Tregtim i automatizuar i kriptove

Zbatimi bullish

Pas gati një viti thashetheme të valëzuara, kërcënimi i zbatimit rregullator dhe penal të SHBA kundër Exchange Binance më i madh i Crypto-s ishte ende i varur mbi treg. Këto thashetheme tani më në fund mund të vihen në shtrat. Departamenti Amerikan i Drejtësisë e gjobiti Binance me 4.3 miliardë dollarë dënime dhe konfiskim. CEO ikonë i bursës CZ u deklarua fajtor për akuzat për pastrim parash dhe ka dhënë dorëheqjen nga pozicioni i tij. 

Tregjet reaguan shpejt ndaj lajmit. Pas një rënieje fillestare, demat morën përsipër tregimin. BTC u rikuperua shpejt. Jo vetëm që gjërat mund të kishin shkuar shumë më keq, por një pasiguri e madhe më në fund është hequr. Binance del prej tij me një fletë të re 'të pastër' dhe mund të vazhdojë të funksionojë. Në një industri kaq të re dhe të paqëndrueshme si kripto, rreziqet e bishtit do të ekzistojnë gjithmonë. Megjithatë, është e qartë se shumica e 'skeleteve në dollap', qofshin FTX, Luna/Terra, 3AC, Celsius apo tani çështja kundër Binance janë hedhur në shtrat. Për sa i përket ndjenjës së tregut, nuk qëndron shumë midis nesh dhe një fillimi të Tregut Bull 2024.

Në lajme të tjera të tregut, investitorët kanë shitur dollarë me normën më të shpejtë në një vit, ndërsa ata vënë bast për uljen e normave të interesit të Rezervës Federale në vitin e ri. Ndërsa inflacioni amerikan ra në 3.2% në tetor, më shumë se sa pritej, dhe ekonomia vazhdon të dobësohet, basti është që ne kemi parë rritjen e fundit të normave të interesit. Ky është një lajm i mirë për aktivet me rrezik të tillë si kripto dhe çdo pjesëmarrës tregu me borxh në dollarë. Ndërsa normat mund të bien, kapitali do të shkojë në kërkim të mundësive më të larta të kthimit. Kështu shkon teoria.

Megjithatë, kjo nuk është vendosur në gur. Ironikisht, ndërkohë që pritjet afatshkurtra për inflacionin po bien, pritjet afatgjata të inflacionit, siç u trajtuan në kolonën tonë të mëparshme, janë në rritje pasi tregjet presin rënie të normave për të rindezur inflacionin. Fed mund ta shohë këtë si një shenjë për të mbajtur uljen e normës më gjatë se sa parashikojnë shumica. Vendimi për tarifat do të jetë një nga shtytësit kryesorë që mund të rindez një treg të demit. Nëse ka pasur ndonjëherë një kohë për të parë se si Rezerva Federale interpreton secilën pikë të ardhshme të të dhënave, është tani.