Tregtim i automatizuar i kriptove

SI TË SHKURTËR KRIPTO

Në shumë mënyra, tregu i aksioneve është i ngjashëm me homologun e tij të kriptove, dhe si i tillë, vëzhgimi i tregut të aksioneve është një mënyrë e mirë për të mësuar se si funksionon tregu i kriptove. Është e sigurt të thuhet se kriptomonedha është një kopje "jo dhe aq e drejtpërdrejtë" e tregut të aksioneve. Kjo është arsyeja pse ata të dy përdorin një sërë termash të ngjashëm, njëri prej të cilëve është "going short".

Shkurtimi në terma të thjeshtë do të thotë të shesësh një monedhë të lartë dhe pastaj ta blesh atë më poshtë. Një cilësi e investitorëve të mëdhenj është një aftësi për të cilën kameleoni njihet gjerësisht: përshtatshmëria. Investitorët më të mirë përshtaten me ndryshimin e kushteve të tregut, gjë që tregon pse investitorët e kriptove duhet të punojnë me strategji të ndryshme.  

Aktualisht, tregu i kriptove po i afrohet kushteve të rënies, ndërsa për disa, tregu i ariut është tashmë këtu. Megjithatë, ka ende mënyra për të përfituar nga tregu. Pavarësisht drejtimit të çmimeve, ka gjithmonë një mënyrë për të fituar, edhe në kushtet më të këqija të tregut.

Si? Duke 'shkurtuar kripto-n'.  

Ky artikull do të shpjegojë se çfarë do të thotë "kripto e shkurtër" dhe gjithçka që duhet të dini për këtë strategji tregtare. 

Para se të fillojmë: kjo nuk është punë fillestare dhe përdorimi i levave mund të jetë i rrezikshëm. Sigurohuni që e dini se çfarë bëni, mos rrezikoni më shumë sesa mund të përballoni të humbni. Në fund të fundit, tregtimi është një lojë mbijetese. Ju dëshironi të mbani pozicionet tuaja dhe të jetoni për të luftuar një ditë tjetër.

Me këtë paralajmërim, le të fillojmë!

Kuptimi i pozicioneve të gjata dhe të shkurtra

Për të kuptuar më mirë se çfarë do të thotë të shesësh kripto "short", duhet të kuptojmë se çfarë janë "pozitat e gjata" dhe "pozicionet e shkurtra".

Të dy pozicionet pasqyrojnë drejtimin e mundshëm të çmimeve në treg. 

Tregtarët marrin një pozicion të gjatë gjatë kushteve rritëse të tregut (kur çmimet rriten). Kjo do të thotë që ata blejnë kripto dhe shpresojnë që çmimet të rriten. Kur një tregtar shkon gjatë, ata shpresojnë të përfitojnë nga ndryshimi i çmimit në rritje. 

Anasjelltas, në rastet e një tregu bear (kur çmimet bien), tregtarët mund të marrin një pozicion të shkurtër ose të shkojnë shkurt. Në këtë rast, tregtari shet kripto dhe shpreson që çmimet të bien nga ajo pikë e caktuar, në mënyrë që të mund të blejnë përsëri në treg.          

Si të shkurtoni kriptomat?

Përgjigja e thjeshtë:

Ju shisni me një çmim më të lartë për të blerë përsëri kur çmimet janë më të ulëta. 

Sidoqoftë, nuk është aq e thjeshtë. 

Procesi i shitjes së shkurtër është mjaft kompleks dhe mund të jetë mjaft i rrezikshëm. Shumica e njerëzve e kanë më të vështirë se tregtimi i kriptove. Megjithatë, me një kuptim dhe akses të duhur në informacion, "shkurtimi" i kriptomonedhës mund të jetë një strategji emocionuese dhe shumë fitimprurëse.

Pjesa më emocionuese e shkurtimit të kriptos është se mund të bëhet me aktive të huazuara, dmth. me levë. Ka mënyra të ndryshme për të arritur këtë, dhe ne do të theksojmë secilën metodë dhe do të shpjegojmë veçoritë e saj.

Shit Short me Derivate

I njohur gjithashtu si tregtimi i marzhit ose tregtimi i levave, shkurtimi i derivateve është një nga mënyrat më të lehta për të shkurtuar kripto-n. Kjo ju lejon të merrni hua nga një ndërmjetës dhe të vendosni në një pozicion të gjatë ose të shkurtër. Në varësi të drejtimit të tregut, tregtarët do të kenë fitime ose humbje.

Derivatet kanë ekzistuar prej kohësh dhe ato ofrojnë mënyra të reja për të investuar dhe menaxhuar fondet. Një derivativ është një kontratë ose një marrëveshje për të blerë ose shitur një kriptomonedhë të caktuar në një kohë të rënë dakord dhe për një çmim të rënë dakord.  

Vlera e një derivativi varet nga vlera e pritshme e një aktivi themelor. Projeksioni i ardhshëm i lëvizjeve të çmimeve do të përcaktojë vlerën e çdo derivati. Kjo vlerë mbështetet nëpërmjet një marrëveshjeje me një shkëmbim. 

Ekzistojnë tre lloje kryesore të derivateve në kripto. Megjithatë, të tjerët janë një modifikim i tre llojeve kryesore. 

Këto janë tre format kryesore të derivateve: Swaps, Futures dhe Opsionet

Siç nënkupton edhe emri, një shkëmbim ndodh kur një kriptomonedhë këmbehet me një tjetër - p.sh. blerja e bitcoin me altcoins.  

Futures janë kontrata financiare ku një blerës/shitës është i detyruar të blejë ose shesë një aktiv (në këtë rast, një kriptomonedhë) me një çmim fiks. Ata janë aktualisht derivati ​​më i zakonshëm i kriptove në tregun e sotëm. 

Siç thotë emri, opsionet janë të ngjashme me të ardhmen. Megjithatë, në këtë rast, blerësi/shitësi mban të drejtën për të blerë ose shitur një aktiv në një kohë të caktuar dhe një çmim të caktuar. Nuk ka asnjë detyrim për të vazhduar me shitjen/blerjen për opsione.  

Disa bursa tregtojnë derivate dhe të gjitha ato ofrojnë paketa të ndryshme.  

P.sh., Binance Futures dhe Bitmex janë të dyja derivate të disponueshme që lejojnë përdoruesit të shkëmbejnë më shumë se 140 kriptovaluta dhe kripto-asete

Huazoni monedha nga protokollet DeFi dhe shisni ato për t'i riblerë 

Në një botë ku miliona njerëz ende nuk kanë akses në llogaritë bankare dhe shërbimet financiare, Financat e Decentralizuara (DeFi) mund të jenë një rrugëdalje. 

Sipas Ditari i Tregut të Bitcoin, "Financat e decentralizuara i referohen softuerit financiar me burim të hapur që synon të ofrojë shërbime financiare për këdo që ka një lidhje interneti." 

Me DeFi, përdoruesit mund të marrin oferta të ngjashme me ato që ofrojnë bankat tradicionale. Ndryshimi? Nuk ka ndërmjetës, dhe transaksionet bëhen pa ndërmjetës. Në vend të kësaj, shërbimet financiare drejtohen në blockchain me kontrata inteligjente dhe teknologji të ngjashme. 

Me DeFi, kripto mund të transferohet nga një portofol në tjetrin duke përdorur një protokoll dhe kontrata inteligjente të mbështetura nga teknologjia Blockchain. Kjo bën të mundur që tregtarët të fitojnë interes pasiv në asetet dixhitale.  

Prandaj, me protokollet DeFi, investitorët mund të përdorin një pozicion të shkurtër dhe të depozitojnë aktive dixhitale në protokollet e tregut të parasë. Disa adoptues të hershëm në këtë hapësirë ​​janë platforma të derivateve DeFi si dydx dhe Mango.Markets.

Një shembull i shkëlqyer i një protokolli DeFi është gjithashtu AAVE. Ai i lejon përdoruesit të huazojnë asete të kriptomonedhave pa ndërmjetës. E ndërtuar në Ethereum, AAVE është një protokoll i decentralizuar i huadhënies që operohet nga një i ashtuquajtur DAO (organizatë autonome e decentralizuar). Kjo do të thotë që mbajtësit e tokenit mund të votojnë për ndryshimet në protokoll. 

Protokollet DeFi parashikohen të eklipsojnë gradualisht institucionet financiare tradicionale për shkak të transparencës, sigurisë dhe programueshmërisë së teknologjisë bazë. 

Këshilla për shkurtimin e kriptove

Tregu i kriptove është i tillë që ka gjithmonë mënyra për të fituar para, pavarësisht nga gjendja e tregut. Edhe kur tregu është në rënie, ka ende shumë mundësi për të bërë një bankë. 

Nëse po pyesni se si të filloni shkurtimin e kriptos, duhet të keni parasysh sa vijon:

  • Ju duhet të shkoni shkurt vetëm kur keni indikacione të qarta se ka një përplasje të afërt
  • Shkurtimi ofron rreziqe të pakufizuara që, në disa raste, mund të çojnë në humbje të konsiderueshme pasi mund të përdorni kolateralin tuaj
  • Mos vendosni aktive vetëm në bazë të rendimentit të tyre vjetor në përqindje (APY), pasi simboli themelor në të cilin paguheni mund të bjerë në çmim
  • Në aksione, ju gjithashtu duhet të merrni parasysh likuiditetin. Mund të duket tërheqëse të vendosësh një monedhë. Sidoqoftë, duhet të merrni parasysh nëse mund t'i ktheni kthimet tuaja në një monedhë të qëndrueshme.

Rrumbullakimi

Ndër arsyet e tjera, tregu rrëzohet për shkak të frikës, megjithatë, ju mund të fitoni para nga rënia e çmimeve duke shkuar shkurt. Edhe pa zotëruar kripto, siç kemi treguar.

Nëse keni arsye për të besuar se një rrëzim tregu është i pashmangshëm, atëherë ky mund të jetë shansi juaj për të bërë fitim. 

Megjithatë, mund të jetë mjaft e rrezikshme. Pra, përpara se të hyni në të, duhet të merrni parasysh pasojat e afërta të veprimit tuaj dhe t'i peshoni ato kundrejt oreksit tuaj për rrezik.

Shkurtimi i kriptos mund të jetë një strategji efektive. Megjithatë, mund të ketë edhe pasoja të rënda. Kjo është arsyeja pse ju duhet të 'shikoni para se të hidheni.' 

Faleminderit që lexuat këtë artikull. Shpresojmë që keni mësuar një ose dy gjëra.