lojërat më të mira nft 2021
Tregtim i automatizuar i kriptove

Lojërat më të mira NFT në 2021

Lojërat NFT janë në rritje dhe ato ju ofrojnë mundësi reale për të fituar para të vërteta. Po, e lexuat mirë. Ju mund të fitoni para vetëm duke luajtur video lojëra që janë ndërtuar në blockchain. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë lojërat më të mira NFT në 2021 që mund të luani, por së pari le të diskutojmë se çfarë do të thotë në të vërtetë NFT.

Farë janë NFT-të?

NFT qëndron për Non-Fungible Token dhe i referohet një lloji të specializuar të asetit dixhital. Ai përfaqëson pronësinë e objekteve dixhitale si artikujt në lojë, artin, muzikën, videot, etj. Të zhvilluara bazuar në konceptin thelbësor të mos-këmbyeshmërisë, NFT-të janë unike dhe nuk mund t'i shkëmbeni ato me asnjë aktiv tjetër dixhital. Për shembull, nëse keni një faturë prej një dollari (një aktiv i këmbyeshëm), mund ta shkëmbeni atë me mikun tuaj për një faturë tjetër prej një dollari dhe të dy do të përfundoni me të njëjtën vlerë para dhe pas transaksionit. Por ky nuk është rasti me NFT-të sepse çdo token jo i këmbyeshëm është unik dhe ky informacion unik ruhet në blockchain. Në këtë mënyrë, është pothuajse e pamundur t'i ndryshoni ose falsifikoni ato.

Paguani për të luajtur

Lojërat NFT ju lejojnë të keni pronësi të artikujve të shumtë në lojë, të tilla si toka virtuale, armë, fuqi të veçanta, personazhe, lëkura dhe shumë më tepër. Në thelb është një kombinim i modeleve dhe mekanizmave të lojërave konvencionale dhe jokonvencionale që e bën përvojën e lojës edhe më emocionuese dhe interesante. Dhe, sigurisht, edhe më e dobishme financiarisht.

Përveç përfitimit të lojtarëve, NFT gjithashtu u lejon zhvilluesve të ruajnë veçantinë dhe rrallësinë e objekteve në lojë. Nën ombrellën e këtyre mekanizmave dhe mekanikës së lojës, lojtarët mund të paguhen për të luajtur në tre mënyra të ndryshme. 

  • Luajnë lojën, kënaquni me historinë dhe fitoni NFT të reja.
  • Blini NFT që përfaqësojnë artikuj në lojë dhe mbajini për t'i shitur në të ardhmen për të fituar fitim.
  • Krijoni ose krijoni artikuj të rinj në lojë dhe më pas shisni ato.

Pavarësisht nga metoda që zgjidhni, do të keni të drejtat e pronësisë për të gjitha NFT-të që fitoni. Kjo është arsyeja pse ky model njihet si "paguhuni për të luajtur". 

Nëse doni të fitoni një fitim, atëherë hapi i parë është të zgjidhni lojën e duhur NFT që i përshtatet më së miri preferencave tuaja. Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar një listë të lojërave më të mira NFT që mund të vendosni në 2021. 

1. Pafundësi Axie 

Pafundësi Axie është padyshim loja më e njohur NFT, e cila është një përzierje e blockchain dhe Pokemon. Nëse e dini këtë lojë, atëherë nuk do t'ju duhet shumë kohë për të mësuar mekanikën e Axie Infinity. Kjo lojë ju lejon të grumbulloni dhe rritni kafshë shtëpiake dixhitale të njohura si Axies. Këto kafshë shtëpiake bazohen në NFT dhe loja funksionon në zinxhirin bllokues Ethereum. Çdo Axie vjen me një gjurmë unike gjenetike dhe përdoret për të luftuar me lojtarët e tjerë. 

Pafundësi Axie
Pafundësi Axie

Ju mund t'i shesni Axies tuaj në tregun NFT të Ethereum dhe fitimi do të varet nga fuqitë dhe veçantia e kafshës suaj. Për t'u bërë një lojtar legjitim, së pari do t'ju duhet të blini të paktën 3 Axe. Ndërsa përfundoni sfidat dhe përparoni përmes modalitetit të aventurës ose betejave PVP (Player vs Player), do të fitoni SLP (pjesë të qetë dashurie). SLP është shenja origjinale e platformës bazuar në ERC-20. Ju gjithashtu do t'ju duhet të përdorni të njëjtën shenjë nëse doni të krijoni një Axie të re.

2. Kutia e rërës

Sandbox 3D është gjithashtu një nga lojërat NFT më të njohura në 2021. Është një metaverse lojërash që bazohet në voxel dhe ju lejon të ndërtoni, si dhe të tregtoni asetet tuaja dixhitale (voxel). Kjo lojë është e ngjashme me roblox Minecraft por me përsëritjen e blockchain. Ju mund të përdorni mjetet që ofron Sandbox 3D për të krijuar artikuj dixhitalë dhe për t'i shitur ato në tregje të ndryshme NFT. Për më tepër, ju gjithashtu mund të ndërtoni lojëra të personalizuara duke përdorur këtë platformë.

Loja Sandbox ntf
Kutia e rërës

Shenja amtare e metaverses Sandbox 3D quhet SAND, e cila është gjithashtu e bazuar në ERC-20. Lojtarët e tjerë do ta përdorin këtë shenjë për të blerë aktivin dixhital që krijoni dhe ju gjithashtu mund ta përdorni atë për të bërë të njëjtën gjë. Platforma ofron gjithashtu argumente NFT të njohura si LAND dhe këto janë asetet më të kërkuara dhe më të vlefshme që ofron loja.

3. Gods Unchained

Nëse jeni duke kërkuar për një lojë falas, atëherë Gods Unchained do t'ju përshtatet më së miri. Është një lojë tregtare me letra që ofron elementet NFT. Ju mund t'i fitoni këto letra duke mposhtur lojtarë të tjerë në ndeshje ose mund t'i blini ato edhe nga lojtarë të tjerë. Aktualisht, aftësitë tuaja të lojës dhe gjithashtu cilësia e kartës suaj përcaktojnë nëse do të fitoni një ndeshje të caktuar apo jo. Megjithatë, ekipi që qëndron pas lojës Gods Unchained NFT po prezanton rregulla të reja për të ndryshuar mekanikën në mënyrë që të vendosë më shumë theks në strategjinë dhe aftësitë për të përcaktuar fituesin. 

Gods Unchained
Gods Unchained

Pasi të fitoni çdo ndeshje, do të merrni pikë eksperience që shkojnë në shiritin tuaj të përvojës. Pas përfundimit të çdo shiriti të përvojës, do të merrni një paketë të re letrash nga loja dhe rangu juaj gjithashtu do të rritet. Çdo kartë (token NFT) është një shenjë ERC-721 që mund të tregtohet në tregun vendas të Gods Unchained. Pasi të keni shitur kartat tuaja, do të merrni kriptomonedhën vendase të platformës, e cila njihet si GODS.

4. Botët e huaja

Botët e huaja është një lojë e madhe që është në të vërtetë një metaverse De-Fi (Financa e Decentralizuar) me NFT. Kjo ju lejon të bashkëpunoni dhe të konkurroni me lojtarë të tjerë për TLM (Trilium) në një simulim ekonomik duke eksploruar planetë të rinj. TLM kërkohet për të fituar akses në mënyra shtesë dhe për të konkurruar me Planet DAO (Organizata Autonome të Decentralizuara). 

Lojërat Alien Worlds nft
Botët e huaja

Për të konkurruar në kërkime të ndryshme lojërash, për t'u përfshirë në beteja të ndryshme dhe për të minuar TLM, ju mund të merrni NFT në metaversen e Botëve të Alien. Ju gjithashtu mund të montoni NFT-të që blini sipas lojës tuaj unike. Alien Worlds ju lejon gjithashtu të ndikoni në të gjithë drejtimin e lojtarit duke marrë pjesë në qeverisje për të zgjedhur këshilltarët e dëshiruar të 6 planetëve DAO.

Përfundim

Kjo përfundon listën tonë të lojërave më të mira NFT në vitin 2021. E gjithë hapësira e lojërave të bazuara në blockchain po bëhet më e lehtë për t'u naviguar nga dita në ditë ndërsa kompanitë konkurrojnë për t'u ofruar vlera përdoruesve/lojtarëve të tyre. Kjo do të thotë se nuk kërkon shumë kohë për të filluar mësimin dhe luajtjen e këtyre lojërave të reja. Si bonus, ju gjithashtu mund të fitoni para gjatë rrugës, gjë që e bën atë jo vetëm argëtuese, por edhe një përvojë të vlefshme financiarisht.


Lexoni më shumë rreth mënyrave të tjera për të fituar para me kripto.