Nga kursimet bankare në një investim fitimprurës kripto me një strategji të automatizuar
Tregtim i automatizuar i kriptove

Nga kursimet bankare në një investim fitimprurës kripto me një strategji të automatizuar

Ndërsa bankat janë mjetet e kursimit më të aksesueshme për investitorin mesatar, ato paraqesin një rrezik potencial për sa i përket kostos oportune. Do të humbisni mundësinë për të rritur paratë tuaja sepse bankat ofrojnë shumë pak interes. Për fat të mirë, bërja e investimeve në kripto me një strategji të automatizuar do t'ju ndihmojë të transformoni përvojat tuaja tregtare dhe të mësoni se si të identifikoni tendencat dhe mundësitë fituese. 

Interesat mesatare të depozitave që nga viti 1984. Burimi: falimentoj

Përparimet në teknologjinë blockchain kanë siguruar që ju të mund të kaloni nga kursimet tradicionale të bankave në investime fitimprurëse në kripto. Kjo bën crypto një konkurrent i vërtetë afatgjatë i sistemit bankar të trashëguar. Një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është përdorimi i një strategjie të automatizuar të tregtimit të kriptomonedhave. 

Çfarë është një platformë e automatizuar e tregtimit? 

Tregtimi i kriptove nuk është një sipërmarrje e lehtë, por për fat të mirë, ditët e monitorimit të vazhdueshëm të platformave tuaja tregtare kanë kaluar prej kohësh. Në vend të kësaj, tregtimi i automatizuar mbështetet në algoritme të krijuara me kujdes për të blerë dhe shitur kripto në periudha të caktuara. 

Platforma të ndryshme të automatizuara tregtare kanë mënyra të ndryshme të ekzekutimit të transaksioneve. Megjithatë, ato varen nga treguesit teknikë, çmimi i aktivit ose ribalancimi, që është proporcioni i vlerës në portofolin tuaj. 

Sot, ekzistojnë disa platforma të automatizuara tregtare dhe gjithçka që ju nevojitet është të kuptoni veçoritë e ndryshme dhe strategjitë e tregtimit që funksionojnë më mirë në secilën platformë. Coinrule ka të ngjarë të jetë mënyra më miqësore për përdoruesit për të filluar me tregtimin e automatizuar.

Ndikimi social i tregtimit të kriptove 

Ndërsa tregtimi i kriptomonedhave ka qenë në rritje gjatë pandemisë, premtimi për të marrë kthime të larta nuk është realist për fillestarët. Kjo përkeqësohet nga rreziku i paqëndrueshmërisë së lartë dhe pamundësia për të ndjekur dhe kuptuar modelet e tregtimit.  

Ndjekja e tregtarëve dhe ekspertëve profesionistë do t'ju ndihmojë të mësoni se si funksionojnë tregjet dhe faktorët që shkaktojnë paqëndrueshmëri. Pavarësisht nëse jeni një tregtar fillestar ose me përvojë, mund të fitoni shumë njohuri duke imituar strategjitë tregtare të tregtarëve të suksesshëm të kriptove.  

Kjo metodë përdor strategjitë Mirror Trading ose Copy Trading, duke siguruar që ju të arrini rezultate të ngjashme me profesionistët. Mirror Trading i referohet një strategjie të automatizuar tregtimi algoritmi ku mësoni të tregtoni duke 'pasqyruar' aktivitetet tregtare të një tregtari të aftë.  

Nga ana tjetër, Copy Trading është një strategji tregtare ku kopjoni pozicionet e një tregtari me përvojë. Një shembull i mirë i ndikimit social në tregtimin e kriptomonedhave është kur tweet-et e Elon Musk. Të gjithë ndjekin mendimin e tij dhe kjo ka bërë që çmimi i Bitcoin të luhatet në bazë të tweeteve të tij.  

Tregu i kriptove është ende shumë i varur nga lajmet dhe ndjenjat e përgjithshme të investitorëve. Tweet-et ose opinionet e individëve që ndikojnë mund të ndezin një lëvizje shumë të fortë çmimi.

Strategjitë e automatizuara të tregtimit të kriptove 

Mënyra e vetme për të kaluar nga kursimet bankare në një investim fitimprurës kripto, kërkon arbitrazh të vazhdueshëm të kriptomonedhës. Ndërsa mund të keni disa strategji të automatizuara të tregtimit të kriptove për të zgjedhur, disa janë më të thjeshta, më të sigurta dhe më fitimprurëse se të tjerat. 

Në zemër të të gjitha këtyre strategjive të automatizuara janë robotët e tregtimit që janë shumë më të mirë se njerëzit për arsyet e mëposhtme: 

  • Robotët e tregtimit mund të skanojnë platformat e tregtimit të kriptove 24/7 pa ndërprerje
  • Ata marrin vendime pa paragjykime të shkaktuara nga emocionet 
  • Mund të eliminojë gabimet e rastësishme, duke ju bërë t'i përmbaheni rreptësisht një plani të paracaktuar

Për më tepër, robotët e tregtimit mund të llogarisin menjëherë dhe me saktësi parametrat e kërkuar dhe të marrin vendime të menjëhershme. Prandaj, është në thelb më mirë të përdorni një bot tregtar, veçanërisht nëse nuk keni kohë, temperament ose aftësi për të studiuar tendencat dhe për të zbatuar strategjitë tuaja të tregtimit të kriptomonedhave. 

Këto janë disa nga strategjitë më të mira tregtare që mund të përdorni Coinrule.

Mësimi i makinerisë dhe algoritmet e bazuara në AI 

E gjithë kjo është e mundur me ndihmën e mësimit të makinerive dhe algoritmeve të bazuara në inteligjencën artificiale. Këto janë teknologji që kanë revolucionarizuar industri të tëra.  

Për shembull, mësimi i makinerive dhe AI ​​në platformat e tregtimit të kriptomonedhave sigurojnë që roboti mund të parashikojë një ndryshim në treg dhe të zbatojë strategjinë më të përshtatshme. Si rezultat, platformat që përfshijnë këto teknologji mund të përsërisin vendimet tregtare që funksionojnë, të përshtatin sjelljen e tyre tregtare dhe të bëjnë tregti bazuar në strategjitë më të fundit dhe më fitimprurëse. Si rezultat, këto do të jenë opsioni më i mirë se sistemet standarde me logjikën e para-instaluar "nëse-kjo-atëherë-atë". 

Rreziku me këto sisteme standarde është se ngjarjet specifike shkaktojnë procesin dhe rezultatet janë zakonisht binare. Megjithatë, kjo ka rezultuar të jetë joefektive. 

Tregtimi duke përdorur një strategji të automatizuar nuk do të thotë që ju të rrini duar dhe të prisni që robotët të bëjnë gjithçka. Ju duhet t'i përmbaheni rregullave të mëposhtme të automatizimit: 

  • Automatizimi nuk do të thotë 100% heqje dorë. Do t'ju kërkohet ende të bëni disa inpute, të tilla si përzgjedhja e kriptomonedhës suaj të preferuar për t'u tregtuar ose përshtatja e disa parametrave për t'iu përshtatur nevojave tuaja.
  • Automatizoni vetëm detyrat e përsëritura dhe që kërkojnë kohë. 

Llojet e Investimeve Kripto me një Strategji të Automatizuar 

Përveç teknologjisë së përdorur në një platformë, do t'ju duhet të kuptoni vlerën që dëshironi të nxirrni nga platforma juaj e tregtimit kur bëni investime në kripto me një strategji të automatizuar.

Kjo do t'ju detyrojë të gjeni robotin e duhur tregtar. Këtu janë llojet e ndryshme të robotëve që do të hasni ndërsa kërkoni për sistemin më të mirë të automatizuar: 

  • Bots arbitrazhi – Këto janë robotë tregtarësh të koduar me strategjinë e arbitrazhit. Strategjia kërkon të gjejë ndryshime në çmime në shkëmbime të ndryshme për të njëjtën monedhë. Me kalimin e kohës, ata janë gjithmonë më pak fitimprurës pasi bot të panumërt tashmë përpiqen të shfrytëzojnë në çdo moment këto mundësi.
  • Bots për krijimin e tregut – këta robotë vendosin porosi blerje dhe shitje për të marrë një fitim të shpejtë. Për shembull, nëse një kriptomonedhë tregton për 10 dollarë, roboti do të krijojë një porosi blerjeje për 9 dollarë dhe një urdhër shitje për 11 dollarë. Kur roboti ekzekuton të dyja tregtitë, ju do të merrni një fitim prej 2 dollarësh. 
  • Bots algoritmike të tregtimit janë programe të drejtuara nga kodi që mund të gjenerojnë dhe ekzekutojnë sinjale blerjeje dhe shitjesh në tregun e kriptove. Ato janë të koduara për të identifikuar se kur duhet shitur ose blerë, si dhe kur duhet mbyllur pozicioni. Ata gjithashtu kanë një kod që përcakton madhësinë e porosisë dhe ndarjen e portofolit. 
  • Bots për automatizimin e portofolit – këto robotë ndihmojnë përdoruesit të krijojnë, fitojnë dhe mirëmbajnë portofolin e dëshiruar në vend të tregtimit aktiv. Ai automatizon shumë nga detyrat e lodhshme dhe të përsëritura. 
  • Bots teknike tregtare – këta robotë përdorin sinjale dhe tregues për të parashikuar lëvizjet e ardhshme të çmimeve për të fituar një fitim. Ata janë më të njohurit pasi mund të gjenerojnë kthime shumë interesante në afat të gjatë.

Përfundim 

Që nga shpërthimi i pandemisë COVID-19, institucionet financiare si bankat kanë pësuar humbje të mëdha. Bankat qendrore vazhdojnë të injektojnë likuiditet në sistem si një masë për të frenuar efektin e pandemisë globale. Do të thotë që do të keni interes më të ulët se sa keni marrë tashmë përpara krizës. Sidoqoftë, ju mund të zgjidhni të diversifikoni portofolin tuaj duke bërë investime në kripto me një strategji të automatizuar. 

Ndërsa disa prej jush tashmë kanë kaluar në kriptomonedhë, automatizimi i strategjive tuaja është mënyra e vetme për të siguruar që të mbani një investim fitimprurës në kripto.

Mohim përgjegjësie
Unë nuk jam analist apo këshilltar investimesh. Gjithçka që unë ofroj këtu në faqen e internetit është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në postimin tim duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Unë nuk mund të jem përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar duke u mbështetur në një informacion të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.