Tregtim i automatizuar i kriptove

Ligjvënësit bashkohen

Disa javë paqëndrueshmëri të kufizuar dhe që variojnë midis 60 mijë dollarë dhe 67 mijë dollarë Bitcoin po i mbajnë në pezull tregtarët. Kjo u kap mirë nga disa ditë hyrje/dalje relativisht të ulëta në ETF-të e Bitcoin gjatë javës së kaluar.

Megjithatë, tendenca duket se është kthyer, pasi këtë javë pati 726 milionë dollarë hyrje deri më tani. Në kohë me pak çmime, tregtarët e kriptove priren të bëhen makroekonomistë dhe lexues të buzëve të Rezervës Federale. Një temë për të tërhequr vëmendjen ishte rritja e ofertës monetare M2 të SHBA-së duke u kthyer pozitive për herë të parë që nga nëntori 2022. Kjo tregon një lehtësim të kushteve monetare që historikisht ka lidhje me një performancë të fortë për Bitcoin. Tregjet e aksioneve në SHBA duke formuar nivelet më të larta të të gjitha kohërave kanë mbështetur më tej optimizmin. Tregjet gjithashtu po vlerësojnë më tej uljen e normave për shkak të vendeve të punës dhe numrave më të dobët të inflacionit.

Nga ana negative, rritja në SHBA dhe në mbarë botën po ngadalësohet. Indekset si Punësimi i SM Prodhimit dhe Shërbimeve në SHBA dhe anketa e Planeve të Punësimit të NFIB tregojnë shifra të dobëta. Në nivel global, politika monetare kineze po vazhdon të shtrëngohet me tkurrjen e ofertës monetare M2 dhe kërkesën e dobët të konsumatorit kinez. Çështja e një 'ulje të vështirë ekonomike' i preokupoi ekonomistët gjatë vitit të kaluar. Deri më tani, ecuria ekonomike ka befasuar më së shumti nga rritja. Por një kthesë e papritur në fatet ekonomike si për SHBA-në ashtu edhe për botën në përgjithësi do të ishte një pengesë e papritur e madhe në një vit të mbushur me zgjedhje të rëndësishme. Së shpejti mund të zbulojmë nëse normat e ulëta dhe rritja e likuiditetit mund ta çojnë Bitcoin-in më të lartë në një mjedis të dobët ekonomik.

Në lajme të tjera, një projekt-ligj për të rrëzuar buletinin e kontabilitetit të stafit të Komisionit të Letrave me Vlerë (SEC) "SAB 121" sapo është bërë fatura e parë e kriptos që i dërgohet për nënshkrim një presidenti të SHBA-së. Pasi mori miratimin dypartiak si nga Kongresi ashtu edhe nga Senati, tani është nën kërcënimin e një vetoje presidenciale. Presidenti Biden, tani për tani, po ndjek linjën e senatorit antikripto, Elizabeth Warren, e cila është kundër projektligjit. SAB 121 e bën të shtrenjtë për bankat ofrimin e kujdestarisë së kriptomonedhës. Rregulli i detyron ata të regjistrojnë zotërimet e kriptove të klientëve si një detyrim dhe jo si një aktiv në bilanc. Kjo sigurisht është një mënyrë indirekte se si SEC përpiqet të bllokojë adoptimin e kriptove. Këto fonde kripto të mbajtura nga banka nuk janë një rrezik i marrë nga banka, por i përkasin klientëve. Rregulli është një keqpërdorim i drejtpërdrejtë i pushtetit nga ana e KSHZ-së, gjë që u vu re nga ligjvënësit.

Pavarësisht nëse Presidenti Biden përfundon duke përdorur fuqinë e tij të Vetos apo jo, ky episod i fundit thekson se kriptomat mund të marrin mbështetje dypartiake. Mijëra mbajtës të kriptove që po thërrisnin ligjvënësit e tyre tregojnë gjithashtu se kripto-ja nuk është më një temë e veçantë. Si bankat TradFi ashtu edhe kripto-ja kërkuan që SAB 121 të shkojë një shenjë se interesat kanë filluar të harmonizohen. Projektligji i strukturës së tregut, i njohur si FIT21, do të jetë pjesa tjetër kryesore e legjislacionit të kriptove që do të arrijë në Kongres. Ai prezanton rregullore gjithëpërfshirëse për industrinë dhe gjithashtu më në fund do të sqarojë se si mund të lansohen kriptovalutat pa u etiketuar letra me vlerë. Për momentin, shumica e vëzhguesve presin që ai të mos kalojë në Senat.

Në mes të pasigurisë makro dhe betejave legjislative dhe ligjore, është e vështirë të parashikohet se ku do të shkojnë çmimet më pas. Trajektorja është në rritje, por tregtarët duhet të presin një rrugë të turbullt përpara.

 

 

Ndiqni kanalet tona zyrtare sociale: 

Facebook      Instagram      X      YouTube 

 

 

DISCLAIMER
Ne nuk jemi analist apo këshilltar investimesh. Çdo informacion që ne ofrojmë në këtë artikull është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në këtë artikull duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Ne nuk mund të jemi përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar në varësi të një informacioni të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.