Tregtim i automatizuar i kriptove

ETH në Flux

Ethereum ka pasur disa javë shumë të trazuara. Për një, çmimi i tij më në fund është rritur. Pas muajsh të dobët kundrejt zinxhirëve me tregime të reja si Solana, Ethereum kishte filluar t'i afrohej në mënyrë të qëndrueshme Lartësisë së saj të Gjithë Kohës. Një nga nxitësit e eksitimit: Përmirësimi i Dencun u prezantua javën e kaluar. Përmirësimi uli kostot e transaksionit për Ethereum Layer 2, të tilla si Arbitrum, Base dhe Optimism. Kostot e transaksionit në Ethereum Layer 2 tani, në teori, mund të fillojnë të konkurrojnë me kostot e Solana. Popullariteti i vetë shtresës 2 të Coinbase, Base, u rrit ndjeshëm gjatë javës së kaluar, madje duke shkaktuar një ndërprerje të portofolit inteligjent të Coinbase.

Një tjetër lajm pozitiv është emocioni rreth një ETF të mundshëm Ethereum. Një nga aplikantët, Fidelity, ka shtuar Ethereum staking në aplikacionin e tij ETF. Nëse SEC pranon aksionet, atëherë fondet që aksionet do të jenë në gjendje të mos paguajnë asnjë tarifë për ETF-të e tyre Ethereum. Ata më pas do të zbrisnin rendimentin e aksioneve nga kthimi i fondit. Kjo do të ishte një punë e madhe. Megjithatë, shanset për një miratim ETF në maj po bien shpejt.

Kjo vjen në vazhdën e lajmit të keq: SEC ka lëshuar fletëthirrje për kompanitë e kriptove, duke përfshirë Fondacionin Ethereum. Është e qartë se organizata e sheh atë shansi i fundit për të rivendosur financat e decentralizuara në kutinë po afrohet. Çështja sillet kryesisht rreth kalimit të Ethereum në një algoritëm konsensusi "Proof-of Stake" i cili, me sa duket, e bën atë më shumë të ngjashme me një kontratë investimi dhe për rrjedhojë me një vlerë. Për fat të mirë, SEC ka një histori të dobët kur bëhet fjalë për marrjen e kompanive të kriptove në gjykatë. gjithsesi, kjo ka pakësuar disi entuziazmin e tregut.

Por në atë që është ndoshta lajmi më emocionues afatgjatë për Ethereum, BlackRock depozitoi një dokument në SEC të enjten e kaluar për një Fond Institucional të Likuiditetit Dixhital të quajtur BUIDL. Securitize do të veprojë si ndërmjetësi i fondit. Strategjia e investimit të fondeve është investimi në aktive të tokenizuara në Ethereum. Portofoli i fondit në blockchain Ethereum mban 100 milionë USDC në dispozicion për investim. Aktualisht, nuk ka asnjë informacion të disponueshëm për investimet e sakta që do të ndodhin brenda ekosistemit Ethereum. Por fakti që firma më e madhe e menaxhimit të aseteve në botë hap hapur një fond në zinxhir është jashtëzakonisht pozitive.

Çmimi i Ethereum ka lëvizur lart e poshtë së bashku me lajmet gjatë javëve të fundit. A ka ende shpresë se afati i ETF në maj do të përmbushet me rekordin pothuajse të përsosur të miratimit të ETF të BlackRock dhe BUIDL duke u nisur në Ethereum? Nëse po, prisni që Ethereum të shkojë direkt në Hënë. Sido që të jetë, do ta zbulojmë pas 63 ditësh.