Tregtim i automatizuar i kriptove

MACD është drejtpërdrejt në Coinrule!

Si pjese e Coinruleofertat e reja të treguesve teknikë, Coinrule tani ka një mbështetje të integruar për treguesin MACD (Moving Average Convergence Divergence), duke ju dhënë edhe më shumë përshtatshmëri për strategjitë tuaja!

MACD është një tregues i momentit që ndjek trendin që tregon marrëdhënien midis dy mesatareve lëvizëse të një çmimi të aseteve. MACD llogaritet duke zbritur mesataren lëvizëse eksponenciale 26-periodike (EMA) nga EMA 12-periudhore.

Rezultati i asaj llogaritjeje është linja MACD. Një EMA nëntë-ditore e MACD e quajtur "linja e sinjalit", më pas vizatohet në krye të linjës MACD, e cila mund të funksionojë si një shkas për sinjalet e blerjes dhe shitjes. Tregtarët mund të blejnë aktivin kur MACD kalon mbi linjën e tij të sinjalit dhe të shesin - ose të shkurtër - aktivin kur MACD kalon nën vijën e sinjalit. Treguesit MACD mund të interpretohen në disa mënyra, por metodat më të zakonshme janë kryqëzimet, divergjencat dhe ngritjet/rënjet e shpejta. Siç ilustron shembulli i mëposhtëm, MACD mund të shërbejë si një sinjal jashtëzakonisht i dobishëm se kur duhet të hyni dhe të dilni nga tregtia. 

Shpresojmë që t'ju pëlqejë treguesi i ri. Tregti të lumtur!