Kripto me të ardhura pasive
Tregtim i automatizuar i kriptove

Fitimi i të ardhurave pasive me kriptomonedha

Të gjithë duhet të dinë se si t'i vënë paratë e tyre në punë dhe të kesh të ardhura pasive është thelbësore për rritjen e pasurisë. Pyetja është: Si mund të fitoj të ardhura pasive me kriptomonedha?

Shumë sugjerojnë se mënyra më e mirë për të fituar të ardhura pasive është blerja e një prone dhe dhënia me qira e saj. Sugjerime të tjera do të ishin të investoni në aksione që ju paguajnë dividentë. Këto strategji mund të funksionojnë për shumë njerëz, por gjithashtu mund të duken komplekse, kërkojnë që ju të keni kapital të madh për të investuar ose t'ju detyrojnë të përdorni agjentët e aksioneve.

Fitimi i të ardhurave përmes aksioneve

Teknologjia Blockchain ka filluar të mundësojë mënyra të ndryshme për njerëzit e rregullt për të fituar të ardhura pasive në anën tjetër. Çfarë po e bën të mundur? Aksioni!

Aksioni do të thotë të mbyllësh kriptomonedhën tënde në një portofol specifik dhe të paguhesh shpërblime për ta bërë këtë, ngjashëm me të paturit e një llogarie kursimi. Dallimi është se paratë nuk largohen nga llogaria juaj, shumë shkëmbime ose kuleta ofrojnë këtë shërbim pa ju detyruar të hiqni dorë nga zotërimi i kriptos suaj. Është i kyçur në portofolin tuaj, në të cilin vetëm ju keni akses. 

Nga ana teknologjike, staking është një sistem që lejon pjesëmarrësit në një Blockchain të vërtetojnë transaksionet. Ngjashëm me sistemet e konsensusit të Dëshmisë së Punës, të njohura më së miri nga 'minimi' i kompjuterëve për Bitcoin, Prova e Aksionit (PoS) i lejon përdoruesit të ndihmojnë në gjetjen e konsensusit mbi një gjendje, siç është bilanci total i të gjitha monedhave në sistem, brenda një Blockchain.

Në vend që të angazhojë fuqi të vlefshme kompjuterike, përdoruesi angazhon monedhat e tij dhe për këtë arsye ka, nëpërmjet "pjesës" së tij, "skin-in-the-game" të cilën algoritmet prapa Blockchains përkatëse që mbështeten në sistemet PoS e përdorin për të gjetur konsensus. Ashtu si minatorët e Bitcoin marrin një shpërblim në Bitcoin për vërtetimin e blloqeve të reja në zinxhir, 'Stakers' PoS marrin një shpërblim duke mbajtur thjesht një sasi të caktuar monedhash. Shembuj të mirë për Blockchains PoS janë EOS, Tezos, Neo, Zilliqa dhe së shpejti edhe Ethereum si pjesë e lëvizjes së tyre në Eth 2.0.

Mënyra më e lehtë për të aksioneve

Ju mund të vendosni monedhat tuaja në disa faqe interneti dhe shkëmbime. Në shumicën e rasteve, ju do të jeni në gjendje të vendosni monedhat tuaja direkt nga portofoli juaj kripto. Përndryshe, shumë shkëmbime ofrojnë shërbime të aksioneve për përdoruesit e tyre. Binance Staking ju lejon të fitoni shpërblime në një mënyrë të thjeshtë, gjithçka që duhet të bëni është të mbani monedhat tuaja në bursë. Aksioni në shkëmbime ka avantazhet e veta, mund të grumbulloni dhe të aksiononi në të njëjtën kohë pa transaksione të shtuara, nuk keni nevojë të kaloni përmes një aplikacioni DeFi dhe të krijoni një llogari të veçantë për të aksionuar, thjesht mund ta bëni këtë në shkëmbimin tuaj.

Jo të gjitha shkëmbimet e ofrojnë këtë veçori, megjithatë, shkëmbimet si p.sh Binance okx bëjnë. Kjo listë paraqet monedhat që mund të vendosni lehtësisht në Binance.

Çdo monedhë mund t'ju japë një shpërblim të ndryshëm për vendosjen e basteve, kjo varet kryesisht nga vetë projekti dhe shpërblimet që ata japin në këmbim të vendosjes. Procesi është mjaft i lehtë, por Coinrule e bën edhe më të lehtë!

Staking Me Coinrule

Ka një sërë rregullash që ofrohen që mund t'ju ndihmojnë të grumbulloni monedha që mund të vendosen. Kjo është kryesisht duke marrë rregullat dhe teoritë konvencionale dhe duke i zbatuar ato në monedha që mund të vendosen në këmbim të të ardhurave pasive. 

Qëllimi kryesor që duhet të keni kur përpiqeni të fitoni të ardhura pasive me kriptovaluta është rritja e numrit të monedhave që mbani që mund të vendosen. Për ta bërë këtë, ju ose mund të blini më shumë monedha, ose mund të zbatoni rregullat Coinrule që ju lejojnë të grumbulloni monedha gjatë uljeve. 

Akumuloni Crypto me Coinrule

Rregulli i mëposhtëm përpiqet të grumbullojë Rrjetin Kyber (KNC) gjatë uljeve. Koncepti pas kësaj është se kur çmimi i monedhës bie, ju mund të përfitoni nga një rregull që e shet atë për ta blerë atë në një nivel më të ulët. Kjo strategji synon të rrisë numrin e argumenteve.

Për të shmangur humbjen e një përmbysjeje të hershme të trendit, pjesa e dytë e strategjisë i blen monedhat, pavarësisht nëse çmimi rritet ose ulet sipas kufijve të caktuar. Dy kushtet pas operatorit "Dhe Pastaj" funksionojnë kryesisht si fitim dhe ndalim i humbjes në tregti.

Kjo qasje përpiqet të akumulojë KNC me një përpjekje për të zbutur rrezikun dhe për të vazhduar të rrisë vlerën e portofolit. 

Me rritjen e sasisë së KNC-së që mbani, rriten edhe shpërblimet e aksioneve që merrni. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbani në mend se vendosja e basteve kërkon që t'i keni monedhat në shkëmbim dhe të mos i lëvizni ato. Kështu, është e dobishme të zbatoni këtë rregull specifik vetëm me një pjesë të fondeve tuaja të KNC për të vazhduar marrjen e shpërblimeve për monedhat e tjera. Siç mund ta shihni më poshtë, grafiku tregon pikat në kohë në të cilat rregulli do të ekzekutojë tregti, si për të blerë ashtu edhe për të shitur, për të përfituar nga uljet e çmimeve dhe për të rritur zotërimin tuaj në një monedhë specifike.

Po sikur të mos zotëroni ende ndonjë kripto të aksioneve?

Nëse nuk mbani monedha që mund të grumbullohen, një qasje tjetër është blerja e kriptove dhe grumbullimi i tyre me kalimin e kohës. Mënyra më efikase për ta bërë këtë do të ishte përdorimi i Metoda mesatare e kostos së dollarit (DCA).. DCA përfshin blerjen e sasive të vogla të kriptove në baza të rregullta, ku nuk ndikoheni nga ndryshimet në çmim sepse çdo rritje ose ulje çmimi do të anulojë njëri-tjetrin përfundimisht. Për më tepër, ju do të merrni stimuj për mbajtjen e monedhës, dhe ato rriten me rritjen e sasisë që mbani.

Këtu është një shembull se si mund të ndryshoni kohën dhe shumën për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

Në fund të ditës, pavarësisht nga qasja që përdorni, fitimi i të ardhurave pasive me kriptovaluta mund t'i shtojë vlerë të konsiderueshme aseteve tuaja në këtë kohë dhe epokë. Bërja e parave tuaja të funksionojnë për ju është hapi i parë për të rritur pasurinë tuaj dhe kriptovalutat e kanë lehtësuar këtë në një mënyrë unike.

DISCLAIMER

Unë nuk jam analist apo këshilltar investimi dhe asgjë në këtë artikull nuk përbën këshilla investimi. Gjithçka që unë jap këtu është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në postimin tim duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Unë nuk mund të jem përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar duke u mbështetur në një informacion të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.