Tregtim i automatizuar i kriptove

Mësime nga një profesionist

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT)

Një herë një tregtar nga një tavolinë e madhe tregtare në Forex shpjegoi rutinën e tij kryesore të përditshme tregtare.

Ai e filloi ditën e tij duke bërë një porosi të madhe për të testuar rezistencën më të afërt të çmimeve, duke pritur që tregu të reagojë. Nëse tregu lëvizte në drejtimin e tregtisë së tij, ai ishte i kënaqur me një fitim të këndshëm. Nga ana tjetër, nëse rezistenca do të rezultonte e qëndrueshme, ai do të kishte mbyllur tregtinë e mëparshme me një humbje të vogël dhe do të hapte një të re dyfishi në drejtimin tjetër. Përfundimisht, fitimi mund të ishte edhe më i madh.

Pavarësisht se çfarë klase asetesh po tregtoni, parimet bazë të kërkesës dhe ofertës janë gjithmonë treguesit kryesorë për të kuptuar se ku po shkon tendenca më pas.

Duke parë grafikun e Bitcoin, kjo vlen në mënyrë të përsosur. Çmimi ka lëvizur me relativisht të ulëta paqëndrueshmëri për më shumë se një javë tani. Lëvizjet mund të duken të rastësishme, por ato kanë shumë kuptim në një vështrim më të afërt. Çmimi tenton të konsolidohet në intervale të ngushta, të cilat testohen shpesh. Pasi një shpërthim ndodh dhe dështon, ky është sinjali se ka të ngjarë të lëvizë në drejtim të kundërt.

Pasi ta shpërndani veprimin e çmimit në blloqe, bëhet më e lehtë të kuptosh se si furnizimi dhe kërkesa po shpërndajnë.

Mos harroni, çmimi përfundimisht ndjek likuiditetin, kështu që merrni pozicionin tuaj në drejtim të zonave të likuiditetit dhe planifikoni menaxhimin e rrezikut në përputhje me rrethanat.

Tregtimi i kushteve të tilla të luhatshme të tregut mund të jetë stresues dhe zhgënjyes. Lajmi i mirë është se tregtimi i automatizuar mund t'i shtojë më shumë vlerë portofolit tuaj, veçanërisht në këto kohë.