Tregtim i automatizuar i kriptove

Lista e dëshirave për Krishtlindje

A e keni plotësuar listën tuaj të dëshirave të Krishtlindjeve kripto? Santa mund të jetë i lumtur të vendosë disa "lirë“Bitcoin nën pemën tuaj këtë vit, pavarësisht nëse keni qenë i mirë apo i keq.

Pas shumë ulje-ngritjeve, Bitcoin është në rrugën e duhur për të përfunduar vitin, kryesisht në përputhje me çmimin mesatar që tregtoi për të gjithë vitin. Çfarë të presim më pas?

Gama e çmimeve të Bitcoin në 2021

Le të analizojmë tre skenarët e mundshëm.

Bitcoin vazhdon të tregtohet anash.

Ky është skenari që shumica e tregtarëve do të donin ta shmangnin. Pasiguria çon në veprime të shurdhër të çmimeve dhe kthime më të ulëta. Lajmi i mirë është se ju mund të përfitoni nga situata të tilla duke ekzekutuar Strategjitë e Rrjetit që përfitojnë nga paqëndrueshmëria e ulët.

Bitcoin mund të hyjë në një treg të zgjatur Bear.

Edhe pse ky është skenari më pak i mundshëm për momentin, gjithmonë duhet të prisni të papriturën. Historikisht, çdo cikël i demit të kriptove ka përfunduar me një majë të fryrë të nxitur nga euforia e përhapur. Kjo nuk ka ndodhur ende, kështu që mund të jetë ende në kartat. Nga ana tjetër, tabloja makro po bëhet e zymtë. Qeveritë po flasin sërish për mundësinë e futjes së bllokimeve të reja për të frenuar numrin në rritje të rasteve me Covid në nivel global.

Bitcoin mund të thyhet më lart.

Një rritje e re do të shtrihej në një nivel të ri të të gjitha kohërave mbi dhe përtej objektivit psikologjik të çmimit prej $100,000.

Që kjo të ndodhë, do të kërkojë një sasi të konsiderueshme kapitali për t'u vendosur dhe një elasticitet "të koordinuar" të blerësve për t'u fokusuar kryesisht në Bitcoin dhe jo në monedha të tjera.

Struktura e tregut sot ka evoluar në mënyrë dramatike. Monedhat e reja dalin me produkte të reja dhe përdorin raste çdo ditë. Edhe institucionet tani kanë shumë më tepër mundësi për investime. Ato nuk shpërndahen vetëm në BTC dhe ETH.

Megjithatë, Ethereum mbetet konkurrenti kryesor që mund të lëvizë likuiditet të konsiderueshëm të krahasueshëm me Bitcoin. Kjo është arsyeja pse është e vlefshme të hetohen kushtet e tregut në terma relativë. Në mënyrë të veçantë, do të ishte punë për të mbajtur një sy në veprimin e çmimeve të Bitcoin kundrejt çiftit tregtar ETH/BTC.

Ky rezulton të jetë një tregues interesant kryesor i veprimit të çmimit të Bitcoin. Kur Bitcoin shënon një nivel të ri të lartë (grafiku më lart), ndërsa në të njëjtën kohë çmimi i tij po dobësohet kundrejt Ethereum, kjo mund të sinjalizojë se tendenca në rritje po humbet avullin.

Forca relative e Bitcoin kundrejt Ethereum

Kjo është pikërisht ajo që ndodhi në rastin e të tre majave kryesore që Bitcoin përjetoi këtë vit.

Nga ana tjetër, kur Bitcoin rimëkëmbet pas një periudhe konsolidimi, tendenca në rritje vazhdon. Një tubim Bitcoin është në krye të listës sime të dëshirave të Krishtlindjeve për kripto, pasi do të ringjallte ndjeshëm gjendjen shpirtërore të tregut.

Ndërsa Ethereum rrokulliset mund të ndodhë ende në një moment në të ardhmen, Bitcoin duhet të bëjë lëvizjen tjetër tani.

Mitingu i Krishtlindjeve që të gjithë prisnin mund të mos ndodhë këtë vit, por mbani mend se Bitcoin nuk ka kalendar dhe as festa. Surprizat mund të vijnë në çdo kohë!

Gëzuar Krishtlindjet! 🎄

Tregtoni në mënyrë të sigurt