Tregtim i automatizuar i kriptove

Kriptimi i ditës së tregtimit

Një mënyrë e sigurt për të fituar para nga monedhat dixhitale është duke marrë pjesë në tregtimin ditor të kriptove. Nëse ju jeni ende për t'u bashkuar, nuk është shumë vonë. Këtu është gjithçka që duhet të dini për këtë formë të tregtimit të kriptove.

Sipas një studimi të bërë në vitin 2020, madhësia e tregut të kriptomonedhave u vlerësua të ishte 1.49 miliardë dollarë dhe pritet të arrijë në 4.94 miliardë dollarë deri në vitin 2030. Shkalla e rritjes eksponenciale prej 12.8 nga 2021 në 2030 do të jetë për shkak të rritjes së adoptimit të kriptove ekzistuese dhe krijimit të të rejave.

Çfarë është Tregtimi Ditor?

Tregtimi ditor është një strategji afatshkurtër që përfshin blerjen dhe shitjen e kriptomonedhave në të njëjtën ditë. Konsiderohet shumë i rrezikshëm për shkak të paqëndrueshmërisë së lartë në treg. 

Për të pasur sukses në tregtimin ditor të kriptove, ju duhet të keni një njohuri të gjerë të tregut global të kriptomonedhave dhe teknologjisë blockchain. Ky informacion do t'ju ndihmojë të merrni vendime të informuara. Dallimi kryesor midis tregtimit ditor të kriptove dhe tregtimit tradicional është se kjo e fundit mbështetet në performancën afatgjatë të kriptomonedhës së zgjedhur.

Nga ana tjetër, ditën që tregtarët e kriptove shfrytëzojnë mundësitë e menjëhershme të fitimit. Të dish se kur të blesh ose të shesësh një aset kripto nuk është e lehtë sepse duhen marrë parasysh disa faktorë. 

Për fat të mirë, ka shumë mjete dhe burime në internet që mund t'i përdorni për të rritur normat tuaja të suksesit, të tilla si ekranet dhe softueri simulator tregtimi. 

Tregtim Ditore Vs Tregtim Swing

Tregtimi i kriptove ditore përfshin analiza të gjera teknike dhe sisteme grafiku për të vendosur tregti afatshkurtra. Rekomandohet të kaloni kohë duke studiuar se si funksionojnë sistemet e grafikëve për të zvogëluar rrezikun e humbjes së parave. 

Tregtimi në lëvizje është një tjetër strategji popullore ku tregtarët përfitojnë nga ndryshimet e çmimeve në një kornizë kohore të shkurtër dhe të mesme. Qëllimi është të identifikoni dhe të përfitoni nga luhatjet në çmimet e kriptove. Vini re se lëkundje të tilla mund të zgjasin për ditë, javë dhe madje edhe muaj. 

Ekzistojnë dy lloje kryesore të lëkundjeve, përkatësisht:

  • Swing Highs – Kjo është kur tregu i kriptove arrin kulmin përpara se të kthehet prapa. Është një mundësi e shkëlqyer për një tregti afatshkurtër.
  • Swing Lows – Kjo është kur tregu ulet dhe pastaj kthehet prapa. Ju mund ta përdorni këtë ndryshim në treg për të bërë një tregti të gjatë.

Sipas ekspertëve, asetet më të mira të kriptos për tregtimin swing janë Binance Coin, Ethereum dhe Bitcoin. Ky vlerësim bazohet në faktin se të treja kanë kapitalizimin më të madh të tregut në krahasim me monedhat e tjera dixhitale. Rrjedhimisht, ato janë kriptomat më likuide në treg.

Le të ndërrojmë ingranazhet dhe të diskutojmë strategjitë më të mira të tregtimit të kriptove. 

Strategjitë më të mira të tregtimit të kriptove

  1. Kapni luhatjen e çmimeve

Kjo strategji e lëkundjes synon identifikimin ose "kapjen" e një ndryshimi çmimi në një treg në trend të kriptove. Ju hyni në tregti pas një tërheqjeje. Pika e fitimit duhet të vendoset pak përpara se luhatja e tregut të arrijë majat, ndërsa ndalesa e humbjes duhet të jetë nën pozicionin e ulët të qiririt. 

  1. Mesatarja Moving Kruese

Qëllimi kryesor i kësaj strategjie është të fitojë para nga fitimet e vogla dhe të zvogëlojë rrezikun e anës së keqe. Ju mund ta bëni këtë duke hapur dhe mbyllur tregtinë shpesh. Në përpjekje për të reduktuar rrezikun, tregtimet mbyllen në një ditë të vetme; Kështu, kushtet e tregut nuk ndikojnë ndjeshëm në ecurinë e përgjithshme të sistemit të tregtimit. 

Me pak fjalë, tregtarët synojnë të identifikojnë asetet e kriptove në një prirje rënëse, por parashikohet të rriten. Objektivi nuk është marrja e fitimeve maksimale, por një fitim minimal dhe kalimi në mundësinë tjetër të disponueshme.

  1. Scalping RSI me shumë kornizë kohore

E panjohur për shumicën e atyre që tregtojnë kriptomat ditore është se të gjitha uljet nuk janë të njëjta dhe kështu nuk duhet të interpretohen të gjitha në të njëjtën mënyrë. Scalping RSI me kornizë shumë-kohore përfshin blerjen e një aktivi kripto-zhytës që mund të mbetet në një pozicion humbjeje për ditë të tëra duke mos treguar shenja dobësie. Marzhet e fitimit janë zakonisht të larta nëse aktivi rikuperohet nga rënia dhe shkon lart.

  1. Grid Trading 

E thënë thjesht, kjo është një strategji që përfshin blerjen dhe shitjen e aseteve kripto në intervale specifike çmimesh. Kur hyni në tregti, këto intervale vendosen dhe ju do të përfitoni nga luhatjet e çmimeve në tregjet anash.

Zakonisht, urdhrat e blerjes vendosen në mënyrë strategjike nën çmimin aktual të zgjedhur të kriptos. Nga ana tjetër, urdhrat e shitjes pozicionohen mbi çmimin aktual. 

Si të menaxhoni rrezikun kur tregtoni kripto

Vlerësoni mundësinë e humbjes

Përpara se të hyni në një tregtim ditor të kriptove, vendosni sasinë e parave që mund të përballoni të humbni nëse tregtia shkon kundër parashikimit tuaj. Për fillestarët, përqindja e rrezikut duhet të jetë 1% ose më pak ndërsa mësojnë litarët. Mbajtja e përqindjes së ulët gjithashtu ndihmon në maksimizimin e kapitalit të disponueshëm dhe minimizimin e tërheqjeve.

Diversifikoni portofolin tuaj

Përveç analizimit të tregut, diversifikimi i portofolit tuaj do të paraqesë më shumë mundësi dhe më shumë ulje të rrezikut. Meqenëse tregu i kriptove është dinamik, të kesh një strategji të larmishme tregtare do të ndihmojë në zvogëlimin e humbjeve të shkaktuara në një aktiv kripto me një fitim të bërë nga një tregti tjetër e aseteve.

Rrjedhimisht, diversifikimi krijon një profil të balancuar rreziku që do t'ju ndihmojë të merrni fitime maksimale në afat të gjatë. 

Studioni gjendjen e tregut

Një gabim që bëjnë tregtarët fillestarë të kriptove është hyrja në tregti duke përdorur para të vërteta (dhe shumë prej tyre) përpara se të studiojnë kushtet e tregut dhe të mësojnë se si funksionon platforma e tregtimit. Jini ndryshe duke marrë kohë për të hulumtuar gjerësisht tregun tuaj të dëshiruar përpara se të futeni në të për të zvogëluar rrezikun e pësimit të humbjeve.

Për shembull, një aktiv kripto me performancë të dobët që tregtohet gjerësisht mund të rikthehet kur pritet më pak. Investimi në një aktiv të tillë kur çmimi është i ulët mund të rrisë ndjeshëm bankrollin tuaj nëse ai rikthehet.

Gjëja kryesore është që ju duhet të studioni gjerësisht tregun përpara se të hyni në një tregti. Prisni më të mirën dhe bëni një plan se si të riktheheni nëse tregu nuk funksionon siç prisnit.

Mendime përfundimtare

Tregtimi i kriptomonedhave ditore është një mënyrë unike për të përfituar nga tregu fitimprurës dhe fitimprurës i kriptomonedhave. Identifikoni mjetet që mund të përdorni për të studiuar tregun përpara se të hyni në një tregti për të zvogëluar rrezikun e pësuar humbje. Më e rëndësishmja, buxhetoni në përputhje me rrethanat për të shmangur shpenzimet më shumë sesa mund të përballoni të humbni.