Tregtim i automatizuar i kriptove

Coinrule dhe CoinLedger shpallin partneritet për të mundësuar raportimin falas të taksave për përdoruesit

Raportimi i taksave kripto mund të jetë një proces i rëndë për shkak të vëllimit të lartë të transaksioneve dhe kuletave të shumta të përfshira për një përdorues të caktuar. Për t'i bërë gjërat më të lehta, Coinrule ka bërë partneritet me CoinLedger, softueri i taksave të kriptove me vlerësimin më të lartë, për të sjellë aftësi falas për raportimin e taksave për përdoruesit tanë.

të gjithë Coinrule përdoruesit që u regjistruan përpara 31 dhjetorit 2023, do të marrin një email me një lidhje që do t'ju mundësojë të kërkoni raportet tuaja tatimore falas të CoinLedger për vitin.  

Si funksionojnë taksat e kriptove?

Në shumicën e vendeve të botës, kripto konsiderohet një formë e pronës. Kur gjeneroni të ardhura nga shitja ose fitimi i kriptove, ato të ardhura i nënshtrohen tatimit bazuar në normën tuaj të tatimit mbi të ardhurat personale.

Fitimet e kapitalit

Kur shisni ose tjetërsoni kripto-n tuaj, ju pësoni një fitim ose humbje kapitali bazuar në mënyrën se si çmimi i kriptos tuaj është luhatur që kur e keni blerë atë fillimisht. 

Të ardhurat e zakonshme

Kur fitoni kripto, qoftë kjo nga vendosja e kriptove, minierat apo nga një punë, ju pësoni tatime mbi të ardhurat bazuar në vlerën e drejtë të tregut të kriptos në kohën kur ajo u fitua.

Për një analizë më të thellë se si funksionojnë taksat e kriptove në juridiksionin tuaj, mund t'i referoheni këtyre udhërrëfyes tatimor për kripto

Si të përdorni CoinLedger për të automatizuar raportimin tuaj të taksave të kriptove

CoinLedger është një kompani udhëheqëse e softuerit për taksat e kriptomonedhave që ka partneritet me të Coinrule për të lehtësuar llogaritjet dhe raportimin më të thjeshtë të taksave. Ju mund të ndiqni hapat e mëposhtëm për të gjeneruar automatikisht fitimet, humbjet dhe formularët e tatimit mbi të ardhurat nga transaksionet tuaja kripto.

1. Krijoni një llogari falas në CoinLedger duke klikuar lidhjen e regjistrimit që keni marrë në një email nga Coinrule

 

2. Shtoni të gjitha kuletat dhe shkëmbimet që përdorni në CoinLedger


3. Importoni transaksionet tuaja historike duke lidhur shkëmbimet tuaja dhe duke futur adresat e portofolit tuaj

4. Gjeneroni raportet tuaja tatimore me 1 klikim

Dhe kjo eshte! Pasi të keni importuar transaksionet tuaja historike në CoinLedger, do të jeni në gjendje të gjeneroni dhe shkarkoni raportet tatimore të vitit 2023 plotësisht falas!

Nëse keni pyetje specifike tatimore në lidhje me situatën tuaj, ekipi i CoinLedger është i lumtur t'ju ndihmojë! Ato mund të arrihen në help[at]coinledger.io.

Pyetjet më të shpeshta

Çfarë është CoinLedger?

CoinLedger është llogaritësi i taksës së kriptomonedhës dhe gjurmuesi i portofolit me vlerësimin më të lartë i përdorur nga mbi 500,000 investitorë në të gjithë botën. E themeluar në vitin 2018, platforma automatizon të gjithë procesin e raportimit të taksave të kriptove.

A mund ta përdor platformën për të llogaritur taksat e mia Coinrule?

Po! Si rezultat i partneritetit tonë, Coinrule përdoruesit mund të përdorin CoinLedger për të gjeneruar raporte tatimore falas për vitin 2023. 

Unë kam mijëra tregti, a mundet CoinLedger të trajtojë ende pa pagesë raportimin tim tatimor?

Po! CoinLedger ka aftësinë për të mbështetur përdoruesit me qindra mijëra tregti. Raportet tatimore për vitin 2023 janë falas Coinrule përdoruesit.