Tregtim i automatizuar i kriptove

Frothy Times

Të mërkurën, printimet e inflacionit (CPI) ranë nën pritshmëritë e një printimi 'të nxehtë' që ka të ngjarë të tregonte se Rezerva Federale do të vazhdojë të shtrëngojë normat. Tregjet e kriptomonedhave dhe të aksioneve reaguan pozitivisht ndërsa yield-et e obligacioneve ranë. Këto shifra pritet të bindin Fed-in që të anojë më shumë drejt një qëndrimi "pauzë" për takimin e ardhshëm të FOMC në qershor. 

Ndërkohë, tregjet janë ende të shqetësuara për krizën e tavanit të borxhit pasi negociatat nuk kanë treguar ende shumë përparim. Pavarësisht emrit, kjo krizë është në fakt më shumë një çështje politike pasi varet nga një pjesë e legjislacionit të domosdoshëm që do t'i lejonte qeverisë federale të rrisë huamarrjen e saj për të financuar detyrimet e saj të shpenzimeve. Demokratët aktualisht kanë kontrollin e Senatit, ndërsa republikanët kanë fituar shumicën në Dhomën e Përfaqësuesve. Si të tillë, ata e kanë përdorur tavanin e borxhit si një mjet negocimi politik, duke nxitur shkurtime në ato që ata i konsiderojnë si "shpenzime të papërgjegjshme". Nëse nuk arrihet një kompromis, ka të ngjarë që kujdesi të ketë jehonë në të gjithë tregjet. Aktualisht, SHBA-ja parashikohet të arrijë kufirin e borxhit në fillim të qershorit. Nëse Shtetet e Bashkuara nuk paguajnë borxhin e tyre për herë të parë në histori, dhjetëra miliarda dollarë në pagesa për përfitimet e Sigurimeve Shoqërore, pagesat për ofruesit e Medicaid, pagat federale, përfitimet e veteranëve dhe programe të tjera mund të jenë potencialisht në rrezik. Si rezultat, investitorët po e shohin të vështirë të vendosin për një tregti në mes të pasigurisë që rrethon mospagimin e borxhit dhe zgjidhjen. Teoria makroekonomike do të parashikonte se një rezolutë për të rritur tavanin e borxhit do të mbretëronte në shpenzimet e qeverisë, duke ushtruar kështu presion në rënie mbi yield-et e obligacioneve, duke e bërë më tërheqës blerjen e obligacioneve me yield-et aktuale. Për më tepër, yield-et e fitimeve të S&P500 aktualisht janë rreth 5.5% ndërsa bonot e thesarit 3-mujore të SHBA-së pa rrezik po paguajnë më shumë se 5.17%. Kjo e bën mbajtjen e aksioneve potencialisht më pak joshëse për shumë investitorë dhe mund të shërbejë si një arsyetim për shkurtimin e aksioneve. 

Nga pikëpamja teknike, që kur Bitcoin humbi nivelin e 30 mijë dollarëve, është rezultuar e vështirë të rikuperohet. Tregu e ka testuar nivelin dy herë dhe deri më tani ka luftuar për ta thyer atë. Në mënyrë që faza tjetër të fillojë, Bitcoin së pari do të duhet të rikuperojë 30 mijë dollarë. Në përditësimin tonë të mëparshëm të tregut, ne vumë re konvergjencën e MA9 dhe MA50, duke sinjalizuar një kryqëzim të mundshëm. Të martën, ai kalim më në fund ndodhi. Kur një mesatare lëvizëse e shpejtë (MA9) kalon nën një mesatare lëvizëse më të ngadaltë (MA50), tregjet e perceptojnë atë si një sinjal rënieje. Një tregues tjetër i rëndësishëm për t'i hedhur një sy është MACD. Gjatë javës së kaluar, ajo ka mbetur relativisht neutrale. Megjithëse linja MACD ka qenë nën vijën e saj të sinjalit, përhapja midis tyre ka qenë mjaft e vogël, e përfaqësuar nga shiritat e shkurtër në histogram. Megjithatë, dy linjat kanë filluar të ndryshojnë. Ky është një tjetër sinjal bearish. Herën e fundit që ndodhi kjo, Bitcoin humbi 30 mijë dollarë dhe ra në 27 mijë dollarë. Megjithëse treguesit teknikë nuk janë gjithmonë të saktë në parashikimin e drejtimit të tregut, shumica e treguesve po tregojnë drejt një rritje të momentit të rënies në të gjithë tregun e kriptove në ditët në vijim.

Më në fund, gjatë javëve të fundit, tregu ka parë një shumëllojshmëri të monedhave meme që rriten lart. Gjatë fazave të cikleve, 'sezoni i monedhave meme' ka shërbyer shpesh si një tregues i një maje lokale. Në vitin 2021, pak pasi Doge arriti maksimumin e tij të të gjitha kohërave, Bitcoin kapitulloi nga 60,000 dollarë në rreth 30,000 dollarë. Me këtë 'stinë pa kuptim' të vendosur mbi ne, ndjenja aktuale e tregut ndihet mjaft e shkumëzuar.