Tregtim i automatizuar i kriptove

Bullish Zhbllokon

Një ditë në kripto mund të jetë si një javë në 'jetën normale'. Që ne i fundit shkroi këtë kolonë, KSHZ-ja miratoi një ETH ETF. Projektligji i parë i madh për të rregulluar Crypto-n, i njohur si FIT21, kaloi në Kongres me mbështetje dypartiake. Kandidati republikan presidencial Donald Trump filloi të pranonte donacione në kriptomonedha dhe shprehu publikisht mbështetjen për industrinë. Administrata e Presidentit Biden, e shqetësuar për të larguar votuesit pro-kriptove pa asnjë përfitim të dukshëm, ndoqi shpejt shembullin në ndryshimin e kursit të saj. Individët e industrisë raportojnë se armiqësia me të cilën u përball më parë industria e Kriptove në Uashington është ulur ndjeshëm brenda një jave. Papritur politikëbërësit po kërkojnë 'dialog'.

Kjo është shfaqur më së miri me miratimin e fondeve të tregtuara në shkëmbim (ETF) për Ethereum Spot. Deri në fund të javës së kaluar, shanset për një miratim të ETH ETF deri në afatin e majit dukeshin jashtëzakonisht të ulëta. Në vend të kësaj, SEC po kërkonte të luftonte Fondacionin Ethereum në gjykatë dhe të pretendonte se ETH është një siguri e paregjistruar. Por me ndryshimin e erërave politike, u zhvendos edhe vendimi i KSHZ-së. Është e qartë se ndryshimi i mendjes nuk ishte me çmim. Përpara se ETF të fillojë tregtimin, do të duhet të kalojë një tjetër formalitet administrativ, por ofruesit si BlackRock dhe van Eck shikojnë në rrugën e duhur për të nisur tregtimin për produktin në javët e ardhshme.

 

Artikuj të ngjashëm: Ligjvënësit bashkohen

 

Në lajme të tjera të rëndësishme, Mt. Gox, shkëmbimi OG Bitcoin që u hakerua në mënyrë të famshme në vitin 2014 ka filluar të rimbursojë klientët. Me kalimin e viteve, është Administratorët e falimentimit arritën të rikuperojnë shuma të mëdha të Bitcoin të vjedhur pas shumë pazareve ligjore. Mali Gox transferoi të gjitha 141 686 Bitcoin-ët e saj, me vlerë rreth 9.6 miliardë dollarë, në kuleta të reja për t'u përgatitur për shlyerjen. Pagesat duhet të bëhen më së voni deri në tetor 2024. Ndryshe nga falimentimi i FTX, përdoruesit do të marrin Bitcoin aktual. Por me një rritje prej 300 herë pasi çmimi është rritur ndjeshëm që nga viti 2014.

Një grup tjetër përdoruesish ka gjithashtu arsye për të festuar. Gemini Earn u lançua në vitin 2021 dhe përdoruesit e tij ishin në gjendje t'i jepnin hua kriptove huadhënësit tashmë të falimentuar Genesis. Genesis shpalli falimentimin pas kolapsit në 2022 të fondit mbrojtës Three Arrows Capital dhe bursës FTX. Huadhënësit me pakicë në Gemini Earn humbën fondet e tyre. Megjithatë, Genesis, e cila është pjesë e Grupit më të madh të Aseteve Dixhitale (DCG) ka rënë dakord në një çështje gjyqësore që të rimbursojë klientët e Gemini Earn me 1.1 miliardë dollarë. Ngjashëm me malin Gox, 1.1 miliardë dollarë do të paguhen në natyrë në Bitcoin dhe jo në dollarë amerikanë.

Të dyja ngjarjet së bashku mund të kenë një ndikim në tregje këtë vit. Duke supozuar se të paktën disa nga klientët e rimbursuar do të kërkojnë të shesin, miliarda furnizime të reja mund të hyjnë në treg. Ky mund të jetë një lajm i keq. Parashikimi i presionit të shitjes sigurisht që ka kontribuar në mbajtjen nën kontroll të entuziazmit.

Në realitet, ka shumë arsye për të qenë optimistë. Koncepti i një 'zhbllokimi Bullish' në kripto do të thotë që oferta që vjen në treg mund të jetë në fakt një gjë pozitive. Tregtarët e kanë ditur se fondet e Mt. Gox do të hyjnë përfundimisht në treg. Në mënyrë të ngjashme, Binjakët Winklevoss, pronarë të Gemini Earn, gjithmonë dukej se ishin në gjendje të merrnin fondet nga DCG për të rimbursuar klientët e tyre. Nëse këto furnizime mund të zhbllokohen pa ulur çmimin, do të shërbente si një shenjë shumë premtuese për tregun e demit. Ndërkohë, lajmet e mira në frontin gjyqësor dhe politik vazhdojnë të grumbullohen. Dhe sigurisht, miratimi i ETH ETF mund të jetë një nxitës i madh i kërkesës. Kohë interesante janë përpara.

 

 

Ndiqni kanalet tona zyrtare sociale: 

Facebook      Instagram      X      YouTube 

 

Bashkohuni me komunitetin/grupin tonë të diskutimit:

Mosmarrëveshje

 

DISCLAIMER
Ne nuk jemi analist apo këshilltar investimesh. Çdo informacion që ne ofrojmë në këtë artikull është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në këtë artikull duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Ne nuk mund të jemi përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar në varësi të një informacioni të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.