Tregtim i automatizuar i kriptove

Drita jeshile përpara?

Thënia ndoshta më e përsëritur në këtë buletin është se historia nuk përsëritet por rimon. Kjo është edhe më e vërtetë kur bëhet fjalë për tregjet. Nëntori dhe dhjetori 2023 i kanë trajtuar jashtëzakonisht mirë tregjet e Crypto. Bitcoin është shumë mbi 40 mijë dollarë dhe shumë Altcoins kanë ndjekur. Gjithashtu nuk ndihet thjesht si eufori 'boshe'. Inovacioni aktual teknologjik po nxit një pjesë të drejtimit.

Përmirësimi Taproot i Bitcoin i ka shtuar programueshmërisë aktuale Bitcoin Zonjës së Portokalltë, e cila nuk kishte qenë kurrë më parë e hapur për inovacion. Kjo ka mundësuar Ordinals, të cilat në thelb janë NFT në Bitcoin, si dhe shenjat 'BRC-20'. Për zinxhirët e kontratave inteligjente, diskutimi i shkallëzueshmërisë po ndahet qartë përgjatë linjave të monolitit dhe modularit. Zinxhirët monolitikë dhe të shpejtë Layer-1 si Solana kanë një avantazh të fortë të Përvojës së Përdoruesit kundrejt zinxhirëve "modularë" si Ethereum që duken në "përmbledhje" të Layer-2 dhe teknologji të tjera të shkallëzimit për rritje. Të dyja qasjet kanë parë shumë përparim teknik që sjell me vete aplikacione të reja, lojëra dhe më shumë. Edhe NFT-të janë përsëri në rritje.

Nga ana tjetër, ngjarjet makro, nga një fund i dukshëm i rritjes së normës së interesit deri te miratimi i afërt i ETF-së së parë të Bitcoin, janë lidhur mirë në favor të tregjeve të kriptove. Mbi të gjitha këto, përgjysmimi i ardhshëm i Bitcoin në Prill 2024 po afrohet me shpejtësi.

Nëse shikojmë ciklet e mëparshme për të provuar dhe parashikuar se çfarë do të vijë, ne mund të bëjmë një sërë vëzhgimesh. Historikisht, pjesa më e fortë e një tregu të demit ka ndjekur një përgjysmim, jo ​​para tij. Gjithashtu historikisht, ne kemi parë rritje të çmimit të BTC në dhjetor 2017, i cili më pas u pasua nga tregu i ariut 2018/19. Ne kemi parë gjithashtu ecurinë e dhjetorit 2020 që i parapriu tregut Bull 2021.

Ajo që është gjithashtu interesante është se interesi i shitjes me pakicë për Bitcoin dhe kripto-n nuk është aspak afër niveleve të mëparshme. Në Dhjetor 2017 dhe Dhjetor 2020, kërkimet e Bitcoin google po arrinin kulmin. Aktualisht ato janë ende shumë poshtë niveleve të vitit 2021. Në çfarë niveli të çmimit të Bitcoin do të rikthehej interesi i shitjeve me pakicë? Nëse interesi rishfaqet, rritja e çmimeve mund të përshpejtohet më tej. Duke pasur parasysh nivelin e interesit të shitjes me pakicë dhe përgjysmimin që po afrohet, mund të duket sikur po ndjekim rrugën e dhjetorit 2020, jo të 2017-ës.

Kjo, natyrisht, tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë. Nëse ka një gjë që ne të mbijetuarit e lodhur të tregjeve të panumërta të ariut kemi mësuar, është se gjërat rrallë dalin siç pritej. Një lajm i keq i papritur nga ana rregullatore e SHBA-së mund të arrijë ende. Ose mjedisi ekonomik mund të marrë një kthesë për keq, gjë që duket më e mundshme sesa jo. Në fund të fundit, pa kontrolle të Stimulit COVID, me një recesion të ndezur dhe të djegur më parë në kripto, shitja me pakicë gjithashtu thjesht mund të mos ketë para për të investuar përsëri. Mund të ketë disa rimë, por historia ende mund të përfundojë duke marrë një kthesë shumë të papritur në secilin drejtim.

Tani për tani le të festojmë një sezon të gëzuar Krishtlindjesh. Pas 2 viteve të fundit e kemi merituar.