Tregtim i automatizuar i kriptove

Dita e Runes

Kur po e lexoni këtë, përgjysmimi i katërt i Bitcoin është i afërt. Shpërblimi që minatorët do të marrin për çdo bllok çdo 10 minuta do të bjerë nga 6.25 Bitcoin në 3.125 Bitcoin. Bitcoin s Përgjysmimi do të rezultojë në një reduktim të furnizimit vjetor të Bitcoin nga 1.6% në 0.8%. Por ky përgjysmim do të sjellë edhe nisjen e protokolli i shumëpritur dhe standardi Bitcoin Token "Runes". Runes lejon krijimin dhe tregtimin e altcoins në Bitcoin. Ndryshe nga Ordinalet, të cilat në thelb janë NFT në Bitcoin, Runet janë tokena plotësisht të këmbyeshëm. Kjo mundëson një përdorim të ri të madh mbi vlerën e tregut prej 1.2 trilion dollarësh të Bitcoin. Ai gjithashtu siguron një nxitje për të ardhurat e minatorëve të Bitcoin pasi tarifat e transaksionit duhet të rriten.

A do të mjaftojë kjo për të hequr tregun nga rënia aktuale? Që kur arriti një nivel të ri të të gjitha kohërave në mes të marsit, Bitcoin ka qenë në trend. Nervozizmi i tregtarit u shfaq kur lajmet për lëshimin e raketës së Iranit kundër Izraelit rezultuan në një përplasje të shpejtë prej 10%, e cila fshiu miliarda në pozicionet e levave në minuta. Ishte ngjarja e vetme më e madhe e likuidimit në historinë e Bitcoin. Tregtarët po vënë bast për një rënie, por me pak bindje. Askush nuk dëshiron të humbasë një tubim pas përgjysmimit. Drejtimi, të paktën tani për tani, mbetet po aq i paqartë sa dy javë më parë. Mundësia për të vënë bast në një kategori të tërë monedhash të reja mbi Bitcoin mund të jetë emocionuese. Gjithashtu, mund të kompensojë minatorët për humbjen e emetimeve të Bitcoin. Presioni i minatorit për të shitur Bitcoin për të qëndruar në det do të ishte më i vogël.

Edhe një ndarje nën 60 mijë dollarë nuk do të nënkuptonte një fund të menjëhershëm të tregut të demit. Pas verës DeFi 2020, tregjet morën një frymë vetëm për t'u grumbulluar në nivele të reja më të larta në vitin 2021. Rënia e çmimeve është normale në tregjet Crypto bull. Si do të reagojnë mbajtësit e rinj të Bitcoin ETF ndaj paqëndrueshmërisë? Kjo do të jetë një variabël i ri në këtë cikël. Megjithatë, të paktën disa nga fondet më të mëdha që sapo kanë hyrë në treg falë ETF-së do të jenë të vetëdijshëm për historinë e çmimeve të Bitcoin. Ata nuk kanë gjasa të dalin në shenjën e parë të stresit.

Sido që të shkojnë tregjet nga këtu, kjo është gjithashtu një mundësi për të bërë një hap prapa dhe për të vlerësuar se sa larg kanë arritur Bitcoin dhe industria. Ne festojmë përgjysmimin e katërt të Bitcoin me Bitcoin një aktiv trilion dollarësh, ETF të promovuara nga menaxherët më të mëdhenj të aseteve në botë dhe Bitcoin të mbajtur në bilancet e shteteve kombëtare. Këto në vetvete janë arritje, vetëm shumë pak do ta kishin menduar të mundshme. Dhe ne sapo kemi filluar!