Kapaku i tregut kripto
Tregtim i automatizuar i kriptove

Kapaku i tregut kripto – Pse ka rëndësi?

Ndërsa Tregu Crypto Bull hyn në fazën e tij më të pjekur, ai vazhdon të tërheqë investitorë dhe tregtarë të rinj FOMO në furi. Të sapoardhurit janë të gatshëm të paguajnë çmime të larta për shkak të pritshmërisë se trendi do të vazhdojë të rritet në rritje. Kjo është një situatë potencialisht e rrezikshme pasi është e lehtë të humbasësh kontrollin mbi vlerësimin e kapitalit të tregut Crypto. Pse vërtet ka rëndësi kjo?

Kur investoni në kriptomonedha, duhet të jeni të vetëdijshëm për ndryshimin midis çmimit të një monedhe dhe kapitalit të saj të tregut. Pika më e fortë e shitjes së Bitcoin është se do të ekzistojnë vetëm 21 milionë monedha. Investitorët mund të vlerësojnë relativisht lehtë vlerën totale të Blockchain të Bitcoin duke shumëzuar çmimin e një monedhe me ofertën totale në të ardhmen. Kjo është arsyeja pse Bitcoin është më i madhi i shtrenjtë me vlerë kriptovaluta në treg.

Cili është kapitali i tregut?

Kapitalizimi i tregut është një tregues që mat dhe mban gjurmët e vlerës së tregut të një kriptomonedhe. Kapaku i tregut është një tregues i dominimit dhe popullaritetit të kriptomonedhave. Në janar 2021, kapitali i tregut të Bitcoin arriti një nivel më të lartë të të gjitha kohërave dhe ishte rritur me mbi 400 miliardë dollarë në krahasim me muajt e verës. Kapaciteti i tregut Crypto aktualisht qëndron në më shumë se 1 trilion dollarë amerikanë. Kapitalizimi i tregut llogaritet duke shumëzuar numrin total të Bitcoin-ve në qarkullim me çmimin e Bitcoin. Kapitalizimi i tregut të Bitcoin u rrit nga afërsisht një miliardë dollarë amerikanë në 2013 në disa herë këtë shumë që nga rritja e popullaritetit të tij në 2017.

Si ka evoluar kapitali total i tregut të kriptove

Është e rëndësishme të theksohet se si ka evoluar totali i tregut të Crypto-s gjatë viteve. Ndërsa kriptovalutat fitojnë popullaritet, ne mund të shohim rritje eksponenciale në kapakun e tregut të kriptomonedhave të të gjitha kriptomonedhave në tërësi. Bitcoin nuk është monedha e vetme në qendër të vëmendjes, klasa e aseteve në tërësi ka fituar popullaritet si me investitorët me pakicë ashtu edhe me investitorët institucionalë, duke synuar të marrë pjesë në gjeneratën e ardhshme të teknologjisë.

Kapaciteti total i tregut të kriptove që nga viti 2017
Kapaku total i tregut kripto

Konceptet e gabuara të çmimeve duke parë vetëm çmimin

Shikimi i çmimit të Crypto nuk ju tregon të gjithë historinë.

Shumë investitorë fillestarë hyjnë në hapësirë ​​dhe shohin si mundësi monedhat që kanë një çmim nën 1$, duke shpresuar se një ditë do të arrijë çmimin prej 10,000 dollarë, duke i bërë ata të pasur. Megjithatë, ky nuk është rasti; shikimi i çmimit jep vetëm gjysmën e historisë. Nëse mund të ketë 1 miliardë prej këtyre monedhave në dispozicion, kjo do të thotë se që ajo të arrijë 100 dollarë, do të kishte një vlerë tregu prej 1 trilion dollarësh, e krahasueshme me kapitalin aktual të tregut të Bitcoin. Pyetja do të ishte, a është i justifikuar një vlerësim i tillë? A është e arsyeshme që kjo monedhë të vlerësohet sa Bitcoin?

Për shumë projekte kripto, arritja e një kapaku tregu prej 1 trilion dollarësh në afat të shkurtër është pothuajse e pamundur.

Është Ripple nënçmuar?

Një shembull tipik i kësaj është Ripple. Më parë, kur Ripple mbante vendin e tretë sipas kapitalit të tregut, shumë hyrje të reja në treg do ta shihnin atë si një marrëveshje të madhe, krahasuar me çmimin e lartë të Bitcoin dhe Ethereum. Megjithatë, nëse hidhni një vështrim më të thellë në ekonominë simbolike të Ripple, do të kuptoni se me një ofertë totale prej 3 miliardë, Ripple do të duhet të arrijë një kapital tregu prej 100 trilion për të pasur një çmim prej 1 $. 

Të shikosh çmimin si tregues të vlerës është mashtruese. Duke krahasuar çmimin e Uniswap me çmimin e Cardano, do të besoni se Uniswap është më i vlefshëm. Me një inspektim më të afërt, do të kuptoni se nuk është kështu, pasi rrjeti Cardano vlerësohet me dyfishin e Uniswap-it, pavarësisht se ka vetëm një çmim prej 1.4 $ në krahasim me 30 $ të Uniswap.

Dogecoin në rrugën drejt $1

Një tjetër gabim i ngjashëm do të ishte Dogecoin. Në muajt e fundit, DogeCoin ka fituar popullaritet me Gen Z në mediat sociale, duke deklaruar se Dogecoin mund të arrijë 1$. Sidoqoftë, kur shikoni ofertën qarkulluese, do të kuptoni shpejt se që DogeCoin të arrijë në 1 dollarë, do të duhej një kapital tregu prej 129 miliardë dollarësh. Do të thotë se do të kishte një kapak tregu të barabartë me Cardano, BNB, Polakadot dhe XRP të kombinuara.

Mjaft një vlerësim për një monedhë meme…

Meme Dogecoin me Elon Musk
Meme klasike Dogecoin

Ku mund të shkojë kapaku i tregut Crypto nga këtu?

Krahasimi i Bitcoin me dyqanin më të spikatur të vlerës, Gold. Bitcoin ngadalë po ngjitet në krye të tabelës së liderëve. Tashmë duke tejkaluar bankat më të mëdha në botë dhe disa nga kompanitë më të njohura në botë. Duke ecur përpara, ndërsa popullariteti i Bitcoin rritet, dhe zhvendosja midis gjeneratës analoge në gjeneratën e gjithanshme teknologjikisht "Gen Z". Ne do të shohim që kufiri i tregut të Bitcoin të rritet gjithnjë e më shumë me atë të arit, me shpresat për ta kapërcyer atë një ditë në të ardhmen e largët.

Kapaciteti i tregut të Bitcoin krahasuar me asetet e tjera tradicionale
Kapaciteti i tregut të Bitcoin krahasuar me asetet e tjera tradicionale

Duke parë disa nga kompanitë më të mëdha në botë në krahasim me kapitalin e tregut të BTC, shohim se Bitcoin tashmë ka tejkaluar shumë institucione të shquara si Berkshire Hathaway dhe Facebook. Kjo nuk është befasi me popullaritetin gjithnjë e në rritje të Bitcoin. Ndërsa kompanitë më të vlefshme në botë e drejtojnë biznesin e tyre në një mjedis ekonomik relativisht të qëndrueshëm, Bitcoin përfaqëson një klasë krejtësisht të re asetesh me më shumë potenciale që duhet ende të zbulohen.

Vlen të përmendet se keni nevojë për metodologji të reja për të vlerësuar kriptovalutat, pasi kornizat tradicionale nuk zbatohen më. Ti mundesh Lexo më shumë se si të vlerësohet një monedhë.

Rritja e entiteteve të Bitcoin
Rritja e entiteteve të Bitcoin

Të dhënat në zinxhir tregojnë se numri i pjesëmarrësve në rrjetin Bitcoin është i paprecedentë, duke ilustruar se po vjen adoptimi i zakonshëm.

Përdorimi i kapakut të tregut me Coinrule

Për të kapur fitime dhe për të optimizuar strategjinë tuaj tregtare, mund të përdorni kapitalin e tregut për të filtruar monedhat me të cilat dëshironi të tregtoni Coinrule. Sjellja e tregut ka treguar se kriptovalutat me kapital të mesëm priren të kalojnë trendin më vonë se ato me kapital të madh Crypto. Krijimi i një strategjie tregtare për të kapur në mënyrë unike këto mundësi mund të bëhet duke përdorur filtrin e kapakut të tregut Coinrule, dhe një shembull mund të shihet më poshtë.

Strategjia Aktivizohet Coinrule Synimi i monedhave në një sërë kapitali tregu
Strategjia Aktivizohet Coinrule Synimi i monedhave në një sërë kapitali tregu

Rregulli i mësipërm është i strukturuar për të kapur trendin në rritje në monedhat me kapital mesatar, për të kapur një pjesë të rritjes që rrjedh kur Bitcoin rritet në vlerë. Ky konfigurim mund të rregullohet për të punuar me çdo tregues të tillë si mesataret lëvizëse ose çmimi.

Krijo rregullin tënd tani!

Shënime përfundimtare

  • Kapitalizimi i tregut është një tregues që mat dhe mban gjurmët e vlerës së tregut të një kriptomonedhe. Kapaku i tregut përdoret si një tregues i dominimit dhe popullaritetit të kriptomonedhave.
  • Vitet e fundit, niveli i tregut të kriptove ka evoluar në mënyrë drastike si në madhësi ashtu edhe në shpërndarje. Madhësia e tregut është më shumë se dyfishuar, ndërsa shpërndarja midis Bitcoin dhe altcoin vazhdon të rritet. 
  • Keqkuptimi i çmimit është i zakonshëm, çmimi i pavarur nuk jep informacion adekuat në lidhje me vlerën e kompanisë. Dikush mund të shikojë kapitalizimin e tregut për të marrë një pamje të qartë se si tregu e vlerëson projektin. 
  • Një shembull i spikatur i një kompanie me një çmim të ulët, por një kapital të madh tregu do të ishte XRP. Pavarësisht se ka një çmim të ulët prej 0.45 dollarë, XRP ka një kapital të madh tregu prej afërsisht 20 miliardë dollarë. Do të thotë se ndërsa njerëzit e konsiderojnë atë si një projekt të lirë ose të vogël, ai në fakt është një projekt i zhvilluar dhe i spikatur. 
  • Kapaciteti i tregut të Bitcoin vazhdon të rritet, duke u afruar më shumë me atë të arit, duke tejkaluar shumë mallra kryesore dhe 400 miliardë larg kapitalit të tregut të argjendit.