strategji e automatizuar e tregtimit
Tregtim i automatizuar i kriptove

Si të dalloni një model akumulimi "të shëndetshëm" në Altcoins

Para së gjithash, Gëzuar Pashkët! Kjo do të jetë një fundjavë e gjatë pushimesh, prandaj më mirë mbani disa rregulla të automatizuara të tregtimit të funksionojnë këto ditë. Tregjet e kriptove nuk flenë kurrë, por ju të gjithë keni nevojë për një pushim të mirë ndonjëherë.
Me strategjitë tona të automatizuara të tregtimit, ju mund të kapni çdo mundësi 24/7 coinrule!

Bitcoin duket ende mjaft solid, duke marrë parasysh ndryshimin e kufizuar të përjetuar në pompë me çmim origjinal. Për momentin nuk ka ende shenja shqetësuese të një tërheqjeje të mprehtë dhe kur paqëndrueshmëria e BTC është e ulët, të gjithë e dimë se Altcoins mund të ofrojnë mundësi të mëdha fitimi në çdo kohë.

Grafiku i çmimeve të bitcoin, trend i qëndrueshëm në rritje. seri të ulëta më të larta nën rezistencën
Grafiku i çmimeve të Bitcoin. Seritë e ulëta më të larta nën rezistencë

Ajo që më pëlqen më shumë nga këto kohë të fundit në hapësirën e kriptove është që lajmet pesimiste publikohen më rrallë dhe lëvizjet më të rëndësishme të tregut ndodhin tani për lajmet e mira, ndonjëherë edhe kur ky lajm pritej disi. Kjo është një shenjë domethënëse e ndryshimit të kushteve aktuale të tregut.

Në javët e kaluara, ne deklaruam se kjo mund të jetë një kohë e shkëlqyer për të grumbulluar altcoins. Tani do të doja të theksoja një gjë thelbësore,
jo të gjithë altcoin janë të njëjtë dhe ndoshta kur të vijë një "altseason" i ri, jo të gjithë do të ngrihen në qiell në të njëjtën mënyrë.

Në përgjithësi, pak a shumë, të gjithë duhet të përfitojnë nga një mentalitet i përgjithshëm i ndryshuar në treg, por qëllimi ynë kryesor është të optimizojmë kthimet tona, kështu që ne nuk duhet të ndihemi të kënaqur nëse çanta jonë e altcoin kthehet, le të themi 50%, nëse disa monedhat e tjera në të njëjtën periudhë kohore u kthyen 200%.

Mos harroni se nëse disa nga monedhat tuaja kthehen 3-4 herë, ju mund të përfitoni dhe të riinvestoni në kriptovaluta të tjera që janë në një fazë më të hershme të ciklit të tregut. Rregulli më i rëndësishëm, në atë rast, është që të ketë një ndalesë humbjeje (ose në këtë rast, një ndalesë pasuese) kështu që të paktën një nivel minimal fitimesh do të garantohet. Por ne do të flasim për të (shpresojmë!) në episodet e ardhshme!

Tani për tani, si duhet të zgjedhim monedhat për të blerë?

Opsioni i parë është t'i përmbaheni atyre projekteve që njihni dhe DREJTOR. Të bësh kërkimin tënd është gjithmonë një qasje e arsyeshme pasi shumë mendime që do të gjeni në Twitter, Reddit ose komunitete të tjera shpesh janë të krijuara vetëm që qëllimi përfundimtar do të jetë për të nxjerrë pak gjobë.

Së dyti, shikoni grafikët dhe duke analizuar çmimet, gjithmonë do të gjeni të gjitha informacionet përkatëse për gjendjen e një monedhe. Unë besoj fort në veprimin e çmimeve, grafiku i një monedhe përfshin shumicën e gjërave që duhet të dini për dinamikën e kërkesës dhe ofertës, të cilat në fund të fundit janë shtytësit kryesorë të çmimit.

Po shikoj shumë tabela këto ditë dhe do të thoja se disa prej tyre kanë qenë tashmë në lëvizje për muaj të tërë: Ravencoin dhe Binance u kthyen më shumë se 300% që nga fillimi i vitit, gjithashtu Litecoin, Cardano dhe Eos postuan performanca të shkëlqyera.

Kështu që ata ka të ngjarë të vazhdojnë të performojnë mirë, por nëse po kërkoni më mirë rreziku / shpërblimi tregton, ndoshta ju duhet të shikoni grafikët me modele të ndryshme.

Performanca kryesore e kriptove me kapak të lartë YTD
RVN, BNB, LTC, EOS dhe ADA kthime masive që nga fillimi i 2019

Ajo që unë kërkoj nga altcoin-et që dua të grumbulloj në javët e ardhshme janë zona mbështetëse solide dhe kapitalizime mesatare deri në të ulëta që potencialisht mund të mbajnë një diferencë më të konsiderueshme rritjeje.

Këtu është këshilla ime: nëse shikoni grafikun e kapitalizimit total të tregut Altcoin, duke përjashtuar Bitcoin, do të shihni se që nga niveli i ulët që kishim në dhjetor 2018 (një divergjencë çmimi mund të vërehet në nivelet më të ulëta, btw), nivelet më të ulëta lokale të mëposhtme janë vazhdimisht më të larta, kjo nënvizon një presion të mirë blerjeje që duhet të ofrojë mbështetje të shkëlqyer në rast të erërave të kundërta në të ardhmen.

RSI konfirmon gjithashtu trendin e shëndetshëm dhe të qëndrueshëm në rritje. Pra, ky është modeli që dua të shoh në altcoin në çantën time për muajt e ardhshëm.

Trendi rritës për altcoin që nga nivelet më të ulëta në dhjetor
Trendi i qëndrueshëm në rritje për Altcoins që nga uljet në dhjetor 2018

Për t'ju dhënë një shembull, shikoni Ncash. Seria e uljeve më të ulëta nga dhjetori nuk është teknikisht një tregues i mirë. A do të thotë kjo se projekti nuk ka potenciale në të ardhmen? JO! vetëm se tashmë tregu preferon projekte të tjera.

Ju pëlqen apo jo, tregu ka gjithmonë të drejtë!

Seritë NCASH të ngritjeve dhe uljeve më të ulëta.
Rënia e parave të gatshme mund të zgjasë për një periudhë të gjatë përpara se të ndahet

Një projekt që tregu duket se e vlerëson më shumë është Neblio, këtu seria e uljeve më të larta ndjek më mirë modelin që po përjeton në përgjithësi tregu i altcoin.

Uljet më të larta të Neblio tregojnë një presion të fortë blerjeje
Uljet më të larta të Neblio tregojnë një presion të fortë blerjeje

Kur identifikoni altcoin-et që dëshironi të grumbulloni, mund të vendosni një strategji tregtare automatike me të Coinrule, shembull:

Strategjia e automatizuar e tregtimit për të grumbulluar altcoin të zgjedhur në ulje të çmimeve
Strategjia e automatizuar e tregtimit për të grumbulluar Altcoin në uljet e çmimeve

Në këtë mënyrë, ju mund të përfitoni nga uljet e çmimeve në Altcoin-et tuaja të zgjedhura për të blerë pa FOMO.

Krijoni tani strategjia juaj e automatizuar e tregtimit në një minutë!

Ndiqni ne në Twitter për më shumë pamje tregu dhe ide tregtare.

Tregtoni të sigurt!

Ju lutemi vini re se asnjë nga sa më sipër nuk është këshillë investimi. Tregtimi dhe mbajtja e kriptomonedhave mbetet një investim me rrezik të lartë që këshillohet vetëm për përdoruesit që janë të gatshëm të kalojnë kohë duke bërë kërkimet e tyre.