Tregtim i automatizuar i kriptove

Sezoni JPEG

NFT-të, të referuara edhe me shaka si 'JPEG' në komunitetin e kriptove, kanë hyrë në rrjedhën kryesore.

Qoftë në bisedat e darkës, të famshëm që përdorin Ape NFT si foto të profilit të tyre në mediat sociale ose marka të mëdha si Coca Cola që lançojnë koleksionet NFT, NFT-të janë padyshim 'aroma e ditës'.

Grafiku i mësipërm tregon se si kërkimet për NFT kanë tejkaluar kërkimet për BTC dhe janë shumë përpara se Blockchain dhe DeFi.

Pse kjo duhet të jetë me interes për tregtarët? Sepse kjo ka efekte të rendit të dytë dhe të tretë në të gjithë tregun.

Sot, shumica e NFT-ve janë ende të mundësuara nga Ethereum. Blerësit, artistët dhe publiku i gjerë po kërkojnë befas për monedha dhe argumente me të cilat mund të blejnë koleksionet e tyre të preferuara NFT, gjë që nga ana tjetër rrit çmimet e kriptove.

Blockchains të tjerë të shtresës 1 si Solana, Avalanche, Tezos dhe të tjerë po shohin gjithashtu një shfaqje të tregjeve dhe vëllimit NFT. Ndërkohë, zgjidhjet specifike të Shtresës 2 të NFT si ImmutableX dhe të tëra Layer 1 si Flow janë shfaqur për të ofruar Blockchains për raste të veçanta përdorimi të fokusuara në Gaming dhe NFT.

Në një nivel më të lartë, NFT-të duket se janë kali i Trojës që ndihmon për të sjellë rrjedhën kryesore të teknologjisë së kriptove dhe Blockchain. E gjithë kjo është kulturë, argëtim dhe lojëra dhe shumë më e ngjashme për publikun e gjerë sesa qoshet e errëta dhe botët e panjohura të DeFi.

Është e qartë se 'kultura' është një nga forcat e pakta në botë që mund të mposhtin fuqinë e tregjeve financiare. Për tregtarët dhe investitorët kjo hap shumë pyetje interesante. A duhet të përpiqeni të zgjidhni fituesit dhe të investoni drejtpërdrejt në koleksionet NFT? Të tjerë mund të dëshirojnë të gjejnë projekte të lidhura me infrastrukturën NFT ose madje të eksplorojnë NFT-të e tokenizuara që kanë argumente të tregtueshme.

Por ndoshta 'meta'-loja në të gjithë këtë është përqendrimi në Layer 1 që janë më të pozicionuara për t'u bërë Vendi në cilat NFT jetojnë? Vetëm koha do ta tregojë.

Ndërkohë, Sezoni JPEG mund të jetë një rrugë tjetër përmes së cilës 'Crypto' mund të shkëputet nga tregjet më të gjera financiare dhe të forcojë pozicionin e saj si një klasë e pavarur aktivesh me dobi të fortë dhe pozitive.