Tregtim i automatizuar i kriptove

Pa drekë falas

Menaxhimi i rrezikut Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT).

E urrenit rrëzimin e tregut këtë javë? Mos e fajësoni Elon, as Kinën, as JPMorgan. Le të flasim për menaxhimin e rrezikut tregtar.

Tregu ishte mbinxehur dhe të ardhurit duhej të mësonin mësimin më të rëndësishëm të investimit. Asgjë nuk vjen lehtë dhe nuk ka drekë falas. Ata që i mbijetuan kësaj i mprehtë rënia e çmimit menaxhoi me kujdes rrezikun e tyre, ndoshta me një ndalim të humbjes në vend. Por këshilla më e mirë për t'ia dalë mbanë paqëndrueshmëri e tregut është të qëndroni të fokusuar dhe t'i përmbaheni planit tuaj origjinal.

Shikimi i së kaluarës për modele të ngjashme mund të jetë gjithashtu i dobishëm. Historia nuk përsëritet kurrë, por shpesh rimon. Bitcoin kaloi nëpër të njëjtën rrugë vitin e kaluar, midis korrikut dhe shtatorit (treguar në fund të grafikut). Një treg i gjatë anash parashikoi një korrigjim të rëndë çmimi që çoi në një muaj tjetër konsolidimi të çmimeve përpara se të ringjallej me besim më të lartë.

Modele si këto tregojnë qartë se si kërkesa dhe oferta e një aktivi rishpërndahet rreth niveleve kryesore. Për kujtesë, një herë Bitcoin u thye mbi nivelin më të lartë të mëparshëm në 12,000 dollarë, çmimi i tij u rrit me 250% në tre muaj. Nëse shpaloset i njëjti skenar, Altcoin mund të ketë një përmirësim të mëtejshëm për një kohë më parë Bitcoin tërheq vëmendjen e plotë të investitorëve dhe tregtarëve.

Mos harroni të menaxhoni rrezikun me kujdes derisa të shfaqen më shumë shenja fuqie. Një fitim i humbur vlen më shumë se një humbje e realizuar!