Tregtim i automatizuar i kriptove

Përgjysmimi i çmimeve?

Muajt ​​e fundit kanë qenë një anije kozmike për ata prej nesh me fat që të tregtojnë kripto. Bitcoin ETF është miratuar. Tregjet janë rritur shumëfish. Bitcoin arriti një nivel të ri të të gjitha kohërave. Aeroplanët e projekteve të sapolançuara si Celestia, Dymension, Jupiter, Ethena dhe Wormhole kanë mbushur xhepat e përdoruesve të fuqishëm. Mbi të gjitha, të ashtuquajturat memecoins si dogwifhat (WIF) dhe të tjera u mblodhën shpejt për të arritur miliona dhe madje miliarda në kapitalin e tregut.

Normalisht, këto lloj tubimesh të kriptove ndodhin pas një përgjysmim i Bitcoin, jo më parë. Përgjysmimi i Bitcoin ndodh afërsisht çdo 4 vjet dhe e sheh normën e emetimit të furnizimit Bitcoin përgjysmuar. E ardhmja do të ndodhë në prill. Kthimi mesatar 1-mujor i BTC-së pas 3 përgjysmimeve të mëparshme është 4.2%. 6 muaj pas përgjysmimit, kthimi mesatar është 360%. Duket qartë se tregimi i tregut të demit është i detyruar të vazhdojë. Apo është ajo?

Ekzistojnë dy pikëpamje të kundërta për atë që do të ndodhë më pas. Edhe pse çmimi i Bitcoin kaloi shkurtimisht nivelin e tij të të gjitha kohërave, ai nuk qëndroi mbi të për një kohë të gjatë. As tubimi parabolik nuk vazhdoi shumë më tej. Në të kaluarën, sapo Bitcoin arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, zakonisht e kalonte shumë shpejt. Numri që çdo tregtar ka në sytë e tij është çmimi 100,000 dollarë për 1 BTC. Një pikëpamje e mundshme për muajt e ardhshëm është se rënia e fundit në intervalin e mesit të viteve '60 për BTC mund të jetë thjesht një periudhë tjetër akumulimi. Nëse çmimi varion këtu, ai mund të shpërthejë në ngritje pas përgjysmimit.

nëse kjo ndodh, supozohet se lulëzimi i tregut do të vazhdojë i pandalshëm për muajt e ardhshëm. Ndërsa BTC arrin çmime gjithnjë e më të larta, shitja me pakicë i bashkohet partisë dhe kapaku i tregut të Crypto dyfishohet dhe trefishohet në proces. Më pas, ndërsa tregtarët bëhen të mbivlerësuar, marrja e fitimeve dhe përfundimisht diçka në prishjen e sistemit ndalon rritjen dhe nxit një cikël të ri ariu. Dallimi kryesor këtu do të ishte se kjo do të luhej në një kornizë kohore më të shkurtër sesa kanë kaluar ciklet e mëparshme të kriptove.

Pikëpamja tjetër është se tregu tashmë është rritur shumë shpejt dhe ne jemi tani të tepërt. Nëse shikoni korniza më të gjata kohore, Bitcoin duket disi i mbiblerë. Nga këtu, çmimi mund të përjetojë rënien e tij të parë në treg dhe ndoshta të arrijë nivelet e mbështetjes prej 52 mijë dollarë. Presioni i blerjes më pas do të rritet ngadalë nga këtu dhe tregu i rritjes do të rifillojë drejt fundit të vitit. Kjo do të ishte rruga më tipike e tregjeve të demit Crypto. Potencialisht, nivelet e arritura në një skenar të tillë në vitin 2025 do të ishin edhe më të larta. Por dhimbja afatshkurtër sigurisht që do të shfaqej pasi çmimet në të gjithë bordin do të merrnin një goditje. Nëse BTC bie, prisni që memecoinët tuaj të preferuar të bien shumë më tej. Ia vlen të jesh i kujdesshëm rreth përgjysmimit.