Tregtim i automatizuar i kriptove

Le The Music Play

Ka qenë një udhëtim i egër, me të vërtetë. Duke filluar nga fundi në Mars 2020, kapitalizimi total i tregut është rritur me mbi 20 herë. Çfarë të presësh tani?

“Kur të ndalojë muzika, për sa i përket likuiditetit, gjërat do të ndërlikohen. Por për sa kohë që muzika është duke luajtur, ju duhet të ngriheni dhe të kërceni. Ne jemi ende duke kërcyer.”

Chuck Prince, CEO i Citigroup - 9 korrik 2007

Ky citim famëkeq mund të duket se funksionon në mënyrë perfekte duke marrë parasysh kushtet aktuale të tregut.

Pavarësisht paqëndrueshmërisë më të lartë në rënie në vitin 2021, tendenca e kapitalizimit të tregut të kriptove ka qenë në rritje të qëndrueshme që nga viti 2020. Vlerësimi tregtohet shumicën e kohës brenda kanalit të gjelbër ndërkohë që ka një devijim të shkurtër nga lart në fillim të vitit 2021. Kjo ishte një shenjë se tregu ishte mbinxehur dhe që përfundimisht çoi në një korrigjim më të gjerë.

le planin muzikor për kripto

Duke parashikuar lëvizjen në rritje të niveleve të Fibonnaci nga viti 2020 në fillim të vitit 2021, korrigjimi gjeti mbështetje solide në nivelin 0.5 dhe më pas në 0.23. Kjo është ajo që do të prisnit nga një prirje e shëndetshme që po rindërton vrullin. Sot tregu po rrotullohet rreth niveleve të mëparshme të larta të të gjitha kohërave. Nëse kjo qëndron, një këmbë e re e fortë në kokë ka të ngjarë.

Tregu është ende në një cikël demi, dhe për këtë arsye duhet të keni parasysh dy elementë kryesorë.

Së pari, sa më shumë të konsolidohen çmimet e kriptove në kanal, aq më shumë ka të ngjarë që tregu të përjetojë një lëvizje të re goditjeje. Me kalimin e kohës, madhësia e kësaj lëvizjeje mund të jetë më e madhe. Ndërsa maja e kanalit bëhet gjithnjë e më e lartë, investitorët dhe tregtarët do të vendosin objektivat e tyre në përputhje me rrethanat.

Si një vlerësim i përafërt, objektivi do të jetë rreth 150% në një muaj dhe në tre muaj do të ishte 250%.

Nga ana tjetër, mos harroni kurrë se sa më e lartë të jetë ngritja, aq më e vështirë është rënia. Ne jemi të ngjarë në një fazë të pjekur të tregut të rritjes, që do të thotë se edhe nëse një rritje 200% duket tërheqëse, kjo vjen me një rrezik negativ prej 70-80%. Në këtë drejtim, divergjenca në RSI duket si një re e errët ogurzi mbi treg.

Bëhet gjithnjë e më e rëndësishme të vendosni objektivat tuaja dhe të pajtoheni në mënyrë rigoroze me planin tuaj. Rrotullimi i një pjese të portofolit tuaj gradualisht në monedha me cilësi më të lartë dhe monedha të qëndrueshme do të mbrojë kapitalin tuaj kur një korrigjim më i ashpër të shfaqet në treg.

“Lëreni muzikën të luajë” është mantra e re. Si kujtim, muzika u ndal tre muaj pas kuotimit të Prince kur shpërtheu flluska e tregut të banesave. Historia mund të mos përsëritet, por shpesh rimon.

Grafiku i bonusit: monedha stabile janë elefanti në dhomë. Investitorët nuk po i kushtojnë vëmendje të mjaftueshme madhësisë së rritjes së monedhave të qëndrueshme gjatë dy viteve të fundit. Vetëm USDT dhe USDC kanë një vlerësim mbi 110 miliardë dollarë, pa përfshirë monedha të tjera të ngjashme të lidhura me USD si BUSD, USDT dhe DAI.

rritje e qëndrueshme e vlerësimit të monedhave

I gjithë ky likuiditet është në mënjanë dhe mund të përfaqësojë flukse të reja të reja të kapitalit për kriptovalutat. Nga ana tjetër, ndërsa struktura e tregut zhvillon gjithnjë e më shumë mbështetje te monedhat e qëndrueshme, ato bëhen një pikë e vetme potenciale e dështimit të sistemit. Ndërkohë, duket se pjesa më e madhe e likuiditetit po kërkon më shumë interes me rrezik të ulët nga protokollet DeFi sesa të përpiqet të ndjekë mundësi spekulative.