Parashikimi i çmimit Ethereum
Tregtim i automatizuar i kriptove

Parashikimi i çmimit të Ethereum – Çfarë duhet të presësh deri në vitin 2030

A jam shumë vonë? Kjo është ajo që çdo investitor i ri i kriptove po pyet në vitin 2021 pas një tregu spektakolar të rritjes që e shtyu çmimin e shumë monedhave më të larta me më shumë se 10 herë në më pak se një vit. Për t'iu përgjigjur më mirë kësaj pyetjeje, së pari, duhet të kuptojmë se ku mund të shkojë çmimi i kriptomonedhave. Në veçanti, ne do të përpiqemi të formulojmë një parashikim të çmimit të Ethereum për dhjetë vitet e ardhshme.

Ethereum është kriptomonedha e dytë më e madhe për nga kapitali i tregut pas Bitcoin. Me mbështetjen mbresëlënëse të komunitetit dhe teknologjinë e jashtëzakonshme të blockchain, e ardhmja e Ethereum duket e ndritshme. Ideja e Ethereum u prezantua në vitin 2013 nga Vitalik Buterin. Së bashku me bashkëthemeluesit e tij, duke përfshirë themeluesin e Cardano, Charles Hoskinson dhe themeluesin e Consensys, Joe Lubin, Buterin nisi një fushatë crowdfunding në 2014 kur ata shitën tokenin vendas të Ethereum përmes një ICO (Ofrimi Fillestar i Monedhave). Deri në fund të ICO-së, ekipi i Ethereum kishte mbledhur rreth 17 milionë dollarë amerikanë.

Që nga viti 2014, vlera e rrjetit Ethereum është rritur në mbi 300 miliardë dollarë. Ndërsa protokollet e tjera përpiqen të zëvendësojnë Ethereum, është ende një nga platformat më të fuqishme dhe më të njohura të Kontratës Smart të Blockchain. Vlera e tij vjen kryesisht nga qindra aplikacione të ndryshme që funksionojnë në krye të tij. Nëse jeni të interesuar për këtë platformë kripto dhe dëshironi të dini rreth parashikimit të çmimit të Ethereum deri në vitin 2030, ky artikull është për ju.

Çmimi Ethereum që nga viti 2015

Mjedisi aktual

Projektet DeFi në Ethereum kanë mbledhur miliarda në 'Total Value Locked' (TVL) dhe interesin e investitorëve institucionalë. Njerëzit zgjedhin rrjetin Ethereum për të ndërtuar dhe investuar për shkak të komunitetit të tij të fortë dhe shumë rasteve praktike të përdorimit. Aplikacionet e decentralizuara të financave të ndërtuara në blockchain Ethereum u lejojnë përdoruesve të marrin hua, të huazojnë fonde, të ofrojnë likuiditet si krijues të tregut, të aksioneve, të dërgojnë, të paguajnë dhe madje të blejnë sigurime, të gjitha në një mënyrë miqësore ndaj privatësisë, plotësisht të decentralizuar. Projektet DeFi kanë hequr nevojën për palë ndërmjetëse si ndërmjetësit dhe bankat në shumë transaksione dhe i lejojnë përdoruesit të fitojnë të ardhura pasive në mënyra të ndryshme.

vlera totale e kyçur në DeFi

Projektet DeFi janë një katalizator i jashtëzakonshëm rritës që ka ndihmuar në rritjen e çmimit të Ethereum. Platforma aktualisht pret mbi 200,000 argumente ERC dhe fuqizon shumë lloje të tjera kriptomonedhash vetëm përmes DeFi. 

Pavarësisht rritjes së Blockchains konkurruese të kontratave inteligjente si Solana ose Avalanche, ekosistemi i Ethereum sot është ende sinonim i financave të decentralizuara. Shumë do të argumentonin se për shkak të komunitetit të fortë të platformës, ekzekutimit të mijëra kontratave inteligjente dhe transaksioneve vjetore në triliona dollarë, Ethereum ka vlerë të brendshme. Në maj të vitit 2021, çmimi i Ethereum u rrit me 180 për qind, kur filloi një garë me rritje. Ajo arriti vlerën e saj të lartë të të gjitha kohërave, e cila ishte 4,174 dollarë për monedhë. 

Skenarët e së Ardhmes

Skenarët e ardhshëm të Ethereum janë gjithashtu premtues për shkak të planeve aktuale dhe të ardhshme të zhvillimit. 

Ethereum 2.0

Zhvilluesit pas Ethereum janë duke punuar në gjeneratën e dytë të platformës të njohur si Ethereum 2.0. Ai do të dalë së shpejti dhe synon të zgjidhë problemet me të cilat përballet platforma aktualisht, të cilat janë:

  • Shkallueshmëria e transaksionit
  • Qëndrueshmëria
  • Hapësirë ​​në disk

Përmirësimi do të ndryshojë mekanizmin e konsensusit të platformës nga Prova e Punës në Prova e Aksionit dhe, në një fazë të mëvonshme, do të prezantojë gjithashtu teknologjinë e ndarjes. Aktualisht, Blockchain Ethereum mund të arrijë të kryejë vetëm rreth 30 transaksione në sekondë. Me përdorimin e lartë aktual, kostot e gazit kanë kaluar edhe në çati. Thuhet se Ethereum 2.0 do të jetë në gjendje të kryejë 100,000 transaksione në sekondë. Me këto pika në mendje, ka pasur parashikime se monedha mund të arrijë në 10,000 dollarë amerikanë deri në vitin 2025.

Ethereum 2.0 tashmë po shoqërohet nga të ashtuquajturat zgjidhje të shkallëzimit të shtresës së dytë për Ethereum. Platformat si Polygon, Optimism, Arbitrum, Fantom, Starkware dhe të tjera përdorin teknologji si Sidechains, Roll-ups dhe Zero-Knowledge Proofs për të lejuar transaksione të shpejta dhe të lira që janë ende të lidhura me ekosistemin ose blockchain Ethereum. Këto teknologji ose përdorin 'sigurinë e përbashkët' duke përfituar nga nyjet e shumta të Ethereum ose përdorin infrastrukturën e tyre të nyjeve, si në rastin e Polygon, për të vërtetuar transaksionet. 

Miratimi i DeFi

Nëse nuk e dini tashmë, institucionet në mbarë botën po hyjnë në botën e DeFi dhe po miratojnë protokolle të decentralizuara për shkak të përfitimeve të tyre të shumta. Sipas Yahoo Finance, industria e financave të decentralizuara është rritur me 20 herë në vetëm 11 muaj. Vlera totale e bllokuar është shumëzuar me tetë herë që nga fillimi i vitit 2020 në mbi 80 miliardë dollarë sot, sipas Pulsi DeFi. Ai ka tërhequr dhjetëra miliona përdorues individualë në të gjithë globin, si dhe organizata kryesore financiare. Që nga tremujori i parë i vitit 2021, kompani të shumta me famë botërore si Mitsubishi UFJ Financial Group, Citigroup, HSBC, Barclays, JP Morgan, SBI Holdings, Signature Bank dhe më shumë po punojnë në projekte të lidhura me blockchain. Ndërkohë, VISA po përdor blockchain Ethereum për të shlyer transaksionet në USDC Stablecoin. 

Organizatat private dhe disa institute qeveritare po miratojnë gjithashtu monedhat dixhitale dhe teknologjinë blockchain për shkak të mundësive që ato sjellin në tryezë. 

  • Njëzet e tre organe ndërkombëtare dhe qeveritare, duke përfshirë Bankën Qendrore Evropiane, Japoninë, Singaporin, Francën dhe Australinë, kanë nisur tashmë projektet e tyre pilot. Banka Evropiane e Investimeve përdori Blockchain Ethereum për të emetuar obligacione. 
  • Qeveria e 13 vendeve anembanë globit, duke përfshirë Hong Kongun, Kinën dhe Brazilin, janë në mes të zhvillimit. 
  • Qeveria e 24 vendeve, duke përfshirë Kanadanë, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, po kryejnë punë kërkimore në mënyrë aktive për Monedhat Dixhitale të Bankës Qendrore. 

Ndërsa qeveritë mund të zgjedhin të përdorin teknologjinë e tyre Blockchain në vend që të mbështeten në Ethereum, mesazhi më i gjerë është se teknologjia po miratohet. Batica në rritje mund t'i ngrinte të gjitha varkat edhe më tej.

Korporatat që shpërndajnë fonde rezervë në Ethereum

Ethereum gjithashtu ka filluar të shfaqet në bilancet e shumë kompanive, ashtu si Bitcoin. Përveç rezervave të korporatave, kompanitë po përdorin gjithashtu kriptomonedhën Ethereum si kapital qarkullues. Në fillim të këtij viti, Grupi CME (Chicago Mercantile Exchange) lançoi ETH Futures, i cili ofron mjete për të zbutur rrezikun e paqëndrueshmërisë për tregtarët institucionalë. Përveç kësaj, një aplikacion i mediave sociale dhe softuerëve, Meitu, i listuar gjithashtu në bursën e Hong Kongut, zbuloi se kishte blerë monedha Ether me vlerë rreth 22 milionë dollarë. 

Disa kompani kanë integruar gjithashtu aplikacione të bazuara në Ether, gjë që tregon vetëm shfaqjen e platformës. Ethereum vazhdon të ndikojë në bizneset dhe organizatat tërheqëse. Shfaqja e Etherit në bilancet e kompanive do të rritet pasi gjithnjë e më shumë kompani kanë filluar të përdorin aplikacione të decentralizuara. Ekipet dhe zhvilluesit e shumtë që punojnë në Ethereum vazhdimisht shtojnë përmirësime në kriptomonedhë për të lehtësuar proceset dixhitale. Më në fund do të shtojë një shtresë tjetër në propozimin e vlerës së Ethereum.

Me fjalë të thjeshta, Ethereum është bërë një lojë teknologjike, si dhe një depo me vlerë. Këto janë disa nga arsyet kryesore pse investitorët institucionalë po bëhen gjithnjë e më të interesuar për këtë platformë të decentralizuar.

Adoptimi i kriptomonedhave më të njohura, duke përfshirë Bitcoin dhe Ethereum, në Amerikën Qendrore, është në rritje. Panamaja ka prezantuar një projekt-ligj për legalizimin e Ethereum dhe Bitcoin dhe ka rreth 111 shtete të ndryshme në botë ku ligji njeh Ethereum. Për shembull, a ka deklaruar gjykata kineze Ethereum si pronë ligjore duke thënë se ka një vlerë ekonomike. El Salvadori ka prezantuar së fundmi Bitcoin si një kurs ligjor, megjithëse çmimi i Ethereum dhe Bitcoin ra në mënyrë dramatike në të njëjtën ditë të shpalljes. 

Parashikimi i çmimit ETH

Parashikimi i çmimit të ardhshëm të një kriptomonedhe është gjithmonë i ndërlikuar. Rritja e çmimit të Ethereum ndër vite ka ndjekur nga afër rritjen e aktivitetit të rrjetit. Ju mund ta vlerësoni aktivitetin për sa i përket transaksioneve dhe adresave aktive.

Numri i transaksioneve Ethereum kundrejt Çmimit

Në veçanti, një normë shumë e ngjashme rritjeje vlen si për adresat aktive ashtu edhe për çmimin ETH.

numri i adresave të Ethereum kundrejt çmimit

Pasi të identifikoni një nga shtytësit kryesorë për rritjen e çmimeve, bëhet më e lehtë të parashikohet çmimi në vitin 2030. Grafiku i mëposhtëm tregon dy skenarë.

E para supozon një rritje të ngadalësuar gjatë viteve. Adresat aktive janë rritur me 50% çdo vit që nga viti 2018. Parashikimi konservator i çmimit të Ethereum supozon se rritja ngadalësohet me 25% çdo vit deri në vitin 2030. Kjo e vendos çmimin e Ethereum diku rreth $ 20,000.

Nga ana tjetër, një parashikim më optimist i çmimit të Ethereum do të supozonte një rritje më shumë në përputhje me normën e adoptimit të internetit midis viteve 2000 dhe 2010. Llogaritja supozon një rritje prej 50% deri në vitin 2025 dhe 30% deri në vitin 2030. Kjo do të vendoste çmimi në veri të $ 50,000.

parashikimi i bazuar në rritjen e aktivitetit

Siç mund ta shihni, Blockchain Ethereum ka një potencial të paparë. Këto nuk janë as parashikimet më të larta të çmimeve për Ethereum. Dyzet e dy ekspertë të lartë dhe specialistë të kriptomonedhave vlerësohet se çmimi i Ethereum mund të arrijë në 71,000 dollarë deri në fund të vitit 2030. 

Cilido qoftë çmimi i Ethereum-it në vitin 2030, investimi në Ethereum dhe në kriptovalutat në përgjithësi përfaqëson ende një mundësi emocionuese me rrezik asimetrik si asnjë aset tjetër. Potencialet kthehen akoma më shumë sesa kompenson paqëndrueshmërinë dhe rrezikun e anës rënëse.  

Udhëtimi është ende i gjatë. Investoni në mënyrë të sigurt!


DISCLAIMER

Unë nuk jam analist apo këshilltar investimesh. Gjithçka që unë ofroj këtu në faqen e internetit është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në postimin tim duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Unë nuk mund të jem përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar duke u mbështetur në një informacion të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.