Tregtim i automatizuar i kriptove

Mbajtja e linjës

Tregjet e ariut janë zakonisht koha kur tregtarët reagojnë tepër ndaj çdo lajmi të keq. Ngjarjet që mezi do të shkaktonin një dridhje në një treg rritës mund të zvogëlojnë ndjeshëm tregjet në një ari.

Prandaj është disi e papritur të shikosh elasticitetin e çmimeve të kriptove gjatë ditëve të fundit. Pavarësisht nga një luftë e vazhdueshme, spektri i konfirmuar i rritjes së normës së Rezervës Federale dhe presionit rregullator në rritje që vjen nga SHBA dhe gjetkë, BTC, ETH dhe madje edhe projektet kryesore DeFi kanë parë rritje gjatë ditëve të fundit.

A mund të jetë ky thjesht një rritje lehtësimi pas një rënie të ndjeshme nga nivelet maksimale të fundvitit? Duke parë vitin 2018, një tubim i lehtësimit të BTC në shkurt të atij viti pa që çmimi i BTC të shkojë nga <8 mijë dollarë në 11.5 mijë dollarë. Megjithatë, prej aty e tutje, ajo rifilloi rënien e saj, duke zbritur me 70% ku më në fund arriti fundin.

Tregtimi është një lojë probabilitetesh dhe historia është vetëm një pikë e të dhënave në çdo skenar të caktuar, megjithëse një i rëndësishëm. Në vitin 2018, BTC u rrëzua pa pasigurinë makro që ekziston sot. Në vitin 2022, forcat kryesore themelore janë në lojë, por tregjet qëndrojnë.

Tani ekziston një ekosistem i produkteve kripto që ndikojnë drejtpërdrejt në të gjithë tregun. E fundit njoftim që Terra USD, një nga monedhat e qëndrueshme më të njohura në hapësirë, tani do të mbështetet edhe nga BTC, është një rast i tillë. Me shumë më shumë kapital të disponueshëm për t'u vendosur brenda Crypto-s, ciklet mund të kthehen shumë më shpejt ndërsa flukset e parave ndjekin mundësitë. Ato para nuk largohen vetëm nga tregu, por mbeten brenda në pritje për t'u shpërndarë. Prandaj, gjatësia e Crypto Winter mund të zvogëlohet.

Për më tepër, Crypto është bërë pjesë e bisedës globale në mënyra që më parë ishin të pamendueshme. Qeveria ukrainase po mbledh donacione kriptosh, spekulime të shumta nëse Rusia do të përdorë Crypto-n për të anashkaluar sanksionet, madje edhe CEO i Citadel, më parë një skeptik i madh i kriptove, njoftoi se Citadel do të hyjë në treg.

Deri më tani linja qëndron dhe ripërmbarimet mund të jenë në rrugë e sipër.