tregtimi i larjes së kriptove
Tregtim i automatizuar i kriptove

Si të njihni tregtimin e larjes - CoinrulePozicioni i Teme

Siç ndoshta e dini tashmë ata prej jush që tregtojnë rregullisht, likuiditeti është një nga aspektet më kritike të një tregu për të cilin interesohen investitorët.

laj kriptove tregtare

Imagjinoni që keni zhvilluar strategjinë perfekte të tregtimit dhe nuk mund të blini ose shisni një aktiv, sepse nuk ka palë në dispozicion për të tregtuar. Atëherë strategjia juaj e shkëlqyer është krejtësisht e padobishme.

Likuiditeti i tregut rritet nëse:

  • Madhësia e porosive është relativisht e madhe
  • Çmimi i shitësve dhe blerësve janë shumë afër njëri-tjetrit (përhapja e ofertës/kërkimit është e ulët).

Një arsye tjetër për të mbajtur një sy me vëmendje vëllimin e një tregu është se ai është një tregues teknik kryesor. Vëllimi i lartë ose vëllimi i ulët në një periudhë të caktuar mund të konfirmojnë ose zhvlerësojnë sinjalet e dhëna nga tregues të tjerë.

Tregtarët mbështeten kaq shumë në të dhënat e vëllimit, por vëllimi i rremë i raportuar nga shumë kripto-shkëmbime është një praktikë e zakonshme.

Si funksionon ky manipulim i të dhënave?

Mënyra më e popullarizuar për të falsifikuar vëllimin e tregtisë është Tregtimi i larë. I njëjti pjesëmarrës në treg blen dhe shet aktivin në të njëjtën kohë.

Nuk ka asnjë ndikim të rëndësishëm në treg, por shkëmbimi shpërndan informacion mashtrues tek pjesëmarrësit e tjerë të tregut. Për krahasim, tregjet e rregulluara financiare e ndalojnë dhe e ndëshkojnë rreptësisht këtë praktikë.

Si të njohim tregtinë e larjes?

Është relativisht e lehtë për të marrë të dhëna se tregtitë janë ndoshta të rreme duke parë librin e porosive. Zakonisht, këto tregti ndodhin kur çmimet e blerësit dhe shitësit më të mirë janë relativisht të largëta.

Tregtari mund ta blejë dhe shesë aktivin lehtësisht me një çmim në mes, duke qenë i sigurt se nuk do të kalojë asnjë porosi tjetër. Këtu është një shembull.

lani kriptomonedha tregtare
Shembull i tregtimeve që ndodhin me një orar të rregullt me ​​çmime që nuk përputhen me ato të porosisë në librin e porosive

Siç mund ta shihni, shumica e tregtimeve nuk ndodhin kundër blerësit më të mirë ose shitësit më të mirë siç do të prisnit në një treg efikas. Sigurisht, kjo nuk është provë 100% që tregtimet e larjes po ndodhin. Nga ana tjetër, fakti që tregtitë e dyshimta po ndodhin rregullisht është një burim i arsyeshëm dyshimi se diçka po ndodh.

 

Related: Bots tregtare kundër njerëzve – A mund t'i mposhtin makinat tregtarët?

 

Coinruleqëndrimi i tij për këtë temë

Tregtimet e larjes ekzekutohen nga bot tregtarë të zhvilluar në mënyrë eksplicite me këtë qëllim. Natyrisht, ne jemi të shqetësuar se platforma jonë mund të përdoret për të zbatuar këto strategji në treg.

Thënë kështu, ne duam ta deklarojmë se në në asnjë mënyrë nuk e inkurajojmë këtë sjellje, dhe ne po shqyrtojmë vendosjen e kontrolleve të brendshme për të parandaluar aktivitete të tilla.

Tregjet e kriptomonedhave kanë nevojë për më shumë transparencë dhe një nivel të caktuar rregullimi për të tërhequr më shumë tregtarë dhe investitorë. Çdo kompani që drejton një biznes të lidhur me kriptografinë duhet të bëjë pjesën e saj në rregullimin e operacioneve të tyre dhe duke u përpjekur të parandalojë çdo sjellje të paligjshme.

Coinrule do të bëjë gjithmonë çmos për të kontribuar në një zhvillim pozitiv, të drejtë dhe të qëndrueshëm të tregjeve të kriptomonedhave. Qëllimi i vetëm për strategjitë e automatizuara të tregtimit duhet të jetë rritja e kapitalit tuaj dhe lejimi i tregtisë më komode me më pak stres.

Tregtoni të sigurt!

 

Related: Coinrule Rishikuar – Çfarë thonë ekspertët e kriptos për ne