Tregtim i automatizuar i kriptove

Infektim?

Dy javët e fundit kanë qenë të mbushura me më shumë dhimbje pasi efektet ngjitëse nga FTX kanë vazhduar të përhapen dhe tregu ka filluar të marrë më shumë informacion mbi ngjarjet që kulmuan me skandalin FTX. 

Më 11 nëntor, Sam Bankman Fried (SBF) dha dorëheqjen si CEO i FTX. Menjëherë pas kësaj, John Ray III u emërua si CEO i ri, një avokat me bazë në Çikago, i cili më parë ka shërbyer si oficer ristrukturimi në shumë raste falimentimi të profilit të lartë. Që kur u emërua, John ka deklaruar "Asnjëherë në karrierën time nuk kam parë një dështim kaq të plotë të kontrolleve të korporatës dhe një mungesë kaq të plotë të informacionit financiar të besueshëm siç ka ndodhur këtu". Një deklaratë rrëqethëse nga një individ që trajtoi ristrukturimin e Enron, një kompani që përdori SPV për të fshehur 38 miliardë dollarë borxh.

Ndërsa ngjitja po kërcënonte të përhapej dhe shkëmbimet po vinin gjithnjë e më shumë nën presion, tregu ka vëzhguar nga afër se çfarë do të ndodhë me Digital Currency Group dhe filialet e tij Genesis dhe Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Genesis, ndër tavolinat më të mëdha OTC dhe huadhënësit në hapësirë, duket nën presion të madh pasi qarkulluan thashethemet se ata po përpiqeshin të mblidhnin 1 miliard dollarë për të shmangur falimentimin. Për më tepër, GBTC ende mund të zbutet, duke lëshuar potencialisht qindra miliona BTC dhe ETH në treg. Duke marrë parasysh që GBTC zotëron 640 mijë BTC, 3.3% të furnizimit aktual në qarkullim, implikimet për tregun do të ishin të mëdha. 

Nga një këndvështrim teknik, veprimi i çmimeve të grafikut ditor të bitcoin do të jetë i kënaqshëm për arinjtë pasi çmimi u zhvlerësua ndjeshëm pas rënies. Demat do të gjejnë njëfarë besimi në kalimin e treguesit MACD mbi vijën e tij të sinjalit, gjë që mund të jetë dëshmi e një ndryshimi afatshkurtër në ndjenja. Një nivel i rëndësishëm që ka mbajtur deri më tani është mbështetja prej 15,500 dollarësh. Nëse ky nivel humbet, tregu i shkretë që ka qenë gjithnjë i pranishëm dy javët e fundit mund të përkeqësohet. Një tjetër pikë e rëndësishme për t'u theksuar është se treguesi Bollinger Bands aktualisht ka një përhapje të madhe, duke nënkuptuar kështu paqëndrueshmërinë është e lartë, një pamje e mirëpritur për skalperët.

Ne do ta dimë me të vërtetë shtrirjen e skandalit pasi të dalin në dritë më shumë informacione pas paraqitjes së falimentimit të FTX. Deri atëherë, shtrirja e pasojave ka shumë të ngjarë të varet nga ndërlidhja midis FTX dhe pjesëmarrësve të tjerë të tregut.