Tregtim i automatizuar i kriptove

Dema të likuiduar

Ekziston një gjë që tregtarët fillestarë rrallë e kuptojnë për tregjet e demit. Tregtarët mund të humbasin para në një treg demi po aq sa në një treg të ariut. Kjo javë na kujtoi për paqëndrueshmërinë brutale që e bën kripto-n të dashur dhe të frikësuar. Tregu shkoi për një kohë të shkurtër pas një refuzimi pak mbi nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 69,000 dollarësh. Të Bitcoin Çmimi pastaj gjeti përsëri këmbët e tij dhe marshoi përsëri lart. Por jo pa likuiduar shumë tregtarë me një pozicion të gjatë levash agresive në vend.

Tregjet e demit në kripto janë të prirur për rënie të shpejta dhe të pjerrëta, nga të cilat zakonisht shërohen shpejt. Zonat e shitjeve të mëdha shkaktojnë këto rënie, gjë që bën që tregtarët e tjerë të shesin edhe më shumë, duke rezultuar në një efekt kaskadë. Një nga këto fusha ishte çmimi i mëparshëm i Bitcoin Gjithëkohë-High. Tregtimi në vend nuk do të ndikohej, por rënia e lehtë e çmimit thyen bastet me levë të lartë sepse nuk ka kolateral të mjaftueshëm për të mbuluar pozicionet e tyre në rënie. Kjo çon në më shumë shitje dhe mbyllje të detyruara. Ne pamë shembullin e parë të madh të një "kaskade likuidimi" të martën në këtë treg të demit. Ngjarja hoqi o3 miliardë dollarë interes të hapur në Bitcoin, duke e bërë atë ngjarjen më të madhe të likuidimit në gjashtë muajt e fundit.

Norma e financimit kërkon 'pastrim' për të ruajtur lëvizjet afatgjata të çmimeve. Normat e financimit përdoren në tregjet e së ardhmes ku leva mund të inkurajojë pozicione të gjata ose të shkurtra. Çmimi i së ardhmes i aktivit do të përputhet me çmimin spot të indeksit. Përpara rivendosjes, financimi për të gjitha aktivet ishte rreth 100% në prill. Pas rënies fillestare, norma ra në 20% prill brenda pak orësh. Shkurtimi bëhet më pak tërheqës dhe fitimprurës kur financimi është më i ulët. Por normat më të larta të financimit ka të ngjarë të vazhdojnë. BTC dhe monedhat e tjera do të jenë të malluara edhe një herë nga tregtarët ndërsa përpiqen për nivele të reja. Kjo është formula e një tregu demi.

Në ciklet e mëparshme, korrigjimet e çmimeve u shoqëruan me një rritje të caktuar besimi për shkak të nevojës për rivendosjen e normave të financimit. Ky cikël, megjithatë, kërkesa në dukje e pafundme nga ETF-të siguroi një shtresë shtesë rehati. Blackrock-ut IBIT përjetoi 788 milionë dollarë hyrje të martën këtë javë – një rekord i ri. Flukset neto të kombinuara të ETF-ve arritën në 648 milionë dollarë – e treta më e larta. Vëllimi i tregtimit të ETF-ve gjithashtu ka tejkaluar 10 miliardë dollarë, me tregtarët duke përfituar nga paqëndrueshmëria. Çuditërisht, tregtarët blenë shpejt uljen e çmimit. Ne mbetemi të vendosur në territorin e Bull Market. Por mbani në mend, nëse mbivlerësoni pozicionin tuaj, mund të jetoni deri në pendim.