Tregtim i automatizuar i kriptove

Vallëzimi në tavan

Ditët e fundit, një sërë stoqesh teknologjike janë rritur si rezultat i raporteve të forta të fitimeve. Performanca mbresëlënëse e Microsoft-it në cloud dhe AI ​​kanë qenë veçanërisht të rëndësishme, duke çuar në një rritje prej ~ 8% në vlerën e aksioneve të saj. Kompania ishte në prag të thyerjes së rekordit të saj njëditor për rritjen e kapitalizimit të tregut. 

Në të kundërt, tregjet e kriptomonedhave kanë përjetuar një rritje shumë më të konsiderueshme sesa aksionet gjatë ditëve të fundit. Bitcoin ka kryesuar edhe një herë tubimin e kriptove, pasi pritjet për rritje të normave të ardhshme ranë ndjeshëm për shkak të çarjeve të vazhdueshme në sistemin bankar rajonal. Megjithatë, këtë herë, ndryshimi në narrativë u shkaktua nga një rënie më e madhe se sa pritej e depozitave për Republikën e Parë (FRC), e cila ka shkaktuar dëme të rënda në bilancin e FRC dhe do të jetë e vështirë për t'u kapërcyer. Të martën, aksionet e FRC ranë me rreth 49%, e ndjekur nga një rënie tjetër prej 25% të mërkurën në mëngjes.

Në lajme të tjera, kriza e vazhdueshme e tavanit të borxhit të SHBA paraqet një situatë imponuese dhe potencialisht të pasigurt që kërkon vëmendje të madhe. Më herët në janar, qeveria amerikane arriti kufirin e saj të huamarrjes dhe që atëherë është mbështetur në "masa të jashtëzakonshme" për të menaxhuar fluksin e saj të parasë për shkak të mungesës së emetimeve të reja të thesarit. Si rezultat, bilanci i parave të Thesarit ka qenë në rënie të vazhdueshme këtë vit dhe tregjet financiare po bëhen gjithnjë e më të shqetësuar pasi fondet pritet të mbarojnë deri në qershor, duke çuar potencialisht qeverinë në mospërmbushje të detyrimeve të saj të borxhit. Ky skenar meriton monitorim të ngushtë, siç ka dëshmi për të sugjeruar se një mospagim teknik mund të shkaktojë efekte ngjitëse, të cilat, në një skenar të rastit më të keq, mund të dyfishojnë shkallën e papunësisë në SHBA në rreth 7%. Për më tepër, një Kongres i ndarë do ta bëjë ngritjen e tavanit të borxhit veçanërisht sfidues për demokratët nëse nuk arrihen kompromise. Shqetësimet e tregut janë të dukshme në rritjen e diferencave të shkëmbimit të mospagimit të kredisë - një tregues i kostos për t'u mbrojtur nga një mospagim i qeverisë amerikane - si dhe diferenca midis yield-eve të bonove të thesarit 1-mujore dhe 3-mujore (rreth 3.4% kundrejt rreth 5.1%) duke u zgjeruar . Kohët e fundit investitorët kanë kërkuar bono thesari 1-mujore që maturohen përpara shterimit të parashikuar të fondeve të qeverisë, duke bërë që çmimi i bonove 1-mujore të rritet dhe yield-i i tyre të bjerë.

Nga pikëpamja teknike, Bitcoin ka përjetuar një tërheqje të vogël nga maja e saj lokale prej rreth 31,000 dollarësh dhe që atëherë ka testuar mesataren lëvizëse 50-ditore përpara se të rifitojë një moment rritës. Në rast të një tërheqjeje tjetër, tregtarët ka të ngjarë të shikojnë që mesatarja lëvizëse 50-ditore të shërbejë si mbështetje edhe një herë. MA9 dhe MA50 gjithashtu kanë filluar të konvergojnë, me një kalim të mundshëm të MA9 nën MA50 i pashmangshëm. Ky do të ishte një sinjal bearish. Kur MA9 kaloi më parë mbi MA50, Bitcoin fitoi vrull të konsiderueshëm, duke nënvizuar rëndësinë e një kalimi të mundshëm të MA9 nën MA50.

Duke parë përpara, datat kryesore për monitorim përfshijnë 3 dhe 4 maj, kur është planifikuar takimi i ardhshëm i FOMC. Rezerva Federale ka lënë të kuptohet tashmë për një rritje të mëtejshme prej 25 pikësh bazë, të cilën tregu ka të ngjarë ta ketë vlerësuar. Megjithatë, këshillohet që të tregohet kujdes, pasi Fed mund të ndërmarrë veprime të papritura gjatë këtij takimi.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.