Tregtim i automatizuar i kriptove

Dita e Groundhog?

Nëse jeni mësuar me tregjet e Crypto-ve që lëvizin me shpejtësi, viti 2022 duhet t'ju ndihet si një ditë e pafundme. Pas lëvizjeve të rëndësishme deri në 69 mijë dollarë dhe kthimit në 30 mijë dollarë në 2021, Bitcoin ka qenë duke tregtuar brenda asaj që duket të jetë një diapazon mjaft 'të mërzitshëm' midis 36 dhe 48 mijë dollarë që nga fillimi i vitit 2022.

Ky tregtim i gamës mund të vërehej edhe në verën e vitit 2021, kur tregjet po përjetonin një periudhë mjaft të shurdhër. Ajo kohë u pasua nga një rritje e madhe.

Periudhat e tilla të qetësisë relative mund të jenë një kohë e shkëlqyer për akumulim. Pasi BTC doli nga periudha e saj e tregtimit në 2020, rritja e mëvonshme zvogëloi të gjitha lëvizjet e çmimeve që kishin ndodhur më parë. Kushdo që ka qenë më gjatë në tregjet e Crypto-s, e di gjithashtu se lëvizje të tilla priren të përputhen me ngjarjet e përgjysmimit të Bitcoin. E ardhmja është planifikuar për vitin 2024.

Por kjo është pak rehati për shumë tregtarë që hynë në kripto, sepse dëshirojnë 'veprimin' e një tregu me lëvizje të shpejtë, jashtëzakonisht të paqëndrueshëm. Për ta, një periudhë si kjo është vërtet skenari i 'dhimbjes maksimale'. Asnjë prirje e qartë nuk është e dukshme dhe demat dhe arinjtë argumentojnë dhe pretendojnë fitore të parakohshme, vetëm për t'u hequr nga realiteti kur lëvizja e ardhshme e tregut shkon në drejtimin e kundërt.

Pa dyshim, dita e kërpudhave do të përfundojë herët a vonë. Me klimën makro globale që duket ende sfiduese dhe me një recesion të afërt, rreziqet mbeten në anën negative. Megjithatë, nëse zvogëloni, deri më tani Bitcoin nuk na ka zhgënjyer kurrë në planin afatmesëm dhe afatgjatë.

Ndoshta mësimi këtu është i njëjtë me atë nga filmi aktual "Groundhog Day": përsëritja e pafund e së njëjtës ditë përfundoi vetëm pasi personazhi kryesor Bill Murray ishte bërë një person vërtet më i mirë. A nuk është ky një frymëzim i madh për të gjithë ne që të bëhemi tregtarë më të mirë?