Tregtim i automatizuar i kriptove

Flluskë ose asgjë

Dy javët e fundit kanë qenë kryesisht pa ngjarje pasi tregu ka parë një periudhë të qëndrueshme të paqëndrueshmërisë së ulët dhe Bitcoin ka qenë duke u tregtuar midis mbështetjes prej 16,250 dollarë dhe rezistencës prej 17,000 dollarësh. 

Nga një këndvështrim teknik, treguesi MACD sapo kaloi mbi vijën e tij të sinjalit. Herën e fundit që ndodhi kjo, tregu pa një rritje afatshkurtër të momentit rritës. Demat do të shpresojnë se ky moment do të funksionojë dhe bitcoin më në fund mund të kalojë mbi nivelin e 17,000 dollarëve dhe të arrijë nivele të reja të gamës. Arinjtë do të kërkojnë një pushim nën 16,250 dollarë, gjë që do të linte vetëm 15,500 dollarë si mbështetjen e fundit të madhe përpara 14,000 dollarëve. RSI ka mbetur ende relativisht neutrale dhe ende nuk ka ofruar ndonjë mbështetje të madhe për asnjërin nga skenarët e mundshëm.

Ka pasur një bisedë të vazhdueshme nëse tregu do të shohë një 'flluskë jehone' (një rritje pas flluskës që rezulton në një flluskë tjetër, më të vogël) në 2023. Diferenca midis pritshmërive të tregut për një pivot të Fed në gjysmën e dytë të 2 mund të krijojë pritshmëri të cilat mund t'u japin besim demave. Kjo mbështetet nga Rezerva Federale që kohët e fundit ka filluar të zbusë rritjen e normës nga 2023 bps në një rritje prej 75 bps. Megjithatë, ekziston dëshmi që tregjet tentojnë në fund pas Fed bën strumbullarin e saj, jo më parë. Kjo do të forconte rastin që ne nuk kemi arritur ende nivelet më të ulëta të këtij tregu aktual të ariut.

Një tjetër ngjarje e madhe që u jep tregtarëve ushqim për të menduar është hapja e Kinës nga kufizimet e COVID. A do të rezultojë kjo inflacioniste për ekonominë botërore dhe a do të minojë potencialisht efektin e rritjes së normave pasi qytetarët kinezë nxitojnë të shpenzojnë para pas 2 vitesh bllokime? Ndikimi i këtyre ngjarjeve ia vlen të ndiqet nga afër. 

Pavarësisht nëse tregu sheh një flluskë jehone apo jo, një ngjarje që do të ketë një ndikim të madh në drejtimin afatshkurtër të tregut është njoftimi i 18 janarit mbi inflacionin e IÇK-së. Shumë tregtarë do të kërkojnë që inflacioni të zbutet, pasi kjo do t'i japë aseteve të rrezikut, të tilla si bitcoin, një lehtësim, ndërkohë që do të shkaktojë rënien e yield-eve të dollarit dhe obligacioneve. Pavarësisht se në çfarë niveli vjen inflacioni, tregtarët do të duan të tregojnë kujdes në pozicionet e levave në këtë kohë pasi paqëndrueshmëria me siguri do të jetë e lartë rreth njoftimit.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.