Tregtim i automatizuar i kriptove

I fundit do të jetë i pari

Ju mund të keni qenë në kripto aq kohë sa të kujtoni kohët kur Litecoin quhej "Argjendi i kriptos". Epo, mund të jetë koha për të rifilluar atë krahasim.

Ndërsa vlera reale e argjendit fizik është e pamohueshme, tregu e ka anashkaluar prej kohësh këtë metal të çmuar. I konsideruar si inferior ndaj arit, investitorët dhe tregtarët nuk i kanë kushtuar shumë vëmendje për rreth shtatë vjet.

Krejt papritur, në vitin 2020, çmimi u hodh mbi 150% nga fundi në lart. Në botën e kriptove, mund të shihni një model të ngjashëm duke parë Litecoin me çmim në terma BTC. Monedha nuk është rikuperuar kurrë nga tregu i ariut i 2018-ës dhe ka mbetur i mbërthyer fort në një trend të pjerrët në rënie.

Sidoqoftë, tregu më në fund duket se ka ndezur në qendër të vëmendjes Litecoin, duke rinovuar veprimin e çmimeve. Si shënim, ndërsa ka qindra kriptovaluta atje që mund të bien nën kategorinë e "shitcoin", Litecoin është një nga blockchain-ët më të vjetër vendas që ka funksionuar në mënyrë efikase dhe pa hak ose problem që nga fillimi i tij.

Për më tepër, monedha është gjerësisht e disponueshme në pothuajse çdo platformë ose shkëmbim të kriptove, kështu që ka një nga ekspozimet më të gjera të bazës së përdoruesit midis të gjitha kriptomonedhave. A është kjo një thirrje për të nxituar për të blerë Litecoin? Jo domosdoshmërisht.

Ka dy pika kryesore këtu. Së pari, blerja e diçkaje që duket historikisht "e lirë" mund të ofrojë mundësitë më të mira nga një këndvështrim afatgjatë. Sidomos nëse ajo që po blini është dëshmuar të jetë e qëndrueshme dhe e besueshme me kalimin e kohës.

Së dyti, ju gjithashtu mund ta shihni Litecoin si një përafrues të oreksit të rrezikut të tregut. Kur çdo monedhë tashmë është rritur në çmim, në disa raste, pa u mbështetur nga shumë më tepër se një meme virale, ka kuptim të alokohet më shumë kapital për monedhat me potenciale më të larta përmbysëse. Nga ana tjetër, monedhat e dinosaurëve zakonisht marrin tërheqje në fazat e fundit të një tregu demi, gjë që mund të forcojë rastin për planifikimin e një strategjie daljeje ose marrjen e disa fitimeve.