kripto 2019
Tregtim i automatizuar i kriptove

Bitcoin dhe kriptovalutat – Një përmbledhje e gjysmës së parë të 2019

2019 ishte deri tani, edhe një herë, i paqëndrueshëm, por plot mundësi.
Këtu do të përmbledhim mësimet kryesore nga gjashtëmujori i parë i vitit. Një kuptim më i mirë i asaj që ndodhi në të kaluarën e afërt ndihmon për të parashikuar se ku po shkojmë nga këtu.

Le të fillojmë duke analizuar se si ka evoluar marrëdhënia midis kapitalizimit agregat të tregut të Altcoins dhe mbizotërimit të BTC gjatë muajve të fundit. Për të sqaruar, kur dominimi i Bitcoin rritet, kjo do të thotë se Altcoins po performojnë më pak BTC.

Kapaciteti total i tregut Altcoin kundrejt dominimit të BTC

Është e mundur të vëzhgohen tre cikle të ndryshme deri më tani në vitin 2019. Është interesante se secila prej këtyre periudhave ka një hapësirë ​​​​shumë të ngjashme, dhe kjo forcon idenë se këtu ka një model të caktuar.

1) Në tre muajt e parë të vitit, tregu i gjerë i Altcoin u zhvendos më lart, duke mbi performuar pak Bitcoin. Ishte një sinjal i hershëm se diçka po përgatitej dhe tregu i ariut po ndryshonte. Siç mund ta shohim, dominimi i BTC po lëvizte më poshtë.

2) Në prill, rritja masive e çmimit prej 20% të Bitcoin rinovoi hapësirën e kriptove. Shumica e fondeve shkuan në BTC, dominimi i saj u rrit, por Altcoins arriti të rritet në çmim të paktën në terma USD.

3) Në fund të qershorit, çmimi i Bitcoin arriti kulmin dhe hyri në një fazë konsolidimi (me shumë mundësi). Pasiguria e drejtimit të lëvizjes tjetër të madhe shtoi presion të konsiderueshëm mbi çmimet e Altcoins. Dominimi i BTC vazhdoi të jetë më i lartë.

Është ende herët për ta thënë me siguri, por duket se kemi hyrë në një cikël të ri. Dominimi i BTC preku nivele të papara që nga korriku 2017, në thelb agimi i Tregut të Madh të Demit. Në të njëjtën kohë, Altcoins u rikthyen në të njëjtin nivel çmimi (në terma USD) që ishin në prill. Duke marrë parasysh madhësinë e lëvizjeve të çmimeve që pamë në prill, është e sigurt të supozohet se ato nivele duhet të ofrojnë mbështetje të fortë në të ardhmen.

Dominimi i BTC që nga viti 2016

Korriku 2017 shënoi në fakt një moment shumë të rëndësishëm në ecurinë e fundit Bull. Pas një periudhe konsolidimi, kur Alts rezultoi nën performancën e BTC-së, në mënyrë të ngjashme me ditët aktuale, çmimi i Bitcoin u ul dhe Altcoins u kapën me humbjet e mëparshme. Ecuria e re e çmimeve në vijim arriti drejtpërdrejt në nivelet më të larta të të gjitha kohërave.

Krahasimi BTC vs Alts në 2017 dhe 2019

Është e rëndësishme të theksohet se tendencat rritëse që fillojnë nga periudha të gjata konsolidimesh mund të jenë veçanërisht të fuqishme. Dalja nga diapazoni ofron besim dhe optimizëm midis tregtarëve dhe investitorëve. Ato që shitën gjatë konsolidimit tundohen të blejnë me çmime më të larta dhe ky është një katalizator i mëtejshëm blerjeje.

Metodologjive të analizës së çmimeve të kriptove u mungon një histori e qëndrueshme. Në një artikull tjetër, ne shpjegojmë pse grafikët e çmimeve nuk janë mjeti i vetëm që duhet të shikojnë tregtarët ose investitorët. Metrikë të tjerë të rëndësishëm mund të vlerësojnë gjendjen e industrisë së kriptove dhe mund të parashikojnë se ku do të shkojnë çmimet e kriptove në të ardhmen.

Më 19 shtator, norma e hash-it të Bitcoin arriti një maksimum të ri të të gjitha kohërave, duke kaluar pikën historike prej 100 exahash. Kjo është një shenjë e shëndetshme që minatorët po investojnë më shumë se kurrë në sigurimin e Blockchain-it të Bitcoin. Derdhja e investimeve të reja në pajisje të reja do të thotë që aktiviteti minerar ende duket fitimprurës dhe i qëndrueshëm. Nga ana tjetër, një rrjet më i sigurt e bën Bitcoin një aset gjithnjë e më të paprekshëm, duke rritur tërheqjen e tij tek investitorët.

Norma totale e hash-it të rrjetit Bitcoin

Nga pikëpamja teknike, rrjeti duket i shëndetshëm. Gjithashtu, nga ana e përdorimit, metrikat duken inkurajuese. Numri i transaksioneve është në një nivel të lartë, ndërkohë që numri i kuletave aktive duket se po ngec.

Kuletat aktive dhe transaksionet në rrjetin Bitcoin. Kreditë për Monedhë

Fakti që numri i adresave nuk është rritur ndjeshëm në muajt e fundit është një tregues që nuk kanë hyrë shumë pjesëmarrës të rinj në hapësirë. Perspektiva e njerëzve të rinj që blejnë kriptomonedha do të reflektojë pa dyshim në çmimet gjatë fazës tjetër të Tregut Bull. Birësimi është një proces i ngadaltë por i fuqishëm!

Evolucioni i Birësimit jashtë orarit. Kurba S tregon Adoptimin kumulativ

Gjithashtu, zhvillimi i anës së ekosistemit të biznesit ishte mjaft mbresëlënës dhe i dha formë industrisë rrënjësisht.

Jo më shumë se dy vjet më parë, ekspertët e teknologjisë, minatorët dhe shkëmbimet e paqarta të kriptove ishin lojtarët kryesorë të hapësirës së kriptove. Sot kjo është ndryshe. Këtu janë vetëm disa nga lajmet më të rëndësishme të muajit të kaluar për industrinë.

Për të mos përmendur ndikimin në mediat kryesore të idesë së Facebook për të nisur shoqatën e tij Libra për të krijuar një kriptomonedhë globale të mbështetur nga një shportë monedhash fiat.

Ekosistemi po evoluon çdo ditë, dhe të gjitha shenjat duket se tregojnë për një vrapim të ri të demit në muajt dhe vitin e ardhshëm.

Në varësi të kornizës kohore të investimit tuaj, tregtoni në përputhje me rrethanat dhe mbani mend këtë

Roma nuk u ndërtua brenda një dite!

—————————————————————————————————————–

Regjistrohu për një provë falas: www.coinrule.io

Na ndiqni në Twitter: Coinrule

Instagram: @CoinruleHQ

Ju lutemi vini re se asnjë nga sa më sipër nuk është këshillë investimi. Tregtimi dhe mbajtja e kriptomonedhave mbetet një investim me rrezik të lartë që këshillohet vetëm për përdoruesit që janë të gatshëm të kalojnë kohë duke bërë kërkimet e tyre.