Tregtim i automatizuar i kriptove

ETH është koha?

Është e rrallë që kjo kolonë të fillojë me një tabelë të Ethereum. Në pamje të parë, tani duket se është një kohë edhe më e çuditshme për ta bërë këtë. Ndërsa BTC ka parë një rritje > 2 herë dhe projekte si Solana u rritën shumëfish, ETH u dallua si e ashtuquajtura 'monedha më e urryer' e ciklit deri më tani. Megjithatë, duket se koha që kjo narrativë të ndryshojë po afrohet me shpejtësi.

Katër drejtues kryesorë dallohen. Para së gjithash, afati i ETH ETF për SEC po vjen. Megjithëse SEC vonoi vendimin e saj për aplikimin e BlackRock, rregullatori i tregjeve financiare të SHBA-së do të duhet të marrë vendimin e tij deri në fund të majit. Duke pasur parasysh që u deshën vite BTC derisa të vendosej përfundimisht një ETF, një miratim nuk është i garantuar. Por vetëm spekulimet duhet të garantojnë eksitim.

Megjithatë, në një nivel më themelor, afatgjatë, ETH ka qenë një aktiv deflacionist që nga bashkimi dhe kalimi në Prova e Aksioneve. Më shumë ETH digjet gjatë transaksioneve sesa krijohet përmes emetimit. Ethereum gjithashtu hiqet nga furnizimi qarkullues në mënyra të tjera: Ndërsa tregimi i 'rimarrjes' po nxehet, mbi 4 miliardë dollarë ETH është mbyllur në protokolle të tilla si Eigenlayer për të fituar rendiment shtesë në këmbim të shtrirjes së sigurisë së Ethereum në zinxhirë të tjerë. Më shumë ETH mbyllet në Bridges, Layer 2, si kolateral etj. Një kërkesë në rritje për ETH po përballet me një mungesë në rritje të ofertës. Eshtë e panevojshme të thuhet se si protokoll, Ethereum është shumë fitimprurës. Projekte të ndryshme, tregtarë dhe pjesëmarrës të përgjithshëm të rrjetit që paguajnë për 'hapësirën e bllokut' sjellin 2.4 miliardë dollarë fitim vjetor. Në një industri që nuk njihet për baza të forta, këto shifra janë të vështira për t'u argumentuar.

Çfarë do të thotë kjo për perspektivën afatshkurtër dhe afatmesme të Ethereum? Si tregtarë nuk jemi në lojën e parashikimeve, ne jemi në lojën e probabiliteteve. Ngjarjet e papritura mund të ndodhin përballë rrezikut makro më të gjerë të tregut ose një vendimi të papritur nga SEC për të shpallur ETH një vlerë. Por, duke përjashtuar çdo surprizë të paparashikuar, perspektiva është e fortë.