit

Shrimpy ka një ndërfaqe të lehtë për t'u përdorur pasi është mjaft e lehtë për përdoruesit, veçanërisht fillestarët, të lundrojnë dhe përdorin platformën e bazuar në ueb.

 1. Teknologjia e robotëve (Veçoritë)
 • Menaxhimi i Portofolit: Shrimpy i lejon përdoruesit e tij të menaxhojnë portofolet e tyre duke shfrytëzuar strategjitë e krijuara të përdoruesve, duke krijuar strategji të tjera dhe duke automatizuar portofolet e tyre. Shrimpy ndihmon në automatizimin e menaxhimit të portofolit duke mundësuar gjëra të tilla si ribalancimi i portofolit, ndalimi i humbjes, mesatarizimi i kostos së dollarit, etj.
 • Trading social: Kjo u lejon përdoruesve të tyre të monitorojnë dhe ndjekin strategjitë e tregtarëve më të vendosur. Përdoruesit kanë mundësinë të shfletojnë dhe të kërkojnë për tregtarët dhe drejtuesit kryesorë të kriptove dhe të ndjekin tregtinë e tyre. Këta udhëheqës në këmbim marrin mundësinë për të fituar para për tregtitë e kopjuara.
 • Te testit prove: Për t'u mundësuar përdoruesve të marrin më të mirën për strategjitë e tyre të personalizuara, ekziston një veçori e testimit prapa për të parë se si do të funksionojnë strategjitë në kohë reale. Kjo u jep përdoruesve mundësinë për të përsëritur derisa të arrijnë alokimin e tyre të përsosur të portofolit.
 1. Masat e sigurisë

Shrimpy siguron sigurinë nëpërmjet përdorimit të çelësave API. Çdo çelës API është i koduar dhe ruhet në mënyrë të sigurt duke përdorur modulet e sigurisë së harduerit (HSM) të vërtetuara FIPS 140-2 për të mbrojtur konfidencialitetin dhe integritetin e çelësave tuaj API të shkëmbimit. Shrimpy kërkon vetëm aftësinë për të lexuar të dhëna dhe për të bërë tregti, kështu që fondet e përdoruesve nuk mund të aksesohen ose hiqen drejtpërdrejt nga shkëmbimi. Përdoruesit inkurajohen gjithashtu të përdorin shërbimet e vërtetimit me dy faktorë (2FA) për të siguruar më tej llogaritë e tyre. 

 1. Reputacioni i ekipit

Shrimpy u themelua në vitin 2018 nga Michael McCarty dhe Matthew Wesley.

 1. Mbështetja ligjore/Licenca

Nuk ka asnjë informacion në lidhje me regjistrimin apo ndonjë licencë financiare.

 1. çmimi

Shrimpy ka një plan çmimesh me tre nivele. Ato përfshijnë:

 1. Motorino: Kjo kushton 15 dollarë në muaj dhe synohet për ata që kanë filluar të investojnë. Përdoruesit mund të lidhin 5 llogari shkëmbimi dhe 3 portofol për një llogari shkëmbimi. 
 1. Profesional: Kjo kushton 63 dollarë në muaj dhe synohet te përdoruesit që kanë nevojë për kontroll të thelluar të investimit të tyre. Përdoruesit mund të lidhin 10 llogari shkëmbimi dhe 5 portofol për një llogari shkëmbimi.
 1. Ndërmarrje: Kjo kushton 299 dollarë në muaj dhe synohet për kompanitë që kërkojnë menaxhim të portofolit në nivel ndërmarrje. Përdoruesit mund të lidhin 25 llogari shkëmbimi dhe 10 portofol për një llogari shkëmbimi.
 1. Mbështetje/komunitet tregtar

Shrimpy ka një email mbështetës që përdoruesit mund ta kontaktojnë në rast të ndonjë problemi. Ai gjithashtu ka një rrugë mbështetëse të komunitetit Youtube, Reddit dhe Discord për përdoruesit.

 1. Shkëmbime të lidhura

Shrimpy është i lidhur me shkëmbimet e mëposhtme: Kucoin, Binance, Bittrex, Bittrex Global, Coinbase Pro, Binance.us, Kraken, Poloniex, Gemini, Bibox, Bitmart, Huobi Global, HitBTC, Okex, Bitstamp, Bitfinex