Tregtim i automatizuar i kriptove

Arrestimet Bullish

Lajme që Forcat e Ligjit të SHBA-së kanë sekuestruar 94,000 Bitcoin me vlerë 3.5 miliardë dollarë që ishin vjedhur në një hak të Bitfinex në vitin 2016, mund të kishte trembur lehtësisht tregjet.

Jo vetëm që i sjell edhe një herë në qendër të vëmendjes kriptovalutat në lidhje me hakimet dhe mashtrimet, por pritet gjithashtu që autoritetet amerikane të nxjerrin në ankand Bitcoinin e sekuestruar direkt në treg. Megjithatë, gjatë ditëve të fundit tregjet kanë vazhduar të rriten.

Pra, a jemi sërish plot rritje?

Disa gjëra po ndodhin këtu. Tregjet janë rimëkëmbur nga humbjet e tyre të janarit dhe në mungesë të lajmeve të mëdha për uljen e normave të Rezervës Federale, luftën në Evropën Lindore ose rikthimin e bllokimeve të COVID, optimizmi i kujdesshëm ka marrë përsipër.

Më e rëndësishmja, edhe me 94 mijë Bitcoin shtesë në treg, siç tregon grafiku i mësipërm, një sasi gjithnjë në rritje e Bitcoin thjesht nuk është aktive, por qëndron në ruajtje të ftohtë.

Institucionet ose blerësit më të mëdhenj që grumbullojnë BTC nuk po kërkojnë rrokullisje të shpejta, por për mbajtje shumëvjeçare. Furnizimi aktiv i Ethereum ka mbetur relativisht i pandryshuar duke pasur parasysh se ETH kërkohet për tarifat e gazit, blerjet NFT dhe aplikacionet DeFi.

Megjithatë, oferta totale e Ethereum tani po zvogëlohet pas prezantimit të EIP-1559. Mbi 1.8 milion ETH tashmë janë djegur.

Bashkimi Ethereum 2.0 do të nxisë më tej narrativën e ETH si një aktiv që gjeneron rendiment. Edhe BTC, në versionin e saj të mbështjellë, mund të përdoret për të fituar rendiment në aplikacionet DeFi. Duke pasur parasysh natyrën e BTC dhe ETH si aktive produktive, që gjenerojnë rendiment, pjesëmarrësit e tregut mund të mësojnë se kjo nuk është zotërimi juaj tipik i kapitalit.

Rezultati është se uljet e çmimeve blihen shpejt. Kjo nuk do të thotë se nuk do të shohim tregje të paqëndrueshme gjatë muajve të ardhshëm apo edhe një ritestim të niveleve të ulëta në intervalin 20-30 mijë dollarë për BTC.

Por nëse lajme si arrestimet e dyshuara të Bitfinex mund të dalin pa ndikim të madh në treg, mund të jetë një kohë e mirë për të kujtuar se sa e fortë duket pamja më e madhe për industrinë tonë.