Tregtim i automatizuar i kriptove

Çmimi dhe ndjenja e Bitcoin ra shumë. Ku po shkon më tej?

Midis 21 dhe 22 nëntorit, çmimi i Bitcoin ra rreth 15% në 6800 USD, më i ulëti që nga maji. Siç e theksuam në Coinrule kohët e fundit, rënia pasoi javë të tëra pasigurie dhe rritjeje të humorit pesimist mes tregtarëve dhe investitorëve. Për të kuptuar më mirë se ku po shkojmë, duhet të bëjmë një hap prapa për të analizuar se si arritëm këtu.

Le të hedhim një vështrim në një analizë shumë-kornizash të Bitcoin.

Duke parë grafikun javor, ne mund të dallojmë katër qirinj të kuq të njëpasnjëshëm që ndodhin menjëherë pas katër javëve të tjera negative midis gushtit dhe shtatorit. Është interesante se kjo nuk ka ndodhur asnjëherë as gjatë tregut të ariut. Ne duhet të kthehemi në 2015 dhe 2016 për të dalluar një model të ngjashëm. Nga rruga, ato ishin fazat shumë të hershme të tregut të ri të demit.

Çmimi i Bitcoin çdo javë
Çmimi javor i Bitcoin

Ky presion intensiv i shitjes e shtyu çmimin në të gjitha nivelet e rëndësishme të mbështetjes. Vetëm më e rëndësishmja është ende atje, ende për t'u testuar.
Marka 6000 USD u mbajt si mbështetje për një vit midis 2018 dhe 2019, dhe, kur u prish, në nëntor 218, çmimit iu deshën edhe pesë muaj të tjerë për ta shlyer përsëri. Nuk është çudi pse tregu tani po e shikon nga afër atë si objektivin e ardhshëm dhe më të mundshëm.

Shumë e lartë, shumë shpejt?

Në rast të një tendence rritëse, besimi i përgjithshëm në një prirje rritet kur çmimi teston një nivel kritik të mbështetjes dhe më pas kthehet në drejtimin primar. Kjo nuk ndodhi pas rritjes së çmimit prej 20% më 2 prill. Çmimi qëlloi në thelb direkt në 14000 USD. Nga shpërthimi në majën lokale mund të gjejmë tetë qirinj jeshilë dhe vetëm katër qirinj të kuq.

Pas majës lokale në qershor, çmimi filloi të tregtohej më i ulët, duke shënuar nivele më të larta vijuese më të ulëta. Në fillim, Bitcoin gjeti mbështetje rreth 9400, dhe pasi u ul, filloi të formonte një model "pykë në rënie". "Gjakderdhja" e ngadaltë çon në një rritje të papritur të çmimit prej 40%, shoqëruar me një divergjencë të demit RSI. Dukej se harresë kishte mbaruar dhe tregu ishte gati të shkonte përsëri më lart.

Çmimi i Bitcoin çdo ditë
Çmimi ditor i Bitcoin

Megjithatë, një element mungonte. Një shpërthim i qartë i një rezistence të mëparshme e ndjekur nga a ritestim i suksesshëm. Tregu fillimisht nuk ia doli të mbyllej menjëherë mbi 9400 USD dhe në ditët në vijim luftoi për të siguruar atë nivel. Kjo ishte shenja e parë shqetësuese se trendi mund të përkeqësohet së shpejti.

Rënia e riktheu çmimin brenda modelit të pykës në rënie dhe u përshpejtua ndjeshëm ditët e fundit, vetëm për t'u ndalur (për momentin) me një etiketë të saktë të trendit rënës në volumin e lartë. Ky është një konfirmim i mëtejshëm se tregu po e shikon nga afër zhvillimin e këtij formacioni. Pragu është në 6400 USD, vetëm rreth 6% mbi mbështetjen kryesore të kornizës kohore më të lartë.

Çmimi i Bitcoin 4 orë
Grafiku i Bitcoin 4 orë

Ndërsa skenari bazë për arinjtë ka një objektiv të parë të çmimit prej 6400-6000 USD, çfarë mund të ofrojë prova të një ndryshimi të trendit?

Sipas mendimit tim, Gjëja e parë që demat duhet të shikojnë është një ndryshim në veprimin e çmimeve rreth mbështetjes/rezistencave, siç e dëshmuam atë në javët e fundit. Sa herë që thyhej një nivel mbështetjeje, çmimi u përpoq të rifitonte atë nivel, vetëm për të dështuar dhe për të rënë më tej pas kësaj.

Nga ky këndvështrim, unë identifikoj sinjalin kryesor të shitjes në rrethin e kuq. Çmimi u përpoq të kthehej mbi rezistencën dhe në vend të kësaj u refuzua qartë. Në të njëjtën mënyrë, unë do të njihja një sinjal fillestar blerjeje nëse çmimi arrin të thyejë (dhe përfundimisht, të ritestojë me sukses) një nga linjat horizontale të purpurta.

Çmimi Bitcoin 30 min
Çmimi Bitcoin 30 min

Kujdes nga manipulimet e çmimeve

Një kujtesë miqësore, tregu i kriptove është ende një treg relativisht jolikuid që lojtarët e mëdhenj mund të lëvizin në drejtimin që mund të maksimizojë fitimin e tyre. Pranimi i kësaj nuk do të thotë të pranosh një "teori konspirative", por ndihmon për të kuptuar më mirë dinamikën që rregullon lëvizjet kryesore të tregut. Dhe sa herë që ndërtoni një plan tregtar me Coinrule, që duhet të marrë parasysh këto dinamika.

Kur çmimi thyen një nivel kyç, fillon një nxitim për blerje FOMO midis investitorëve dhe tregtarëve të vegjël/me pakicë. Por nëse trendi nuk mbështetet edhe nga lojtarë më të mëdhenj/institucionalë, ndërsa çmimi rritet, bëhet e thjeshtë ta shtyni atë më poshtë me porosi relativisht të mëdha shitjeje.
Kjo është arsyeja pse unë gjithmonë shikoj vëllimin kur analizoj një grafik çmimesh. Për fat të mirë, është e vështirë për lojtarët e mëdhenj të fshehin gjurmët e tyre.

Çfarë pres atëherë? Çmimi aktualisht është tepër i shitur, të paktën një lehtësim afatshkurtër ka shumë të ngjarë. 7400 do të jetë përfundimisht rasti i parë për të testuar shpirtin e demave, por vetëm mbi zonën 8600-9000, tendenca në rritje do të jetë në gjendje të vazhdojë me më shumë besim.

Nëse kjo nuk ndodh dhe çmimi vazhdon të shkojë drejt jugut, ka shanse të mira për të përmbushur 6K më të ulët shumë shpejt. Dhe sipas meje, nuk do të përfaqësonte domosdoshmërisht një katastrofë. Siç thamë, që nga shpërthimi i prillit, tregu nuk e testoi më atë nivel. Nëse çmimi gjen likuiditet të konsiderueshëm për ta shtyrë atë përsëri lart, ai do të përfaqësojë një konfirmim të besueshëm se më në fund ka hyrë në fund.

Vërejtje përfundimtare duke parë bazat

Ne patëm një vështrim nga afër se si evoluoi çmimi gjatë muajve të fundit. Fatkeqësisht, shpesh, çmimi është një gënjeshtar dhe në fakt nuk pasqyron drejtpërdrejt vlerën e aktivit. Një nga metrikat më të rëndësishme që investitorët duhet të shikojnë për të vlerësuar gjendjen e rrjetit Bitcoin është padyshim niveli i tij Hash.

Duke parë të dhënat, vërejmë se jemi në vlera të larta të të gjitha kohërave, shumë mbi 100 milionë TH/s që u thye për herë të parë vetëm kohët e fundit në shtator. Rrjeti, nga ky këndvështrim, duket më i sigurt se kurrë, dhe minatorët vazhdojnë të derdhin investime në biznes.

Të dhënat e normës së Hashit të Bitcoin: Blockchain.com

Po në të ardhmen e afërt? Përgjysmimi më i pritur po afron. Nga njëra anë, është e pamundur të llogaritet se sa është tashmë çmimi i Bitcoin në këtë ngjarje. Nga ana tjetër, ndikimi real i përgjysmimit duhet të ndikojë ende në strukturën aktuale të kërkesës/ofertës së tregut.

Nëse supozojmë se minatorët janë ndër shitësit më të mëdhenj të Bitcoin çdo ditë, pasi nevoja për të mbrojtur nga paqëndrueshmëria e çmimeve, është gjithashtu e sigurt të parashikohet se stoku i Bitcoin i disponueshëm për shitje do të ulet në mënyrë drastike kur të ndodhë përgjysmimi. Nëse kërkesa vazhdon të rritet ndërsa adoptimi i zakonshëm do të përhapet, kjo do të krijojë një çekuilibër midis kërkesës dhe ofertës siç është tani dhe çmimi do të shtyhet automatikisht më i lartë.

Është e rëndësishme të theksohet se shkundjas, ku duart e dobëta u shesin blerësve më të mëdhenj, janë standardi në të gjitha tregjet e tregtuara. Por ata zakonisht parashikojnë një lëvizje të re lart.

Shikoni pamjen më të madhe!

..a jeni gati për lëvizjen tjetër të madhe?
Krijo rregullin tënd tani!

Lini një Përgjigju