Tregtim i automatizuar i kriptove

Seria Life Of A Trader: Një bisedë me Travis, Crossfit Coach dhe Crypto Connoisseur

Mirë se vini në CoinruleSeriali "Jeta e një tregtari". Sot ulemi me Travis, a Coinrule përdoruesi dhe trajneri Crossfit u kthyen në njohës të kriptove. Kjo intervistë ekskluzive tregon se si Travis përdor parimet e disiplinës, strategjisë dhe përshtatshmërisë për të lundruar në botën dinamike të tregtimit të automatizuar të kriptove.

Travis, është kënaqësi që të kemi ty si "Tregtarin tonë të muajit" të parë. A mund të filloni duke na dhënë një prezantim të shkurtër për veten tuaj, prejardhjen tuaj dhe si u futët në tregtimin e kriptove?

T: Nderi është me të vërtetë i imi. Faleminderit që ndriçuat në qendër të vëmendjes në udhëtimin tim.

Aktualisht jam duke banuar në metropolin e zhurmshëm të Londrës, por unë jam me origjinë nga Kanadaja dhe jam zhvendosur këtu rreth 6 vjet më parë. Puna ime ditore është në fakt një trajner dhe trajner personal i CrossFit, i cili është një industri krejtësisht e ndryshme nga Crypto dhe tregtia! Thënë kjo, ka shumë aftësi të transferueshme që kam sjellë në tregti - vëmendja ndaj detajeve, njohja e modelit dhe aftësia për deshifrimin e sistemeve komplekse - që kanë ndihmuar në përpjekjen time në tregti.

Fillimisht u futa në Crypto përmes lojërave në Web 3! Isha i magjepsur me idenë e zotërimit të aseteve dixhitale të artikujve të lojërave dhe potencialisht për të fituar të ardhura shtesë duke luajtur. Por ndërsa u futa më thellë, kuptova se infrastruktura për të fituar të ardhura të besueshme nga lojërat ishte në fazat e hershme të saj dhe ndoshta do të duhen vite përpara se të krijohen të ardhura të besueshme prej saj. E cila më çoi në tregtimin e ditës Crypto, kjo gjithashtu siguroi një mjet për të fituar të ardhura shtesë, por ishte shumë më e arritshme për të filluar.

Udhëtim në Crypto Trading

Çdo tregtar ka një histori unike për udhëtimin e tij në botën e kriptomonedhave. A mund të ndani përvojën tuaj dhe çfarë ju tërhoqi drejt tregtimit të automatizuar?

T: Historia fillestare - pjesë të barabarta magjepsje dhe zhgënjim. Ashtu si të gjithë ne që fillojmë të tregtojmë, duket si një mënyrë kaq e thjeshtë për të fituar para "blej me çmim të ulët, shes lart" dhe anasjelltas. Por në realitet, është mënyra më e lehtë dhe më e vështirë për të fituar para të qëndrueshme!

Ishte shumë zhgënjyese në fillim të fitoja dhe humbesha pa e ditur kuadrin ose shkakun rrënjësor se pse po ndodhte, kjo më çoi në një udhëtim të gjatë edukimi personal. Kam studiuar qindra orë tabela, kam studiuar dhe mësuar nga tregtarët kryesorë nëpër platforma të shumta të mediave sociale. U praktikua me shumë Coinrule rregullat demo për t'u numëruar!

“Ishte shumë zhgënjyese në fillim të fitoja dhe humbisja pa e ditur kuadrin ose shkakun rrënjësor se pse po ndodhte, kjo më çoi në një udhëtim të gjatë edukimi personal.”

Me kalimin e kohës, njohuritë e mia u rritën dhe çuan në një perspektivë të plotë se si funksionon tregu dhe veprimi i çmimeve.

Apeli i tregtimit të automatizuar lindi nga nevoja e plotë. Mashtrimi i një jave pune 60-orëshe ndërsa kërkonte mundësi tregtare u bë e paqëndrueshme. Automatizimi, nëpërmjet Coinrule, u bë shumëzuesi im i forcës në treg, duke më lejuar të arrij efikasitet pa sakrifikuar efikasitetin.

Ndikimet & Mentorët

A ka ndonjë tregtar apo drejtues të veçantë të mendimit në hapësirën e kriptomonedhave që kanë ndikuar shumë në filozofinë tuaj tregtare?

T: Absolutisht! Crypto Face dhe ekipi i Market Shipher ishin të dobishëm në formësimin e një pjese të madhe të zhvillimit tim të hershëm, veçanërisht në kuptimin e dinamikave të tregut dhe psikologjisë që i drejton ato. Një tjetër përmendje e dukshme do të ishte Crypto Neuvo dhe shpjegimet e tij të thjeshta se si të lexoni qirinj dhe në veçanti "Strategjia e Wick".

Rreth strategjisë suaj

Ju keni arritur rezultate mbresëlënëse me rregullat tuaja të tregtimit. A mund të hidhni pak dritë mbi parimet ose filozofitë kryesore që qëndrojnë pas strategjisë suaj?

T: Faleminderit; është një grumbullim i gjithë punës së vështirë dhe orëve të gjata që kam bërë.

Për sa i përket strategjisë, në zemër jam një tregtar kundërt! (Kundër trendit)- Vetëm si një mohim, unë nuk do t'ia rekomandoja këtë strategji një fillestari, është e rëndësishme të mësoni së pari bazat e tregtimit me trendin!

Thënë kjo, pasi të keni një kuptim më të mirë të bazave, filloni të vini re se si lëviz tregu dhe çmimi, ai ka një rrjedhë të natyrshme në lidhje me të që i përmbahet të njëjtave ligje të universit që ne të gjithë i njohim. "Ajo që shkon lart, duhet të zbresë dhe ajo që zbret duhet të dalë".

Mundësi të mëdha janë të pranishme në të dy skajet e spektrit dhe shmangin disa nga pasiguritë e tregtimit në mes. Thjesht duhet të gjeni mënyrën më të mirë për të identifikuar majat dhe fundet lokale për të përfituar.

“Bazat e strategjisë sime përdorin treguesit e ndjeshmërisë dhe të momentit të çmimeve për të identifikuar majat dhe fundet e mundshme për hyrje”

Sfidat e Tregtisë

Çdo tregtar përballet me sfida dhe pengesa. Cili do të thoshit se ka qenë aspekti më sfidues i tregtimit të kriptove për ju dhe si e keni kapërcyer atë?

T:  Sfida ime më e madhe ishin emocionet dhe durimi im, unë vazhdimisht do të merrja me mend veten kur hyja manualisht në një tregti ose do të ndaloja humbjen/fitimin shumë herët. Automatizimi nëpërmjet Coinrule ishte një pjesë e madhe e imja për të kapërcyer këtë sfidë dhe për të ofruar disiplinën e nevojshme për t'iu përmbajtur planit tim tregtar dhe për të neutralizuar paragjykimet e mia emocionale.

Rregulli i fokusit dhe origjina e tij

Si pjesë e kësaj veçorie, ne po theksojmë një rregull specifik të zgjedhur nga tregtari. A mund të na tregoni për sundimin tuaj, rëndësinë e tij dhe si e keni arritur atë?

T: Një shembull shabllon i një rregulli që mishëron strategjinë time integron Indeksin e Fluksit të Parave (MFI) nën 20 në të dyja kornizat kohore 15-minutëshe dhe 4-orëshe me një kalim MACD mbi vijën e sinjalit në një kornizë kohore 15-minutëshe.

Indeksi i fluksit të parave përfaqëson ndjenjën e mbishitjes së monedhës ndërsa kalimi MACD përfaqëson veprimin e çmimit që kthehet në kthim dhe tregon vrull në rritje. Kushti i daljes për këtë mund të përdorë brezin e sipërm të Bollinger, një rritje specifike të çmimit % ose edhe kalimin MACD nën vijën e sinjalit në varësi të tolerancës sime ndaj rrezikut.

Personalisht, më pëlqen gjithashtu të lidh IMF-në e BTC me një rregull, për t'u siguruar që po tregtoj në drejtim të tregut makro. Fillimisht e zhvillova këtë strategji bazë duke vëzhguar modelet që luhen në këtë mënyrë përmes qindra orëve të shpenzuara duke analizuar grafikët.

Vështrime mbi të ardhmen e kriptove

Kriptomonedha është një hapësirë ​​që po zhvillohet me shpejtësi. Bazuar në përvojën dhe vëzhgimet tuaja, ku e shihni të ardhmen e tregtimit të kriptove, veçanërisht me rritjen e automatizimit dhe strategjive algoritmike?

T: E ardhmja është padyshim një kombinim i AI, Mësimi i Makinerisë dhe Tregtimi i Automatizuar. Ky lloj tregtimi është shumë më i lartë se tregtimi manual pasi ka aftësinë të skanojë tregun për mundësi shumë më shpejt dhe më së miri largon anën emocionale të tregtimit!

Këshilla për Tregtarët Aspirues

Së fundi, për ata që janë të rinj në tregtimin e kriptove ose po kërkojnë të përsosin strategjitë e tyre, çfarë këshille do t'u ofronit atyre që të lulëzojnë në këtë mjedis dinamik?

T: Unë do të rekomandoja shumë të studioni Shiferin e Tregut; burimet e tyre janë një minierë ari informacioni. Meqenëse ka kaq shumë nga treguesit bazë të përfshirë - RSI, MFI, MACD, Mesatarja e Ponderuar e Vëllimit, etj.- ju do të fitoni një njohuri të plotë se si të lexoni grafikët dhe veprimin e çmimeve.

Për më tepër, unë do të sugjeroja të praktikoni atë që mësoni Coinrule'S Shkëmbim Demo, duke provuar strategji të ndryshme dhe duke analizuar rezultatet.

Së fundi, bëni pyetje! Asnjëherë mos hezitoni t'i drejtoheni  Coinrule komuniteti; është një thesar i mençurisë kolektive që pret të përdoret pasi ne kemi kaq shumë tregtarë të talentuar në komunitetin tonë që janë të etur për të ndihmuar.

Përfundim

Travis është një polimat i vërtetë i ditëve moderne, duke shkëlqyer në dy fusha në dukje të ndryshme, stërvitjen e CrossFit dhe Tregtimin e Cryptocurrency. Udhëtimi i tij ilustron se aftësitë si njohja e modeleve, disiplina emocionale dhe vëmendja e madhe ndaj detajeve mund të jenë vërtet të transferueshme në fusha të ndryshme.

“Duke inkorporuar tregtimin e automatizuar përmes Coinrule në orarin e tij të ngjeshur, Travis nuk e komprometon angazhimin e tij ndaj fitnesit apo financave”.

Travis thekson vlerën e të mësuarit në komunitet dhe inkurajon tregtarët e rinj të angazhohen me platforma si Coinrule për të përmirësuar strategjitë e tyre. Suksesi i tij shërben si një kujtesë fuqizuese se nuk duhet të zgjedhësh një korsi të vetme për të lulëzuar në botën e sotme shumëplanëshe. Pavarësisht nëse jeni fillestar në tregtimin e kriptove ose një tregtar me përvojë që kërkon të optimizojë strategjitë tuaja, njohuritë e Travis ofrojnë mençuri vepruese. Përvojat e tij ofrojnë mësime të paçmueshme si për fillestarët ashtu edhe për ekspertët, duke e bërë atë CoinruleTregtari i muajit.

Automatizoni tregtinë tuaj me Coinrule Sot!