Tregtim i automatizuar i kriptove

Koha e bashkimit

ETH 2.0 është këtu! Dje, rreth orës 3:XNUMX EST, u bë kalimi i shumëpritur i Ethereum nga Prova e Punës në Prova e Stake. Para ngjarjes, shumë njerëz mbetën të pyetur se çfarë ndikimi do të kishte kjo ngjarje e rëndësishme në treg. A do të çonte një bashkim i suksesshëm rrugën drejt një perspektive më të mirë të tregut? Apo një bashkim i dështuar do të çonte në kapitullim dhe trazira të mëtejshme?

Në pamje të parë, duket se bashkimi ka qenë i suksesshëm. Kjo ngjarje do ta zhvendosë zinxhirin e bllokut Ethereum në nyjet e reja të vërtetimit të dëshmisë së aksioneve, të cilat do të kërkojnë vendosjen e 32 ETH në mënyrë që të bëhen një vërtetues në rrjet. Për një investitor, mbajtja e ETH tani është më tërheqëse për faktin se tani është deflacioniste. Kjo do të thotë që Ethereum tani është aktivi deflacionist me kapitalizimin më të lartë të tregut në planet. Transferimi nga sistemi i vjetër i Dëshmisë së Punës është propozuar të çojë në një reduktim prej rreth 99% të konsumit të energjisë në rrjet. Me pak fjalë, kjo do ta bëjë Ethereum shumë më efikas dhe do të lejojë që të bëhen hapa të rëndësishëm drejt të ardhmes së qëndrueshme mjedisore të kriptove. Për më tepër, me narrativën aktuale të ESG-së në investime, ky efikasitet i përmirësuar mund të tërheqë investitorë të rinj institucionalë në botën e kriptove, të cilët mund të kenë shmangur më parë sektorin për të ruajtur një imazh të gjelbër.

Një tjetër implikim i rëndësishëm i bashkimit është se numri i shenjave ETH të lëshuara si shpërblime në bllok do të reduktohet ndjeshëm. Para bashkimit, rreth 13,000 Eter u minuan çdo ditë. Tani, ky numër do të reduktohet në afërsisht 1,600 Eter në ditë. Ky është një tjetër implikim bullish i bashkimit pasi do të ketë dukshëm më pak presion shitjeje mbi Ethereum nga minatorët që shesin shpërblimet e tyre.

Nga pikëpamja teknike, fillimisht u duk se tregu tashmë e kishte këtë ngjarje me çmim pasi në orët e para pas bashkimit, ne nuk përjetuam ndonjë paqëndrueshmëri të konsiderueshme që shumëkush prisnin. Në afatin ditor, ekzistonte një shembull i qartë i një modeli trekëndësh simetrik. Demat po e shikonin me padurim këtë grafik, pasi një shpërthim mbi këtë trekëndësh mund të kishte ndezur rrugën për nivele të reja të larta. Shumë prej tyre prisnin një shpërthim mbi këtë trekëndësh si MA9 dhe dukeshin të gatshëm të kalonin mbi MA50 që do të kishte shënuar një sinjal të fortë blerjeje. Megjithatë, në fund, arinjtë arritën rrugën e tyre pasi modeli i trekëndëshit u prish dhe ne u përplasëm në mbrapa nën 1,500 dollarë duke shkaktuar që MA9 dhe MA50 të ndryshojnë. Demat do të shpresojnë se ne mund të marrim pak kohë drejt gamës së mbështetjes 1,400 - 1,450 dollarë. Arsyeja e rënies është kryesisht e panjohur, megjithatë shumë spekulatorë besojnë se ajo u shkaktua nga tregtarët që shkarkonin ETH që kishin blerë më parë për të spekuluar në pirun. Një arsye tjetër mund të jetë se çmimi ishte mbështetur më parë nga tregtarët që blinin ose merrnin hua ETH shtesë për të kërkuar Ethereum shtesë ndërsa kaluam në Dëshminë e Aksioneve. Tani, këta tregtarë po e shesin këtë ETH të tepërt duke bërë që çmimet të bien në nivelin aktual të kërkesës më të ulët.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.