Tregtim i automatizuar i kriptove

Deshifrimi i Shifrave

Në një botë financiare ku çdo dhjetor ka rëndësi, tregjet e sotme duken të patrazuar, duke shfaqur një qëndrim të qetë mes një sulmi të lajmeve ekonomike. Në një dorë, Bitcoin ka bërë hapa mbresëlënës ditët e fundit, duke i bërë jehonë ndjenjës së tregtarëve teksa ata lundrojnë përmes një raporti disi të përzier të inflacionit në SHBA. Me Titullin e Indeksit të Çmimeve të Konsumit (IÇK) duke u rritur me 3.7% në vit në gusht—duke tejkaluar mezi parashikimet me një të dhjetën e pikës së përqindjes—rrëfimi është kompleks. Dhe ndërsa CPI bazë, i zhveshur nga çmimet shpesh të paqëndrueshme të ushqimit dhe energjisë, u rrit me 4.3%, ai e bëri këtë në përputhje me shifrën e parashikuar. Pavarësisht nuancave brenda të dhënave të IÇK-së, konsensusi i tregut tregon ulje të pritjeve për shtrëngim të mëtejshëm monetar. Në fakt, shanset për rritjen e normave të Fed në javën e ardhshme janë ulur në 3% pas publikimit të fundit të CPI me një pauzë që tani shihet si rezultati më i mundshëm. Një pikë e rëndësishme për t'u theksuar këtu është teoria e natyrshme "Efekti i vonesës" mbi normat e interesit dhe recesionet. Ndryshe nga supozimet e përhapura, recesionet nuk priren të shkaktojnë njëkohësisht me rritjen e normës së Rezervës Federale. Pika e vërtetë e kthesës është kur fillojnë uljet e normave, një ngjarje që është ende në horizont.

Në lajme të tjera, FTX, aktualisht një lojtar dominues në sferën e kriptos, së fundmi ka paraqitur një propozim të përditësuar në gjykatën e falimentimit, duke synuar kryesisht të përcaktojë udhëzime të reja për shitjen dhe transferimin e aktiveve dixhitale. Kjo lëvizje shënon një fazë të rëndësishme për FTX, pasi miratimi për likuidimin e aktiveve të rikuperuara pas rrëzimit mund të materializohet së shpejti. Për tregtarët, kjo është thelbësore për t'u vëzhguar pasi mund të sjellë presion të shtuar të shitjes në javët në vijim.

Nga pikëpamja teknike, Bitcoin kohët e fundit ka arritur të mbyllë një qiri ditor mbi rezistencën prej 26.2 mijë dollarësh, një nivel që u përpoq ta kalonte javët e fundit. Mbajtja e mbylljeve ditore mbi këtë shenjë është thelbësore, pasi rënia më poshtë mund të çojë në një rënie drejt zonës së kërkesës 25 mijë dollarë. Veçanërisht, MACD ka ruajtur një prirje rritëse gjatë javëve të fundit, gjë që mund të hapë rrugën drejt niveleve të ardhshme kryesore të rezistencës në 26.6K $ dhe 28.2K $.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.