Fitoni para me kripto
Tregtim i automatizuar i kriptove Botat e tregtimit Këshilla tregtare

Si të menaxhoni asetet tuaja kripto - Strategjitë më të mira për të rritur kthimet tuaja

Duke folur për kriptovalutat, disa njerëz thonë "Unë jam këtu vetëm për teknologjinë!" dhe ata nuk po shqetësohen për lëvizjet ditore të çmimeve. Mund të jetë e vërtetë për disa, por shumica dërrmuese e atyre që blejnë dhe shesin monedha po e bëjnë këtë për një arsye kryesore: të bësh para. Pra, cilat janë strategjitë më të mira për të menaxhuar kripto-n tuaj?

Kriptomonedhat ka të ngjarë të përfaqësojnë klasën e aseteve me profilin më të mirë të rrezikut/shpërblimit për investitorët. Nuk është çudi, pasi tregtimi i kriptomonedhave mund të jetë kaq tërheqës për sa i përket kthimeve të mundshme. Por si të fitoni para me kripto?

Strategji të gjata

Në terminologjinë e tregtimit, a gjatë strategji do të thotë të kesh një pozicion që përfiton në rast të rritjes së çmimit të aktivit bazë. Kur blini një monedhë, ju po krijoni një pozicion afatgjatë, duke pritur që çmimi të rritet prej andej. Ju mund të vendosni një porosi të vetme blerjeje dhe t'i mbani ato monedha si një investim afatgjatë. Ju jeni HODLing pa marrë parasysh se si do të lëvizë çmimi sepse besoni se në të ardhmen, çmimi do të jetë dukshëm më i lartë. Në këtë rast, mund të dëshironi t'i ruani monedhat tuaja në mënyrë të sigurtë në një portofol të dedikuar. Në ditët e sotme ka shumë opsione, në varësi të nevojave tuaja. Si afatgjatë Hodler, këtu do të gjeni një listë të mënyrave më të mira për të ruajtur monedhat tuaja.

Një tjetër mundësi është të vendosni porosi të ndryshme blerjeje në kohë të ndryshme. Në këtë mënyrë, ju po menaxhoni paqëndrueshmërinë e çmimit. Nëse i shpërndani porositë tuaja për blerje në një periudhë mjaft të gjatë, mund të merrni një çmim mesatar më të ulët, sepse përfitoni nga momentet kur çmimi bie. Kjo qasje njihet si DCA, Mesatarja e Kostos Dollare.

Një mënyrë për të optimizuar një strategji të tillë është të blini më shumë në periudha kur çmimi po bie më i ulët, kështu që ju do të ulni edhe më shumë çmimin tuaj mesatar të blerjes.

Një bot tregtar është më efikas se një tregtar që e bën këtë, sepse një sistem i automatizuar tregtimi nuk ka ndjenja, kështu që nuk ka frikë të blejë në kohë tërheqjeje. Dhe pikërisht këto janë momentet kur vijnë mundësitë më të mira!

Strategjia e DCA për BTC
Akumuloni Bitcoin kur çmimi bie me Coinrule

Dëshiron ta optimizosh edhe më shumë këtë strategji? Ndërsa grumbulloni monedhën tuaj të preferuar, në të njëjtën kohë mund të përfitoni edhe nga një pjesë e zotërimeve tuaja. Në këtë mënyrë, ju mund t'i shisni monedhat tuaja në monedhën tuaj bazë dhe do të keni më shumë shpërndarje për të drejtuar strategjinë tuaj më gjatë.

Akumuloni Bitcoin dhe në të njëjtën kohë merrni fitim të pjesshëm me Coinrule

Strategjitë e gjata/të shkurtra

Nëse adoptoni një strategji vetëm afatgjatë, duhet të jeni të përgatitur të përballoni paqëndrueshmërinë e tregut. Ndoshta nuk jeni të ndjeshëm ndaj luhatjeve ditore të çmimeve dhe lajmet që lidhen me rënien e tregut për disa ditë nuk ju prekin. Nëse e bëjnë këtë, nga ana tjetër, ju mund të vlerësoni mundësinë e përfitimit edhe nga rëniet e tregut. Kjo është strategjia më e mirë për të menaxhuar kripto-n tuaj nëse jeni një tregtar aktiv.

Nëse keni një portofol kriptomonedhash, mund të jetë fitimprurëse të hapni një pozicion që përfiton nga rënia e çmimit. Ju do të mbroni portofolin tuaj, duke zvogëluar rrezikun dhe paqëndrueshmërinë e kthimeve tuaja. 

Në ditët e sotme, ka shumë mundësi për të fituar para në kripto, pavarësisht nëse çmimi rritet ose ulet. Vite më parë e vetmja mundësi e besueshme ishte hapja e një llogarie në Bitmex. Me kalimin e kohës, konkurrentët e tjerë dolën në qendër të vëmendjes. bybit tani është një nga shkëmbimet më të mira ku mund të tregtoni kriptovalutat më likuide duke përdorur derivate. 

Në vitin 2019, të gjitha shkëmbimet kryesore të kriptove shtuan mundësinë për të shkurtuar Bitcoin ose monedha të tjera duke përdorur opsione të ndryshme. Kraken është një nga shkëmbimet më të vjetra dhe ndër më të sigurtat. Së fundmi ata lëshuan mundësinë e tregtimit të derivateve të kriptove. Ndërfaqja është miqësore për përdoruesit dhe ju lejohet të tregtoni me levë të ulët. E përkryer nëse jeni duke kërkuar për një shkëmbim për të mësuar se si të tregtoni me këto lloj instrumentesh.

Fitimi i parave me këto produkte mund të jetë më i vështirë dhe përfshin investimin e kohës për të mësuar dhe analizuar tregun çdo ditë. Këtu mund të gjeni disa këshilla tregtare që mund të jenë të dobishme. 

Të ardhurat pasive

Nëse preferoni një qasje më pak aktive, kjo mund të jetë strategjia më e mirë për të menaxhuar portofolin tuaj kripto me pak ose aspak përpjekje. Ju mund të rrisni asetet tuaja në afat të gjatë duke mbajtur monedhat tuaja dhe duke fituar interes prej tyre. Ekzistojnë dy qasje të ngjashme që mund të përdorni.

Interesi i kriptos

Ju mund t'i huazoni asetet tuaja në platforma që do t'ju shpërblejnë me një periodik norma e interesit. Ajo funksionon saktësisht si një llogari bankare që mbledh interes për depozitat tuaja. Kjo zgjidhje është mjaft e thjeshtë dhe nuk kërkon shumë përpjekje nga ana juaj. 

Ekosistemi i huadhënies kripto

Vendimi kryesor që duhet të merrni është nëse dëshironi të përdorni një entitet të decentralizuar apo të centralizuar. Kur zgjidhni një kompani të centralizuar/kujdestare për të trajtuar fondet tuaja, duhet t'i besoni asaj kompanie. Hakerimi është një çështje e përhapur në biznesin e kriptove dhe është një rrezik që duhet ta vlerësoni me shumë kujdes. Celsius Blockfi janë ndër kompanitë kryesore që ofrojnë interesa për një gamë relativisht të gjerë kriptomonedhash.

Disa nga shkëmbimet më të njohura po shtojnë gjithashtu interesin midis shërbimeve të ofruara. Nëse i mbani tashmë monedhat tuaja në shkëmbime si Binance, Bitfinex or Likuid ju mund të dëshironi të zgjidhni të huazoni monedhat tuaja brenda shkëmbimit për arsye komoditeti.

Nga ana tjetër, kur depozitoni monedhat tuaja në një protokoll të decentralizuar, besimi juaj shkon te kontrata inteligjente që trajton fondet tuaja. Në përgjithësi, kjo është një mënyrë më e sigurt për të ruajtur pasuritë tuaja, por kini parasysh të verifikoni që kontrata e zgjuar është audituar ose certifikuar nga një kompani e palës së tretë. Një kontratë inteligjente e pa audituar mund të hakerohet ashtu si një kompani e centralizuar. Protokollet më të njohura që mund të përdorni për të depozituar token ERC-20 dhe për të fituar interes janë wxya, krijues, Kompleks Bosht

Jo të gjitha monedhat kanë të drejtë të fitojnë interes. Zakonisht, platformat e centralizuara pranojnë vetëm kriptovalutat më likuide ndërsa platformat e decentralizuara lejojnë depozitime vetëm në monedha të bazuara në Ethereum.

Staking

Nëse mbani një monedhë të bazuar në një algoritëm konsensusi të dëshmisë së aksioneve, ju keni mundësinë të aksioneve monedhat tuaja dhe fitoni gjithashtu interes. Mund të lexoni më shumë rreth ndryshimit midis monedhave PoS dhe Proof-of-Work këtu. 
Në disa raste, ju mund të vendosni lehtësisht nyjen tuaj në blockchain gati për vendosje dhe për të fituar kthimin direkt në portofolin tuaj. Disa herë të tjera, vendosja e një nyje nuk është aq e lehtë, ose do t'ju duhet një sasi minimale monedhash për të filluar verifikimin e transaksioneve (dhe marrjen e shpërblimeve nga blloqet e minuara). Në këto raste, platforma si StakingLabs do të vendosë monedhat për ju. Si gjithmonë, bëni kërkimin tuaj përpara se të depozitoni monedhat tuaja në aplikacione të palëve të treta. Ka një kërkesë në rritje për këtë opsion, dhe së fundmi, shkëmbimet kryesore si Binance, Kucoin okx kanë filluar të shtojnë opsionet e basteve.

minierash 

A jeni një teknologjik dhe jeni vërtet të interesuar të keni më shumë lëkurë në lojën e kriptos? Atëherë mund të vlerësoni opsionin e minierave të kriptomonedhave. Shumica e kriptomonedhave që përdorin më së shumti bazohen në protokollet PoW. Kjo do të thotë që ju nevojitet një pajisje e dedikuar për të kryer një llogaritje shumë komplekse matematikore për të minuar një bllok. Procesi i minierave është ai që i bën kriptovalutat PoW të funksionojnë. Çdo transaksion që do të vërtetohet duhet të përfshihet në një sekuencë blloqesh. I pari që minon një bllok merr tarifat e transaksionit të përfshira në atë bllok plus monedha të reja të prera. Kështu funksionon Bitcoin ose Ethereum.

Siç thamë, keni nevojë për pajisje specifike për të minuar kriptomonedha dhe për të fituar më shumë para nga miniera, duhet të optimizoni cilësimet në mënyrë që performanca e pajisjes suaj të përmirësohet. Për më tepër, secila kriptovalutë ka algoritmin e saj specifik, kështu që vendimi se çfarë monedhe dëshironi të nxjerrni ka një ndikim të drejtpërdrejtë në harduerin që ju nevojitet. 

Pro dhe kundër

Minierat e kriptomonedhave janë përgjithësisht të rrezikshme. Nga njëra anë, kostoja e konfigurimit dhe funksionimit të pajisjeve tuaja zakonisht paguhet në monedhën fiat. Nga ana tjetër, kthimi që fitoni është i shprehur në kriptomonedhë. Paqëndrueshmëria e çmimeve mund ta bëjë minierën e kriptomonedhave një biznes jofitimprurës për periudha të gjata. Sidoqoftë, nëse e konsideroni koston e minierave si një investim, në terma afatgjatë, monedhat që keni grumbulluar mund të sjellin fitime të konsiderueshme nëse çmimi rritet.

Ju gjithashtu mund të përdorni një sistem të automatizuar për të shitur periodikisht një pjesë të monedhave të shpërblyera përmes minierave. Për shembull, ju mund t'i depozitoni monedhat tuaja në shkëmbimin tuaj të preferuar dhe më pas t'i shisni kur kushtet e tregut janë më të favorshme. Kjo do të ishte një mënyrë mjaft e zgjuar e minierave!

Të gjitha strategjitë më të mira për të menaxhuar kripto-n tuaj mund të kenë të mirat dhe të këqijat. Ju mund të zgjidhni atë që i përshtatet më mirë preferencave tuaja, ose mund të zgjidhni gjithashtu një qasje të përzier, duke caktuar një pjesë të alokimit të investimit tuaj në disa prej këtyre strategjive për të gjetur kombinimin perfekt për nevojat tuaja.